Coronavirus Update

Posibila ovulatie inainte de ziua a 8-a?

Intrebare postata de Yulisa cu 9 ani in urma - 1 raspuns
Grupurile de discutie din care face parte intrebarea: Reproducerea umana asistata

Buna seara.
Am 31 de ani si incerc sa raman insarcinata de 7 ani. Ac***a anticorpi antispermatici am decis sa fap***anseminare intrauterina urmand schema de tratatment primita de la centrul de reproducere umana asistata.
Schema de tratament:
Ziua a 3-a: 2 Femara(1/12 h) + 1 injectie Menopur 75ui
Ziua a 4-a: 2 Femara (1/12 h)
Ziua a 5-a : 3 Femara ( 1/8 h) + 1 injectie Menopur 75ui
Ziua a 6-a: 4 Femara (1/6 h)
Ziua a 7-a: 4 Femara (1/6 h) + 1 injectie Menopur 75ui

Ziua a 8-a ECOGRAFIE
Uter: 6.85 mm
Foliculi ovar stang:
1 – 10.72 mm
2 – 9.84 mm
3 – 8.52 mm
4 – 9.75 mm
5 – 8.83 mm
6 – 6.24 mm
7 – 4.17 mm
8 – 4.23 mm
9 – 4.77 mm

Foliculi ovar drept:
1 – 8.56 mm
2 – 7.93 mm
3 – 7.31 mm
4 – 8.77 mm
5 – 8.47 mm
6 – 6.58 mm
7 – 5.92 mm
8 – 4.93 mm
9 – 4.93 mm
10 – 5.16 mm
Ecografia mi-a fost facuta de un alt medic (nu de cel curant) care mi-a spus ca trebuie sa continui cu Menopur inca doua zile dupa care sa revin la ecografie. In aceesi zi primesc telefon de la asistenta medicului curant comunicandu-mi-se sa revin la cabinet pt analiza progesteronului deoarece exista posibilitatea sa fi ovulat deja.
Analiza progesteron ziua a 8-a: 12.7 valoare ce corespunde fazei luteale (1.2-15.9 ng/ml)
In concluzie mi s-a spus sa opresc schema de tratament deoarece am ovulat deja.
Mentionez ca analiza de progesteron s-a efectuat la orele 16 cand de fapt ar trebui sa se faca dimineata, pe nemancate.

Ziua a 13-a: am mers sa cer inca o parere la un alt centru de reproducere umana asistata. La ecografie s-au vazut 3 foliculi mari cu valori de 21-24 mm si mi s-a spus ca nu am ovulat inca si ca rezultatul progesteronului trebuie sa fi fost o eroare de laborator.
Au insistat sa nu fac inseminare doarece exista riscul unei sarcini multiple dar am decis totusi sa fac inseminarea.
Ziua a 14-a : injectia cu Ovitrelle
Ziua a 15-a: inseminare
Ziua a 17-a : am revenit pt. ecografie pentru a vedea daca s-au spart foliculii si daca exista corp galben; totul a decurs ok dar inseminarea nu a avut success.

Nu sunt foarte convinsa de explicatiile pe care le-am primit. Este posibil ca progesteronul sa corespunda ca valoare fazei luteale atata timp cat nu am ovulat? Poate sa fie vorba de o functionare anormala a hipofizei/ovarelor? In ziua a 8-a la ecografie s-au vazut destui foliculi evolutivi care au continuat sa creasca cu toate ca am oprit tratamentul de stimulare. In plus, in acea luna am avut ciclu de 31 de zile deci daca ovulatia s-ar fi produs inainte de ziua a 8-a ar fi trebuit ca menstruatia sa vina cel tarziu in ziua 24.

Analize hormonale efectuate in ziua a 3-a:
FSH = 4.3 (faza foliculara 2.8-11.3)
LH = 5.8 (faza foliculara 1.1-11.6)
T4 = 138 (58-161)
FT4 = 13.9 ( 11.5-22.7)
TSH = 1.9 (0.4-4)
Testosteron = 1.9 (

×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

Simona (cu 9 ani in urma)

Din ce stiu eu la dimensiunile acelea de foliculi din ziua 8 nu puteai avea ovuluatie.
Foliculii se sparg pe la 20-21 mm.

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.