Clickmed
programare rapida la medic

Splenectomia in trombocitopenia autoimuna?

Purpura trombocitopenica imuna
Intrebare postata de marinela105 cu 8 luni in urma

Bună ziua, întrebarea pt splenectomie am pus-o, deoarece medicii care mă urmăresc (din Fundeni) la ultimele analize au adus în discuție vaccinarea pt splenectomie care pe mine ma speriat. Trombocitopenia autoimună mi sa declanșat în luna decembrie și de atunci am tot incercat diferite scheme de tratament cu cortizon care nu au avut succes in sensul că atunci când se scotea cortizonul , trombocitele scădeau și ele la nivel de 7000-9000. Momentan sunt pe tratament cu Revolade de aproape trei luni, dar din păcate se întâmplă exact același lucru , sa observat că Revolade funcționează în combinație cu un Cortizon , doar că după o cura de 30 mg/5 zile cu Prednison și 75 mg cu Revolade, trombocitele mele au crescut la un Nr alarmant 1077.
Cu toate astea unul dintre medici mi-a sugerat sa opresc tot tratamentul iar celălalt mi-a scăzut doza de Prednison la 20mg/zi și Revolade 50mg/ zi timp de 5 zile, plus Aspenter. Deci în cele 8 luni de când tot fac tratament, trombocitele au avut f mari fluctuații și am început să-mi pun întrebarea dacă varianta splenectomiei ar fi mai benefică. Mulțumesc pt răspuns . Eventual o recomandare pt un medic chirurg bun , empatic de încredere , cu care mă pot sfătui.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Splenectomia in trombocitopenia autoimuna?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum 8 luni)

Buna ziua!

In cazul trombocitopeniei autoimune rezistente la tratament, splenectomia poate fi o optiune de tratament considerata, deoarece splina este principalul loc de distrugere a trombocitelor in aceasta afectiune. Splenectomia poate creste numarul de trombocite si poate ajuta la mentinerea unui numar adecvat de trombocite in sange.

Cu toate acestea, splenectomia nu este mereu o optiune potrivita pentru toti pacientii. Decizia de a lua in considerare splenectomia este luata de obicei de catre un hematolog sau chirurg, in functie de mai multi factori, precum varsta, starea generala de sanatate a pacientului si raspunsul la alte tratamente.

Vaccinarea este importanta pentru persoanele cu splenectomie, deoarece splina joaca un rol esential in sistemul imunitar. Fiti sigur ca discutati cu medicul dumneavoastra despre planul de vaccinare adecvat pentru dumneavoastra si luati in considerare respectarea acestuia.

Va recomandam sa va programati la medic: https://www.clickmed.ro/medic/chirurgie-generala

Articol de interes: https://sfatulmedicului.ro/Vaccinuri-si-vaccinari/ce-vaccinuri-sunt-necesare-adultilor_9319

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.