Clickmed
programare rapida la medic

Renunțare la avort medicamentos?

Avortul
Intrebare postata de Elena cu 3 saptamani in urma

Bună ziua! Am fost ieri la medicul ginecolog pentru un avort medicamentos, sarcina având 4 săptămâni. In urma consultului mi s-a administrat o pastila de medabon celelalte 4 urmând sa le administrez singură acasă pe cale vaginala după 36 ore. Ieri la 17.40 am luat prima pastilă care nu a avut nici un efect, nu am sângerări, disconfort, greață etc. Pot sa păstrez sarcina fără ca acea pastilă sa afecteze fătul?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Renunțare la avort medicamentos?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (4)

SfatulMedicului (acum 3 saptamani)

Buna ziua,

Consultati imediat un medic daca aveti nelamuriri sau daca nu sunteti sigura despre decizia de a continua avortul medicamentos. O pastila de medabon contine doua substante active, mifepriston si misoprostol, care lucreaza impreuna pentru a provoca un avort. Mifepristonul opreste sarcina sa creasca prin blocarea hormonului progesteron. Misoprostolul determina uterul sa se contracte si sa expulzeze sarcina din uter. Odata luat mifepristonul, este posibil ca sarcina sa nu se mai dezvolte normal, chiar daca decideti sa nu luati misoprostolul.

Cu toate acestea, nu exista garantia ca mifepristonul va opri dezvoltarea sarcinii sau ca nu va avea niciun efect advers asupra fatului daca decideti sa continuati sarcina.

Exista o probabilitate, iar, aceasta variaza in functie de diferiti factori, inclusiv stadiul sarcinii. Totusi, aceasta decizie este una importanta pe care ar trebui s-o luati impreuna cu medicul dumneavoastra.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: www.clickmed.ro/medic/ginecologie

Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Avortul/avortul-provocat-pierderea-provocata-a-sarcinii_1050
sfatulmedicului.ro/Avortul/avortul-ce-riscuri-presupunei_17858
sfatulmedicului.ro/Avortul/avortul-medicamentos-pregatire-riscuri-si-efecte-adverse_17449

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Dalia (acum 2 saptamani)

Buna ziua! sigur ca puteti! trebuie administrata o doza mare de progesteron injectabil din ce stiu. contactati medicul cat de repede!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dalia
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dalia
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Dalia (acum 2 saptamani)

La sarcini atat de mici se poate intampla sa nu aiba efect av. medicamentos. Deci, exista clar o speranta!

Acest comentariu a fost moderat de administratorul forumului.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dalia
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dalia
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Noname (acum 2 zile)

Bună ziua.
Pe data de 26.04.2024, la ora 18:00, am luat prima capsula din setul Medabon, urmând ca în 36 de ore (28.04.2024, ora 06:00, sa introduc comprimatele vaginale). In seara de 26 , după prima pastila, am simțit mici furnicături in jurul buzelor , dar cam atât. A 2a zi dimineața (27.04), m-am trezit fara probleme. Am băut cafeaua , am fumat 2 țigări (nu recomand ), și am decis sa merg la un supermarket , distanta fiind de doar 5 min de casa. După intrarea în magazin, am simțit cum mi s-au tăiat picioarele, am inceput sa nu mai aud cum trebuie, privirea mi-era încețoșată. Noroc a fost că am găsit o doamna și am rugat-o sa mă țină de mana. In câteva minute , a ajuns și mama pentru a mă ajuta sa ajung acasă. Din nefericire acest lucru a fost posibil doar cu ajutorul altor 2 persoane , și am fost dusă cu mașina(repet, drum de 5 min de mers pe jos, cu mașina nici 2 min). Simțeam moleșeală și slăbiciune, picioarele tremurau. Ajunsă acasă, am inceput cu frisoane puternice , care ulterior au mai scăzut din intensitate. Am reușit să adorm. Eh, in data de 28.04 ,ora 5:30 , lucrurile s-au schimbat. Teoretic și practic , sângerările trebuie să apară după introducerea comprimatelor vaginale , dar la mine au apărut înainte. Uitandu-mă pe prospect încaodata, am realizat că aceasta este o reacție adversă, și tratamentul trebuie continuat chiar și într-o asemenea situatie. La ora 06:07 , am introdus comprimatele. M-am băgat în pat preț de aprox. 45 de min. Am decis sa mai fumez o țigară , pe la ora 7:20(din nou, nu recomand) , și durerile au început să apară și să fie din ce in ce mai puternice. Am fugit in pat, m-am învelit cam cu tot ce am găsit în casa , asta in speranța că se vor diminua durerile și tremurul din corp va dispărea. Acest lucru nu s -a întâmplat. Țin să menționez că doamna doctor mi-a prescris și Indometacin(supozitoare, 2/zi) și mi-a spus că este în regulă să iau și Arcoxia , medicament care pe mine mă ajută în general , destul de mult atunci când vine vorba de durerile provocate de menstruație. Durerile s-au intensificat la un nivel atât de mare și dur, încât s-a instalat și delirul preț de 3 ore și jumatate.In timpul acesta , mi-a fost imposibil sa ajung singura la baie, fiind ajutata de către mama. Fiind in baie, au început amețelile și frisoanele să atingă cote alarmante , cu pierdea capacității de a comunica. Și de data aceasta, am reușit să ajung in pat , unde a urmat 1 ora plina de vărsături ( suc gastric , de culoare verde, amar ). Într-un final, am reușit să introduc supozitorul , iar după 30 de min, am inceput sa simt că totul incepe sa se amelioreze. După alte 2 ore de stat în aceeași poziție , de frica unui alt inceput de set de dureri , decid că totuși e timpul sa merg până la toaleta. Acolo situația a stat în felul următor :
1. Au fost 3 cheaguri de sânge ( destul de mari, ca de mărimea unei lipitori , și fix aceeași asemănare)
2. Diaree
Până seara (28.04) , deja durerile aproape dispăruseră , dar în schimb sângerări nu prea au mai fost.
Astăzi , 29.04.2024 , simt decât o mica stare de confuzie , doar un mic disconfort abdominal, asta probabil că nici nu mă pot hrăni cum trebuie.
Sângerările nici ele nu prea mai sunt. Mă simt ca și cum aș fi în ultima zi a menstruației.
Țin să mai menționez faptul ca și aceste supozitoare numite Indometacin , au ceva efecte adverse , fiind și interzisa conducerea unui autovehicul.
Nu știu dacă este normal sa nu mai sângerez , deși din câte am înțeles , sângerarea poate dura până la 14 zile.
Mai menționez faptul că eu am luat acest Medabon, la fix 5.5 săptămâni de sarcină.
Cu siguranță în opinia mea , cea mai buna varianta pentru o asemenea intervenție , rămânea cea clasica( chirurgicala). Indiferent care sunt motivele , din pricina cărora , noi ca și femei , suntem forțate să luăm această decizie , va rog să țineți capul sus și să vă gândiți că într-un final totul o sa fie bine.
Suntem puternice !

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Noname
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Noname
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.