Clickmed
programare rapida la medic

Cauze de la consumul de alcool ?

Alcoolism
Intrebare postata de Utilizator11550524207 cu o luna in urma

Bună ziua! Partenerul meu consuma alcool în exces, câte o săptămână bea încontinuu fără sa mănânce mai nimic, după o repriza de rău sta cuminte 3-4 zile și pe urma consuma iarăși excesiv o săptămână la fel mâncare mai deloc, acuma am văzut ca a vomat ceva maro erau ca bucăți de ficat... Nu știu, menționez ca nu a mâncat nimic, oare ce este? Va mulțumesc!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Cauze de la consumul de alcool ?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum o luna)

Buna ziua,

Consumul excesiv de alcool este, de obicei, motivat de o serie de factori cum ar fi stresul, anxietatea, problemele sociale sau economice, depresia, dependenta de substante, conformism social si predispozitia genetica.

In ceea ce priveste partenerul dvs., semnele pe care le-ati descris sunt ingrijoratoare si sugereaza posibile complicatii de sanatate grave. Voma de culoare maronie poate indica o hemoragie interna pe tractul digestiv, care poate fi cauzata de ulcer, gastrita, esofagita sau chiar ciroza hepatica, conditii frecvente la persoanele care consuma alcool in exces.

Pauza de cateva zile intre reprizele de consum excesiv de alcool se numeste "perioada de abstinenta" si este adesea mai mult un semn al dependentei de alcool decat o incercare de renuntare.

In situatia de fata, este esential ca partenerul dvs. sa consulte un medic pentru ajutor si evaluare starii de sanatate. Vomitatul maro, care ar putea contine sange digerat, este un semn al unei conditii medicale grave care necesita ingrijire de urgenta.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: www.clickmed.ro/medic/gastroenterologie

Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Alcoolul/alcoolismul-abuzul-de-alcool-sau-dependenta_22
sfatulmedicului.ro/Diverse/starea-de-voma-varsaturile_7611


Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.