Coronavirus Update

Petit mal epileptic

Forma de epilepsie generalizata (afectand in totalitate cortexul cerebral).
Petit mal epileptic, denumit simplu petit mal in limbajul curent, grupeaza doua tipuri ale acestei afectiuni.
- Absentele epileptice sau absentele debuteaza intre 4 si 6 ani. Ele constau intr-o suspendare a starii de constienta de vreo 30 de secunde; bolnavul isi intrerupe activitatile, nu se misca, nu raspunde la chemare; privirea ii ramane fixa. Crizele dispar de cele mai multe ori la pubertate dar se poate intimpla, in 40% dintre cazuri aproximativ, ca ele sa fie inlocuite cu crize de grand mal (alta forma, majora, de epilepsie generalizata). Tratamentul face apel la epilepileptice.
- Petit mal mioclonic, forma mai rara, incepe intre 13 si 20 de ani si consta in mioclonii (secuse musculare) sincrone ambelor parti ale corpului, afectand mai ales membrele superioare. Crizele survin dimineata, la putina vreme dupa trezire. Tratamentul este cel al epilepsiei (medicamente antiepileptice), prognosticul este bun, dar unii pacienti (dezvolta in continuare un grand mal).

Citeste si

Arhiva
  • Ce ar trebui sa stii despre epilepsia dobandita in copilarie Ce ar trebui sa stii despre epilepsia...

    Ce este epilepsia Epilepsia este o afectiune neurologica, caracterizata prin prezenta crizelor epileptice recurente. Creierul uman este format din miliarde de celule nervoase care comunica intre ele prin semnale electrice. Daca aceste impulsuri electrice sunt...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter