Clickmed
programare rapida la medic

Diagnostic gresti tbc?

TBC
Intrebare postata de Laurentiu cu un an in urma

Buna ziua, am fost la un control de rutina pe data de 10 martie 2023 la pneumologie. In urma radiografiei am fost diagnosticat cu tbc. Am facut 5 recoltari de sputa (2 in policlinica si 3 in spital) toate au iesit negative, rezultatele analizelor inclusiv hiv sunt bune, nu am nici un simtom de tbc (febra, tuse, tranpiratii sau scadere in greutate) din contra am lut 2 kg in greutate prc ca m-am lasat de fumat. Totusi in continuare mi se da tratamentul de tbc (etambutol, pirazinamida,sinerdol,vitb6).La radiografie se vad 2 pete dar am avut forma f grava covid acum un an. Nu stiu unde sa ma mai duc ca sa imi dea un diacnostic corect. Apropo ambii doctori au spus ca nu cred ca am tbc dar sa iau tratamentul preventiv.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Diagnostic gresti tbc?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

(acum un an)

Buna ziua,

Intrucat simptomele pe care le experimentati pot fi comune si pentru alte afectiuni, este bine sa cautati si o alta opinie medicala pentru o diagnosticare corecta.

Va recomandam sa va programati la un medic pneumolog: https://www.clickmed.ro/medic/pneumologie

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Ana Tundre (acum un an)

Bună Laurențiu,
Am fost in aceași situație: radiografia indica clar diagnosticul de TB insa din spută nu s.a detectat nimic. Fără să mai aștept testul de cultura (durează aproximativ 7-8 săptămâni) am solicitat de urgență o bronhoscopie (care e traumatizantă ca și procedură) însă mi s.a confirmat clar diagnosticul de TBC și am putut începe tratamentul rapid.
Din sputa nu ieșise nimic pt că nu erau colonii (suficiente) prezente acolo. Ceea ce e bine pt anturajul meu. Înseamnă că sunt mai mici șansele de contaminare pentru anturajul meu . Boala era într-un stadiu incipient. Curaj. Suntem alături de tine. Nu te speria. E tratabil. Vei fi bine (daca e sa ai într-adevăr TB).

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Ana Tundre
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Ana Tundre
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.