Clickmed
programare rapida la medic

Nelamurire!

Sarcina
Intrebare postata de andreea34149636 cu 13 ani in urma

Buna seara!

Sunt insarcinata in 30 saptamani si in urma analizelelor am fost diagnostificata cu tricomonas. Doctorului meu ai este teama sa imi prescrie antibiotice , a spus ca ar trebuii sa mai astept pana la 32 de saptamani. Imi este tare teama sa nu imi afecteze copilul si mai ales ca am optat pentru o nastere normala si am citit ca tricomonas nefiind tratata la nastere imi poate afecta copilul.
Va rog mult sa ma indrumati sa procedez cat mai corect.


Va multumesc,
Andreea.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Nelamurire!"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (4)

Iuli (acum 13 ani)

Poti cauta pe net nformatii, exista multe mai ales daca stii engleza, si banuiesc ca da. In primul rand trebuie sa vezi ce s-a intamplat de ai trichomonas, daca l-ai luat de la partener (tatal copilului?), trebuie neaparat sa faca analize si sa se trateze si el. Pe urma, trichomonas poate provoca nastere prematura, ruptura prematura a membranelor, chiar decesul intrauterin al copilului. De asemenea, se poate transmite copilului, caz in care acesta va trebui sa fie supus unui tratament antibiotic. Eu zic ca ar fi mai bine sa nasti prin cezariana data fiind situatia (de ce sa risti?).
Se foloseste metronidazol pt tratament, dar acesta poate avea efecte nocive asupra copilului. Din cate stiu, la gravida se trateaza numai daca are simptome deranjante. Sau se poate folosi clotrimazol ovule, ca tratament alternativ.
Succes oricum si vezi totusi cum ai putut lua aceasta BTS...

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
andreea34149636 (acum 13 ani)

Buna Iuli. In primul rand vreau sa iti multumesc pentru atentia ta acordata acestei intrebari si binenteles pentru raspuns. Eu sunt la a doua nastere, mai am o fata de aproape 14 ani , si de cand am fost insarcinata cu ea am avut candida.
Deci, de aproape 14 ani ma chinui cu aceasta ciuperca , de foarte multe ori m-am tratat , mi-a trecut , dar mi-a si reaparut. Cand am ramas insarcinata in primele trei luni nu am avut nimik, iar apoi mi-a aparut . Cred ca virusul il aveam si nu stiu ce l-a declansat.
Sper sa reusesc pana la urma si sa trec cu bine , eu si baietelul pe care il astept. Apropo m-am decis sa fac cezariana.
Iti multumesc inca o data . Sper sa mai vb.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de andreea34149636
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de andreea34149636
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Google (acum 13 ani)

Tratamentul gravidelor cu tricomonaza

Infectia cu tricomonas in timpul sarcinii creste riscul rupturii premature a membranelor si a nasterii premature. Riscul nu pare sa scada nici daca boala este tratata. Organizatiile internationale recomanda ca femeile insarcinate si infectate cu tricomonas si care prezinta simptomatologie oricand in timpul sarcinii, sa ia o singura doza de 2 g de metronidazol pe cale orala. Supozitoarele vaginale (ovule) sau cremele cu metronidazol, nu sunt eficace in tratamentul bolii dar pot reduce disconfortul si inflamatia din zona genitala

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Google (acum 13 ani)

Ce este metronidazolul?

Metronidazolul este un antibiotic folosit pentru tratarea diferitelor tipuri de infectii. Este disponibil sub forma de comprimate, preparate topice si ovule intravaginale. Este folosit in mod frecvent pentru infectiile genitale, de aceea femeile insarcinate ar putea necesita tratament. Este pe piata de mai mult de 40 de ani. O alta denumire comerciala a acestuia este Flagyl.
Cuprins articol

1. Generalitati
2. Efectele asupra fertilitatii
3. Efectele asupra fatului
4. Metronidazolul si cancerul
5. Metronidazol in timpul alaptarii

Efectele asupra fertilitatii

Ar putea ca administrarea de metronidazol sa diminueze posibilitatea ca femeia sa ramana insarcinata?
Nu exista nici o cercetare care sa ateste acest lucru; cu toate acestea, nu exista nici un studiu care sa demonstreze ca folosirea metronidazolului scade sansele ca femeia sa ramana insarcinata.

Este posibil ca administrarea metronidazolului in timpul sarcinii sa produca pierderea sarcinii?
Nu. Exista un studiu efectuat pe 4000 de femei insarcinate care au luat metronidazol in primul trimestru de sarcina; se pare ca administrarea acestuia nu a crescut riscul de avort la aceste femei.
Efectele asupra fatuluiSus

Ar putea ca administrarea de metronidazol in timpul sarcinii sa produca defecte congenitale sau alte efecte adverse asupra fatului?
Folosirea metronidazolului a fost controversata de-a lungul anilor. Studii mai vechi au aratat o legatura intre administrarea metronidazolului si aparitia defectelor congenitale la fat. In schimb, studiile recente au aratat ca de fapt defectele congenitale nu ar fi produse de catre metronidazol. Studiile recente, efectuate pe mii de femei insarcinate expuse la metronidazol la inceputul sarcinii, nu au gasit nici o legatura intre administrarea metronidazolului si aparitia defectelor congenitale sau a altor tipuri de efecte adverse. Desi mai exista anumite surse care contraindica administrarea acestui drog in timpul primului trimestru sau pe toata perioada sarcinii, datele curente nu sustin acest lucru.

Dar daca metronidazolul este administrat prin aplicatii topice sau intravaginal?
Preparatele topice de metronidazol sunt foarte putin absorbite si nu determina un nivel semnificativ sanguin. Cu toate acestea, administrarea intravaginala a medicamentului determina o absorbtie mai crescuta a acestuia. Cu toate acestea, odata ce medicamentul este sigur de administrat pe cale orala, atat calea vaginala cat si cea topica sunt considerate fara riscuri asupra sarcinii.

Pot lua metronidazol in orice moment al sarcinii?
Nu exista dovezi care sa ateste ca folosirea metronidazolului in orice moment al sarcinii ar avea risc asupra fatului. Pentru anumite afectiuni, acesta este singurul medicament cu care se pot trata si este foarte important sa tratam infectiile vaginale in timpul sarcinii.
Metronidazolul si cancerulSus

Se spune ca acest medicament poate produce cancer. Este adevarat?
S-a demonstrat ca metronidazolul produce modificari ale materialului genetic si cancer la animale. Nu s-a demonstrat acest lucru si asupra oamenilor. Un studiu efectuat pe cateva sute de femei insarcinate nu a aratat cresterea incidentei cancerului dupa folosirea metronidazolului.
Metronidazol in timpul alaptariiSus

Metronidazolul este excretat in laptele matern in cantitati destul de mari, au fost raportate procente de pana la 20% in acest sens. Cu toate acestea, aceasta doza este mult sub nivelul terapeutic folosit pentru tratarea copiilor mici, care au fost capabili sa tolereze acest drog, fara efecte adverse asupra lor. In plus, un studiu efectuat pe 12 femei care luau metronidazol de trei ori pe zi, nu a aratat efecte adverse asupra fatului.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.