Clickmed
programare rapida la medic

Entorsa genunchi sau ruptura ligamente?

Operatie ortopedica
Intrebare postata de Marian cu 2 ani in urma

Am alunecat in baie am incercat sa trec pragul cabinei de dus si am facut o miscare gresita.p***a piciorului mi s-a dus catre exterior, apoi cu talpa piciorului am calcat pe pamant, genunchiul mi s-a flexat catre exterior si spate.In timpul miscarii am simtit si o trosnitura a genunchiului.Genunchiul mi s-a umflat in decurs de cateva ore, dar nu foarte mult.Am avut o durere constanta, dar suportabila timp de 5-6 zile.In tot acest timp m-am tratat singur cu creme, gheata, antiimflamatoare.La 10 zile de la accidentare mi-am facut un RMN cu concluzia "Status post entorsa genunchi cu ruptura completa LIA, rupturi multiple menisc extern, intindere lig. colateral medial, retinacul patelar medial si capsula articulara posterioara, contuzie cu discreta impactare platou tibial.la 25 de zile mi-am facut un al doilea RMN cu concluzia "Suspiciune ruptura completa LIA proximal, contuzii osoase tibiale, Ruptura radiala corn posterior menisc extern, leziune grad 2 LCM.Am fost consultat de 3 medici 3 medici, 2 dintre ei mi-au spus ca este de operat (asta daca vreau sa mai fiu activ fizic 100%) si sa ma operez cat mai repede, al 3 lea medic mi-a recomandat sa astept intre 6-8 saptamani iar mai apoi sa vad daca necesita operatie sau nu.La examenele clinice efectuate de catre doctori au ramas putin surprinsi pentru ca ceea ce scria pe RMN-uri nu se potrivea cu examenul meu clinic.La toate miscarile la care am fost supus de catre doctori, nu am simtit nici o durere la nici un menisc, la testul facut pentru a vedea daca LIA este rupt, piciorul era foarte stabil , nu se misca fata spate deloc, singurele dureri si disconforturi apar doar atunci cand incerc sa flexez piciorul , simt o tensiune in spatele rotulei ca si cum as avea o umflatura si o durere,jena mai mult pe partea exterioara-spate a coapsei.In tot acest timp am reusit sa fac si 10 zile fiziotarapie iar fizioterapeutul chiar si el mi-a spus ca nu intelege de ce pe RMN-uri scrie asa iar clinic eu sunt bine.Am 6 saptamani de la accidentare, in tot acest timp (de 5 sapt)am facut exercitii cu benzi de cauciuc pentru musculatura picioarelor (crezand ca urmeaza sa ma operez si nu as fi vrut sa-mi pierd tonusul muscular).Pot chiar sa fac alergare usoara fara sa simt vreo durere.Peste o saptamana ar trebui sa stabilesc data operatiei, insa nu stiu ce decizie sa iau, pentru ca eu clinic, ma simt din ce in ce mai bine.Am uitat sa mentionez, sunt sportiv de performanta si chiar e o decizie foarte importanta pentru mine, pentru ca daca aleg sa ma operez recuperarea va fi inrte 6-9luni , iar daca as stii ca pe langa astea 6 saptamani as mai sta inca 6 si as fi din nou apt, as alege a doua varianta.Multumesc , orice sfat este bine venit !

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Entorsa genunchi sau ruptura ligamente?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

IulianGG (acum un an)

Te salut. Cum ai trecut peste această situație ?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de IulianGG
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de IulianGG
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.