Clickmed
programare rapida la medic

Cat de periculoasa este glioza perilezionala?

Accident vascular cerebral
Intrebare postata de Clau1982 cu 10 luni in urma

Bună ziua! Am am 41 de ani și am avut un AIT minor cu o glioza perilezionala de 11 mm! Neurologi mi-a recomandat și iau de doua luni complexul B Tionil! Cât de periculoasa este pentru viata glioza? Cât se poate trai cu ea? Va mulțumesc anticipat!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Cat de periculoasa este glioza perilezionala?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

(acum 10 luni)

Buna ziua,

Glioza perilezionala este o leziune sau o cicatrice care apare in tesutul cerebral ca urmare a unui eveniment ischemic sau al unei leziuni cerebrale. AIT-ul (atacul ischemic tranzitoriu) minor este o tulburare temporara a fluxului de sange catre creier care poate provoca simptome asemanatoare unui accident vascular cerebral, dar care se rezolva in decurs de 24 de ore.

Glioza perilezionala in sine nu este considerata o afectiune periculoasa pentru viata. De obicei, aceasta reprezinta un raspuns al organismului la o leziune anterioara si poate fi o constatare comuna in urma unui AIT sau a unui accident vascular cerebral minor. Glioza perilezionala poate indica prezenta unei leziuni cerebrale anterioare, dar nu este in mod direct periculoasa sau amenintatoare pentru viata.

Este important sa intelegem ca evaluarea si gestionarea unei glioze perilezionale trebuie facute de un neurolog care poate interpreta corect rezultatele investigatiilor si poate oferi indrumari specifice in functie de cazul individual. Complexul B Tionil, care contine vitamine din complexul B, este adesea utilizat pentru sustinerea sanatatii sistemului nervos, dar este necesara o evaluare medicala adecvata pentru a determina daca acesta este un tratament adecvat pentru situatia dumneavoastra specifica.

Va recomandam sa va programati la un medic neurolog: https://www.clickmed.ro/medic/neurologie

Articol recomandat:
sfatulmedicului.ro/Accidentul-vascular-cerebral/accidentul-ischemic-tranzitor_321

Multa sanatate!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Clau1982 (acum 10 luni)

Va mulțumesc din suflet pentru răspuns dar m-am speriat foarte tare ca pe un forum ziceau ca speranța de viață e de 2-3 ani la cei cu glioza. Oricum o sa merg și la neurolog! Multumesc pentru raspuns!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Clau1982
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Clau1982
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Andra (acum 6 luni)

Buna ziua!

Ma puteti ajuta si pe mine cu interpretarea se mai jos la un RMN cerebral? Sunt foarte speriata si pana ajung la dr…

Traiect venos intraparenchimatos in treimea posterioara a centrului semioval drept cu minima glioza perivasculara. In rest parenchim
cerebral cu morfologie si semnal RM in limite normale, inclusiv la nivelul substantei albe periventriculare. Fara tulburari de giratie sau migratie neuronala, fara restrictii de difuzie.
Nu se evidentiaza anomalii de semnal la nivelul ganglionilor bazali, capsulelor interne, corpului calos sau talamusului.
Trunchi cerebral si cerebel cu pozitie, morfologie si semnal RM in limite normale.
Sa turcica cu continut normal. Structuri paraselare cu aspect in limite normale.
Sant interemisferic situat pe linia mediana. Santuri corticale supra si subtentoriale cu distributie si dimensiuni in limitele varstei.
Fara formatiuni ocupatoare de spatiu la nivelul unghiului pontocerebelos. Canal acustic intern cu calibru normal. Bucle vasculare din arterele cerebeloase anteroinferioare situata la orificiul medial al conductului auditiv drept si respectiv in jumatatea mediala a conductului auditiv intern stang fara devierea traiectelor nervoase.
Sistem ventricular situat pe linia mediana, simetric, fara modificari dimensionale, fara semne de hipertensiune intracraniana.
Sinusuri paranazale si celule mastoidiene cu dezvoltare si pneumatizare normale.
CONCLUZII:
Traiect venos intraparenchimatos in treimea posterioara a centrului semioval drept cu minima glioza perivasculara. Bucle vasculare la nivelul CAI bilateral, tip1 de partea dreapta, tip2 de partea stanga – varianta anatomica.

Multumesc!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Andra
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Andra
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.