Clickmed
programare rapida la medic

Durerea

Ciclul menstrual
Intrebare postata de soriceldragut cu 12 ani in urma

De cind mi s-a inceput ciclul menstrual mereu am avut dureri si numai in prima zi iar in urmatoarele zile nu ....nu am fost niciodata la un medic iar pentru durere intotdeauna foloseam o pastila si apoi imi trecea...e posibil ca sa am vre-o boala sau altceva?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Durerea"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

Pena (acum 12 ani)

Majoritatea femeilor au dureri cu o zi sau doua inainte de menstruatie( sindrom premenstrual) si in zilele menstruatiei. Am avut o colega care in prima zi nu se putea ridica din pat de durere. Se poate spune ca aceste dureri sunt normale. Ca sa te asiguri ca totul este in ordine, ca nu ai vreun chist, poti face un control medical, o echografie. Sanatate.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Pena (acum 12 ani)

Articol de pe Sfatul medicului
''''Ciclul menstrual dureros sau dismenoreea reprezinta o problema lunara ce sta in calea bunei dispozitii a femeilor de toate varstele. Majoritatea femeilor au, cel putin ocazional, dureri la menstruatie. Aproximativ 7% dintre femei prezinta dureri menstruale atat de intense incat sunt nevoite sa intrerupa activitatile zilnice si li se indica repaus la pat.

Durerile apar cu o zi inaintea menstruatiei sau in primele zile ale acesteia (cel mai frecvent). Deseori sunt insotite si de alte simptome cum ar fi: greata si varsaturi, diaree sau constipatie, crampe abdominale, dureri de spate, iradierea durerii in membrele inferioare, stare generala alterata, nervozitate si instabilitate emotionala, cefalee, dureri ale sanilor (care pot face parte din sindromul premenstrual si care se remit odata cu menstruatia).


Scapa de durerile menstruale Care sunt factorii care predispun la dureri menstruale?

* Menstruatie abundenta;

* Stari de depresie sau anxietate;

* Varsta mai mica de 20 de ani;

* Aparitia menstruatiei la o varsta frageda, sub 11 ani;

* Cura de slabire la fetele cu varste cuprinse între 14 si 20 de ani;

* Fumatul.


De ce apar aceste dureri?

Cauzele care provoaca durerile menstruale pot fi legate de procesele fiziologice care au loc in timpul menstruatiei (contractii uterine intense care dau acele dureri ca niste crampe, eliberarea unor substante chimice care provoaca durere, scaderea circulatiei uterine datorita contractiilor muschiului uterin care compreseaza vasele locale, iradierea pe nervi etc.). Aceste cauze fiziologice stau la baza dismenoreei primare, insa exista si dismenoree secundara determinata de anumite afectiuni clar definite.

Dismenoreea primara (spastica)

Aceasta este specifica adolescentelor si femeilor sub 30 de ani. Aceasta nu inseamna ca doamnele trecute de aceasta varsta nu vor mai acuza dureri menstruale, insa frecventa aparitiei acestora este mai mica. De obicei aceste dureri apar lunar in timpul primului an de menstruatie, ca mai apoi sa apara intermitent.

Aceste dureri au caracter de crampa si se datoreaza contractiilor muschiului uterin (miometru) ce sunt necesare indepartarii mucoasei uterine pentru a face loc regenerarii alteia care sa aiba caracteristicile necesare fertilitatii. Aceste contractii cresc presiunea intrauterina iar vasele care iriga uterul sunt comprimate, la celule ajung in cantitati mai mici oxigen si nutrienti si astfel este intensificata durerea.''''

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.