Clickmed
programare rapida la medic

Efecte post histerectomie subtotala?

Histerectomie
Intrebare postata de Adriana Flory cu 10 luni in urma

Histerectomie subtotala ( a rămas colul uterin și ovarele)
Am avut o sarcina cu placenta joasă ( praevia) la 35 de săptămâni am ajuns de urgenta la spital cu hemoragie mare , a doua zi m-au băgat de urgență în operație de cezariană și mi-a scos uterul( explicația lor fiind că sângeram între uter și placentă, celălalt medic mi-a spus că era placenta lipita de uter, deci nu știu ce să cred....) Având 30 de ani voiam să știu ce riscuri sunt pe viitor fără uter( timp de o săptămână cât am fost internată mi s-a spus că nu o sa mai am menstruație,in ziua externări mi s-a spus că o să am mici sângerări deci nu știu la ce să mă aștept) , încă nu am ajuns la controlul ginecologic pt că au trecut 3 săptămâni de când am fost operată și am nevoie de mai multe păreri.
O zi frumoasă

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Efecte post histerectomie subtotala?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

(acum 10 luni)

Buna ziua,

Dupa o histerectomie subtotala, unde colul uterin si ovarele au fost pastrate, exista cateva aspecte pe care ar trebui sa le luati in considerare si sa le discutati cu medicul la controlul ginecologic.

Menstruatie: Dupa o histerectomie subtotala, este posibil ca menstruatia sa inceteze sau sa devina neregulata. Acest lucru se datoreaza absentei uterului, care este organul responsabil de sangerarea menstruala. Cu toate acestea, in cazul dumneavoastra, daca colul uterin a fost pastrat, este posibil sa observati mici sangerari sau scurgeri, asa cum ati mentionat.

Functia hormonala: Deoarece ovarele au fost pastrate, acestea ar trebui sa continue sa produca hormoni, cum ar fi estrogenul si progesteronul. Acest lucru inseamna ca nu veti intra in menopauza imediat dupa histerectomie, deoarece ovarele vor continua sa functioneze. Cu toate acestea, in timp, functia ovariana poate scadea natural si poate aparea o menopauza mai devreme decat in mod normal. Discutati cu medicul despre orice simptome legate de schimbarile hormonale si despre optiunile disponibile pentru mentinerea echilibrului hormonal, daca este necesar.

Evaluare regulata: Este important sa efectuati controale regulate la medicul ginecolog pentru a monitoriza starea dumneavoastra de sanatate si pentru a depista orice complicatii sau probleme potentiale. Medicul va putea oferi informatii si recomandari specifice in functie de situatia dumneavoastra individuala.

In plus, este recomandat sa discutati cu medicul despre intrebarile si preocuparile dumneavoastra specifice si sa obtineti sfaturi personalizate in functie de istoricul medical si circumstantele individuale.

Va recomandam sa va programati la un medic ginecolog: https://www.clickmed.ro/medic/ginecologie

Articol recomandat:
sfatulmedicului.ro/Uterul-si-probleme-lui/histerectomia_1060
sfatulmedicului.ro/Boli-genitale-feminine/efectele-histerectomiei_14838

Va dorim multa sanatate!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Adriana Flory (acum 10 luni)

Vă mulțumesc frumos pentru răspuns! Săptămâna viitoare am programare la medicul ginecolog! Multă sănătate

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Adriana Flory
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Adriana Flory
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.