Clickmed
programare rapida la medic

Surmenaj?

Anxietate si stres
Intrebare postata de Utilizator11593033447 cu 2 ani in urma

Buna dimineața,
Ma numesc Roxana și sunt in vârsta de 18 ani.. Recent am avut cateva probleme care pot spune ca mi-au făcut ca viața sa ia o Întorsura la 180 de grade. Ca elev, sunt implicată in activități extrașcolare, anume, olimpiade și concursuri. Am fost calificata înainte de pandemie și recent am trecut proba de selectie la un concurs international. Am dorit sa continui drumul care l-am luat in propriul 9-12 și anul acesta in ceea ce privește olimpiadele, iar recent am picat la un subiect foarte simplu, ceea ce a determinat o depărtare de mine, rutina mea. După cum știți, olimpiadele presupun un efort semnificativ, însemnând lecturi succesive, o munca chiar constanta la un nivel ridicat. In ultima vreme, acestea au determinat a ma abate de la a ma preocupa de examenul de bacalaureat care într-adevăr contează… De cateva zile ma chinui sa invat, puterea mea simt ca este pe sfârșite. când citesc dintr-o lecție cateva cuvinte imi vin lacrimile încep sa ma cataloghez in minte cuvintele precum ,, p***a”, ,,idioata” sau ghinionista in ceea ce privește experiențele mele. Viața mea nu a părut niciodată hărăzita de noroc, mereu am muncit mult și nu am avut niciun rezultat…Lumea mi-a recomandat sa ma odihnesc, însă pana la simulare sunt mai puțin de 12 zile. De cateva zile, oricum nu mai nicio energie sa muncesc… încerc și nu reușesc sa memorez lucruri simple, Ba chiar după doua pagini încep sa văd dublu…( țin sa Menționez și ca am miopie). Trebuie spus ca de doua luni de când a început perioada concursurilor nu mai reușesc sa dorm noaptea decât 4-5 ore și de regula dacă ma odihnesc mai mult iau somnifere. Sufar probabil de apnee, dar nu știu dacă acest lucru ar fi semnificativ pentru starea care o am. De cateva zile stau din nou acasă și încerc sa ma restabilesc, dar din păcate nu știu cum sa o mai iau de la capat. Am o nervozitate accentuată. Sunt in așteptarea unor sfaturi, multumesc!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Surmenaj?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

Cristea24 (acum 2 ani)

Imi pare rau pentru situatia in care te aflii, chiar daca am 38 ani. Am trecut prin episoade asemanatoare cu lipsa somnului si plans fara motiv. Este din cauza stresului. Trebuie sa te linistesti, sa petreci mai mult timp in natura sau sa faci sport, sa desenezi, orice te relaxeaza. Incet, incet vei reusi sa te linistesti. Vorbeste despre problema ta cu un adult si incearca sa te descarci. Totul depinde de tine. Trebuie sa-ti urmezi visurile fara sa demonstrezi nimanui nimic.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Cristea24
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Cristea24
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.