Clickmed
programare rapida la medic

Întârziere menstruală de mai bine de 30 de zile?

Tulburari menstruale
Intrebare postata de Iosi cu 10 luni in urma

Bună ziua! Am 20 de ani, ultima menstră a fost pe 12 martie (83 de zile arată aplicația astăzi), ultimul act sexual a fost pe data de 19 aprilie, la începutul lunii mai am avut o infecție pe care am reușit să o tratez ulterior. De menționat este faptul că atât în luna ianuarie cât și în luna februarie am avut menstruație de câte două ori pe lună. De asemenea, în luna ianuarie am terminat un tratament cu sotret/roaccutane care a durat 6 luni după care am făcut analize și totul a fost în regulă. Acolo medicul de familie a observat o imunitate scăzută și mi-a recomandat vitamina C, magneziu și luminița nopții, pe care am început să le iau de 20 de zile, timp de 7 zile am luat și aspirină deoarece la întârzieri de 3-4 zile mai luam aspirină și menstruația apărea, însă de data aceasta nimic și am preferat să întrerup administrarea cu aspirină.
Nu aș vrea să ajung iar la anticoncepționale, deoarece am luat și la vârsta de 17-18 ani (6 luni) recomandat de medicul ginecolog Zoely, ultima vizită la acesta a fost făcută în decembrie, iar totul a fost perfect (fără vreo urmă de ovare polichistice).

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Întârziere menstruală de mai bine de 30 de zile?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

(acum 10 luni)

Buna ziua,

Intarzierile menstruale pot fi cauzate de mai multi factori, inclusiv dezechilibre hormonale, stres, schimbari in greutate, exercitiu fizic intens, probleme de sanatate sau alte conditii. Unii factori specifici din istoricul dumneavoastra medical, cum ar fi tratamentul cu Roaccutane, pot influenta ciclul menstrual.

Daca ati avut un contact sexual neprotejat in aprilie, exista intotdeauna un risc de sarcina, chiar daca nu a aparut menstruatia in mod obisnuit. In aceasta situatie, cel mai sigur mod de a confirma o sarcina sau de a o exclude este prin efectuarea unui test de sarcina in urina sau de sange.

Pentru a discuta despre optiunile contraceptive, inclusiv alternative la anticonceptionale, este recomandat sa consultati un medic ginecolog.

Va recomandam sa va programati la un medic ginecolog: https://www.clickmed.ro/medic/ginecologie

Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Investigatii-in-sarcina/cand-si-cum-se-poate-efectua-un-test-de-sarcinai_19272
sfatulmedicului.ro/Boli-genitale-feminine/dereglarile-ciclului-menstrual_15504

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.