Clickmed
programare rapida la medic

Ventriculomegalie moderată

Sarcina
Intrebare postata de xco cu 10 ani in urma

Buna ziua. Sunt însărcinată in 32 saptamini si la ecografie mi-au spus ca fătul are ventriculomegalie moderată. Hipoplasie a vermisului cerebelar. Ce înseamnă asta ? Care este impactul asupra copilului. Un medic ecograf mi-a spus ca copilul se poate naște mort sau sa se nască si dupa citeva zile sa decedeze. E adevărat ? Lămuriri-ma va rog si pe mine.

Multumesc anticipat

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Ventriculomegalie moderată"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (6)

ioana (acum 10 ani)

Buna xco, cu parere de rau iti spun ca in urma cu 3 saptamani eu a trebuit sa iau o decizie foarte radicala in privinta sarcinii. la echo de 21 de spat ventriculii laterari avea 9,8 mm (limita superioara a normalului), dr. echo a hotarat ca trebuie sa urmarim la fiecare 2 saptamani evolutia. la 25 de saptamani unul din ventricului avea 13 mm deja. ac***a sotul medic am fost intr-o saptamana la alti 5 medici aici in Buc. toti confirmand acea masuratoare, ba chiar la unii avea 14 mm ba chiar si 15 mm. Nimeni nu ne garanta ca acel copil nu a fost afectat sau ca o sa se nasca ok. Unii spuneau sa mai asteptam pana la 33 de sapt sa facem rmn, altii sa facem amniocenteza. Doar dr. care ma monitoriza impreuna cu echografistul la care am mers si care a descoperit, mi-au spus sa nu risc nici viata mea nici a copilului deoarece exista sansa sa se nasca mort, sau sa se nasca ok si sa apara hidrocefalia cand merge la scoala. Asa ca sotul meu a tot citit in toata saptamana respectiva si am luat decizia sa intrerupem sarcina. La anatomie patologica ne-au confirmat diagnosticul de hidrocefalie importanta. Am facut teste genetice pe sangele fetal, si au iesit negative, adica nu a fost ceva genetic, acum fac niste teste genetice moleculare pentru trombofilie. La tine sarcina este deja foarte mare, nu vreau sa te sperii, asa ca trebuie sa te sfatuiesti foarte bine cu dr. ce este de facut in situatia asta. si daca faci rmn este doar un screening. mult success iti doresc si multa putere de la D-zeu.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Matei (acum 7 ani)

Păcat ca ați renunțat la sarcina!!! Noi am trecut printr - o experiența similară... La 21 de saptamani, la morfologie s- a văzut pt prima data ventriculomegalia, ulterior la second opinion am aflat ca fătul este diagnosticat cu spina bifida mielomeningocel si hidrocefalie , am facut rmn, am gasit un medic bun in România care a vrut sa opereze intrauterin sa ajute repare defectul de tub neuronal, am facut si amniocenteza si am fost descalificati pt operație, pt ca sunt malformații cromozomiale( triploidie) , cu toate acestea , am ales sa menținem sarcina , considerând ca lupta fătului de a Supraviețui ( deși șansele sunt minime de compatibilitate cu Viata) nu trebuie sa fie oprită , indiferent care va fi evoluția, in concluzie... Dacă nu exista malformații cromozomiale, hidrocefallia se poate rezolva f ușor prin aplicarea unui sunt care sa dreneze lichidul acumulat , si am cunoscut n cazuri ale căror copii s- au dezvoltat perfect normal.... Nu suntem noi in măsura sa hotărâm moartea unui suflet, dacă el se dovedește a avea chiar si o mica problema!

Notificarile raspunsului dezactivate
Seteaza notificarile pe email
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de
×
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Utilizator21525507921 (acum 6 ani)

Buna, Matei. Suntem si noi intr-o situatie similara. La 21 sapt,fatul a fost diagnosticat cu spina bifida si ventriculomegalie. Pentru spina bifida am hotarat cu sotia sa urmeze operatie intrauterina la Bucuresti. Acum urmeaza sa facem un RMN fetal sa vedem exact cat este de afectat creierul si intre timp asteptam si rezultatele de la amniocenteza. Ati facut in cele din urma operatie intrauterina pentru spina bifida? Care sunt rezultatele in prezent? Cum se simte bebelusul vostru?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Utilizator21525507921
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Utilizator21525507921
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Maria48 (acum 3 ani)

Buna, pot sa intreb cum a evoluat situatia? Sunt in cam aceeasi pozitie, multumesc

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Maria48
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Maria48
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
xco (acum 2 ani)

Din păcate abia acum am văzut răspunsurile. La noi a fost totul bine. Am făcut usg repetat la alt medic care a spus că e totul în regula. Băiatul are 8 ani și e perfect sănătos.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de xco
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de xco
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Anka (acum un an)

Buna! Copilul meu de 6 luni are de 13 mm ventriculii si vom urmari situatia la sanador. Poti sa imi spui te rog, cum a evoluat dupa nastere situatia si daca este totul ok. Te rog mult

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Anka
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Anka
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.