Clickmed
programare rapida la medic

Va rog sa ma ajutati cu interpretarea acestor analize ?

Boli genitale feminine
Intrebare postata de Utilizator11712950562 cu 2 saptamani in urma

Frotiu cu celule scuamoase cu anomalii nucleare,binucleeri, celule scuamoase cu discret halou perinuclear sugestiv pentru un posibil efect citopatic viral, nuclei liberi cu anomalii, parakeratoza
Concluzii aspecte cipatologice sugestive pentru celule scuamoase atipice de semnificatie nespecificata
Mulțumesc frumos pentru eventualele raspunsuri

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Va rog sa ma ajutati cu interpretarea acestor analize ?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum 2 saptamani)

Buna ziua,

Interpretarea acestor analize sugereaza ca exista anumite celule anormale. Frotiul a revelat celule scuamoase cu anomalii nucleare si celule scuamoase binucleare, semnificand ca unele celule au mai multi nuclei decat ar trebui sa aiba normal, ceea ce poate indica o activitate celulara anormala. "Discret halou perinuclear sugestiv pentru un posibil efect citopatic viral" se refera la prezenta unui inel subtire in jurul nucleului celulei, ceea ce sugereaza ca celula ar putea fi sau a fost infectata de un virus.

Parakeratoza este o afectiune a pielii care implica cresterea anormala si maturizarea keratinocitelor, celulele ce constituie stratul exterior al pielii.

Concluziile rezultatelor indica “aspecte cipatologice sugestive pentru celule scuamoase atipice de semnificatie nespecificata”, ceea ce inseamna ca exista anumite celule care sunt atipice, sau neobisnuite, dar ca semnificatia acestora nu este clara.

Recomandarea de a consulta un specialist pentru investigatii suplimentare este o idee foarte buna; acel medic va putea interpreta rezultatele in contextul starii de sanatate generale si a oricaror simptome pe care le-ai putea avea.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia:www.clickmed.ro/medic/ginecologie

Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Investigatii/testul-babes-papanicolau-cand-cum-si-de-ce-se-facei_17141
sfatulmedicului.ro/Investigatii/testul-babes-papanicolau-si-importanta-lui_15114

Va dorim multa sanatate!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.