Clickmed
programare rapida la medic

Este posibil ca acest blocaj respirator sa fie de la AVC? Sau sunt atacuri de panica?

Accident vascular cerebral
Intrebare postata de Iulia cu o luna in urma

Buna ziua. Bunica in varsta de 84 de ani a facut AVC ischemic anul trecut in Aprilie pe partea stanga care i-a declansat si diabet. Dupa sedintele de kineto, masaj, perfuzii cu vitamine si celebrolisin si-a mai revenit incat a ajuns sa mearga in cadru, insa de atunci spunea ca simte un nod in gat uneori. Luna aceasta a facut iar AVC ischemic pe partea dreapta. Nu misca mana, piciorul foarte putin, se simte f slabita, spune ca nu poate sa respire si ca are un nod in gat care nu o lasa nici sa respire dar nici sa manance cat ar fi normal. Se vede ca respira ff greu si isi contracta muschii abdominali cand respira. Ce am putea face sa o ajutam? La spital ni s-a spus ca nu pot face investigatii ORL deoarece nu o pot deplasa cu targa in policlinica si oricum este doar un medic care de fapt este in concediu...de la neurologie i s-a dat tratament cu Miofilin, Alfen, Atoris, Amlodipina, Aspacardin, Milurit, Anxiar si Siofor. Sunt si rare momentele in care respira normal...dar in majoritatea timpului respira f greu. Ce am putea face sa o ajutam (investigatii)?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Este posibil ca acest blocaj respirator sa fie de la AVC? Sau sunt atacuri de panica?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

SfatulMedicului (acum o luna)

Buna ziua,

Este posibil ca simptomele pe care le descrieti sa fie legate atat de AVC cat si de anxietate/panica. Simptomele legate de AVC pot fi destul de variate, in functie de aria cerebrala afectata, iar dificultatile de respiratie pot fi de obicei secundare pentru deteriorarea muschilor implicati in procesul respirator sau disfunctii neurologice care afecteaza controlul respiratiei.

De asemenea, atacurile de panica pot provoca simptome fizice alarmante, printre care si dificultati de respiratie. Cu toate acestea, la varsta bunicii dvs., este important sa excludem si alte potentiale cauze medicale pentru aceste simptome, cum ar fi problemele cardiace sau pulmonare.

In ceea ce priveste tratamentul, este important sa continuati cu tratamentul prescris de neurolog. Daca simptomele legate de respiratie persista sau se inrautatesc, ar trebui sa consultati un medic.

Din pacate, pentru a intelege cu adevarat ce se intampla, ar fi nevoie de investigatii suplimentare, ceea ce pare sa fie dificil in situatia data. Puteti insa discuta cu medicii sai curenti despre posibilitatea unei evaluari la domiciliu de catre un medic de familie sau alt specialist, care ar putea fi in masura sa efectueze examinari suplimentare.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia bunicii dvs. specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/pneumologie

Articole recomandate:
sfatulmedicului.ro/Bolile-aparatului-respirator/dificultatile-de-respiratie_9085
sfatulmedicului.ro/Bolile-aparatului-respirator/cauzele-bolii-obstructive-pulmonare-la-nefumatori_11583

Acest comentariu a fost moderat de administratorul forumului.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Iulia (acum o luna)

Va multumesc!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Iulia
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Iulia
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.