Clickmed
programare rapida la medic

Cum sa imi ajut soțul/sau poate mai bine zis cum sa ma ajut pe mine însămi??

Psihologia cuplului
Intrebare postata de Utilizator11596300967 cu 3 ani in urma

Bună tuturor. Mă numesc Maria și am 24 de ani. Sunt căsătorită de aproape 3 ani ,însă suntem împreună de 9 ani. Soțul meu este mai mare cu 5 ani decât mine. Încă de la începutul relației, adică cam după 1 an de relație noi am avut destule divergențe, însă in cea mai mare parte reușeam sa depășim situația și sa facem sa fie bine. Aveam 16 ani când l-am cunoscut și situația mea familială nu era tocmai bună. Părinți despărțiți, frați mai mari care nu se înțelegeau, certuri,bunic alcoolic și multe altele care dureau rău. După ce l-am cunoscut pe soțul meu pentru o perioada de timp el ma ajutata sa merg la școală asta cam jumatate de an,pana m-am decis sa vin în Franța și am rămas cu el. La fiecare cearta el imi zicea ca ma ajutat ca mi-a dat, si imi "arunca" tot ce a făcut pt mine. De fiecare data plângeam, si desii ne certam, tot treceam peste.
In ultimul timp soțul pe lângă serviciul ce îl are după ce se întoarce seara acasă mai face și mecanică auto care desigur ne aduce un plus de venit. Nu pot spune ca acest lucru nu ma încântă ,insa ceea ce ma deranjează e faptul ca orice client ce vine la el aduce ceva de băut. Sotul sa obișnuit așa si chiar ii place recunosc. Și inainte mai bea cu prietenii insa nu exagerat. Dar in ultimul timp își caută scuze ca e vineri, ca e week-end, ba ca e cald și etc. doar ca să mai bea "câte o bere". Eu nu ma mai pot abține sa nu ii spun sa se oprească, dar el de fiecare dată face cum vrea. Ma considera un rival pt el mai ales decand am început sa muncesc. Este foarte orgolios si eu am obosit sa lupt cu orgoliul lui. De fiecare data el trebuie sa aivă dreptate, doar fiindcă e bărbat.
Ma simt singură și tristă lângă el, insa nu am puterea sa spun stop. Va rog sa ma ajutați cu un sfat , eu sincer nu pun pe primul loc divorțul, ci mai degrabă lupta pt relație atâta timp cât mai exista o fărâmă de iubire. Va mulțumesc anticipat pentru răspunsuri.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Cum sa imi ajut soțul/sau poate mai bine zis cum sa ma ajut pe mine însămi??"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Aceasta intrebare nu are raspunsuri!

Participa la comunitate si fii prima persoana care raspunde la intrebare!

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.