Clickmed
programare rapida la medic

Agresiune verbala in familie

Psihologia cuplului
Intrebare postata de DANA692369 cu 11 ani in urma

As dori sa aflu mai multe detalii despre cum pot iesi dintr-o situatie neplacuta si anume violenta verbala in familie. Sotul meu s-a obisnuit ca atunci cand il enerveaza cineva (la serviciu, pe strada) sa se poarte urat cu mine. Trebuie sa marturisesc faptul ca nu spune nimic celor care l-au deranjat, ba din contra, se poarta si mai delicat cu ei. Ajuns acasa incepe sa tranteasca lucrurile prin casa, sa injure, sa faca o atmosfera de cosmar. I-am spus de nenumarate ori ca se va ajunge la despartire daca va mai continua asa, dar el se bazeaza pe faptul ca eu tin prea mult la el si nu il voi parasi.
Problema e ca rabd de ani de zile acest gen de violenta si vreau sa-l fac sa se opreasca.
Exista si alta solutie decat despartirea?
Va rog sa-mi raspundeti cum ma pot apara si cum il pot infrunta pe acest om pentru a-mi restabili linistea mea cat si a vecinilor si a celor din jur pentru ca el nu mai are rusine fata de nimeni. Cum e in preajma mea, ma injura si ma acuza de nereusitele din viata lui, pe care le pune in totalitate pe spatele mele ( cea mai mare nereusita e considerata insasi relatia dintre noi pentru ca, spune el, ca nu l-am sustinut suficient in tot ce a facut). In realitate, sunt singurul om care a stat langa el in toate necazurile pe care le-a avut si tocmai pe mine ma cearta cel mai mult si ii regreta pe prietenii care i-au intors spatele cand a avut necazuri(a ramas fara serviciu, n-a avut unde locui, a ajuns la spital de nenumarate ori).
El se bazeaza si pe faptul ca eu nu l-am spus la nimeni de ceea ce face si in fata parintilor, cunostintelor se poarta exemplar (dar un om experimentat isi da seama imediat de faptul ca are 2 fete).
Astept raspunsul dvs. cat mai repede.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Agresiune verbala in familie"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (23)

Psih. Roxana Olaru MPsih. Roxana Olaru este un medic autorizat SFM (acum 11 ani)

Buna ziua,

Va recomand cateva sedinte de consiliere psihologica pentru a va ajuta sa va gasiti solutiile cel mai bune. Cea mai buna cale este sa aveti propriile solutii si nu sa implementati ceva care va spune o persoana straina. In cadrul sedintelor de consiliere va veti putea si hotari in ce directie vreti sa mergeti cu relatia cu sotul dvs.
Alegerea va apartine.

Roxana Alina Olaru

psiholog, consilier psihologic, psihoterapeut, psihoterapie de cuplu EFT, educator prenatal 

tel. 0728.47.15.06
e-mail: [email protected]
web:  www.consiliere-psihologica.ro

web:  www.roxanaolaru.ro

 
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Roxana Olaru
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Roxana Olaru
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Psihologia cuplului.

Inscrie-te aici!
Advertisement
Oxyana (acum 11 ani)

Legea cadru care sancţionează violenţa în familie este Legea nr. 217/2003 pentru prevenirea si combaterea violentei in familie, care a fost recent modificată prin legea nr. 25/2012.


Legiuitorul a definit noţiunea de violenţă în familie, stipulând în art. 2 că în sensul prezentei legi, violenta in familie reprezinta orice actiune sau inactiune intentionata, cu exceptia actiunilor de autoaparare ori de aparare, manifestata fizic sau verbal, savarsita de catre un membru de familie impotriva altui membru al aceleiasi familii, care provoaca ori poate cauza un prejudiciu sau suferinte fizice, psihice, sexuale, emotionale ori psihologice, inclusiv amenintarea cu asemenea acte, constrangerea sau privarea arbitrara de libertate.

După definirea noţiunii de violenţă în familie, legea reglementează formele sub care se manifestă această violenţă, stipulând că violenta in familie se manifesta sub urmatoarele forme:
- a) violenta verbala – adresarea printr-un limbaj jignitor, brutal, precum utilizarea de insulte, amenintari, cuvinte si expresii degradante sau umilitoare;
- b) violenta psihologica – impunerea vointei sau a controlului personal, provocarea de stari de tensiune si de suferinta psihica in orice mod si prin orice mijloace, violenta demontrativa asupra obiectelor si animalelor, prin amenintari verbale, afisare ostentativa a armelor, neglijare, controlul vietii personale, acte de gelozie, constrangerile de orice fel, precum si alte actiuni cu efect similar;
(.............................................)
În situaţiile în care persoana a carei viata, integritate fizica sau psihica ori libertate este pusa in pericol printr-un act de violenta din partea unui membru al familiei, aceasta poate solicita instantei, în conformitate cu prevederile art. 26, ca, in scopul inlaturarii starii de pericol, sa emita un ordin de protectie, prin care sa dispuna, cu caracter provizoriu, una sau mai multe dintre urmatoarele masuri – obligatii sau interdictii:
-1) evacuarea temporara a agresorului din locuinta familiei, indiferent daca acesta este titularul dreptului de proprietate;
-2) reintegrarea victimei si, dupa caz, a copiilor, in locuinta familiei;
-3) limitarea dreptului de folosinta al agresorului numai asupra unei parti a locuintei comune atunci cand aceasta poate fi astfel partajata incat agresorul sa nu vina in contact cu victima;
-4) obligarea agresorului la pastrarea unei distante minime determinate fata de victima, fata de copiii acesteia sau fata de alte rude ale acesteia ori fata de resedinta, locul de munca sau unitatea de invatamant a persoanei protejate;
-5) interdictia pentru agresor de a se deplasa in anumite localitati sau zone determinate pe care persoana protejata le frecventeaza sau le viziteaza periodic;
-6) interzicerea oricarui contact, inclusiv telefonic, prin corespondenta sau in orice alt mod, cu victima;
-7) obligarea agresorului de a preda politiei armele detinute;
h) incredintarea copiilor minori sau stabilirea resedintei acestora.

Legea mai prevede că prin aceeasi hotarare, instanta poate dispune si suportarea de catre agresor a chiriei si/sau a intretinerii pentru locuinta temporara unde victima, copiii minori sau alti membri de familie locuiesc sau urmeaza sa locuiasca din cauza imposibilitatii de a ramane in locuinta familiala, iar pe langa oricare dintre masurile dispuse,instanta poate dispune si obligarea agresorului de a urma consiliere psiholgica, psihoterapie sau poate recomanda luarea unor masuri de congtrol, efectuarea unui tratament ori a unor forme de ingrijire, in special in scopul dezintoxicarii.”

Conform legii durata masurilor dispuse prin ordinul de protectie se stabileste de judecator, fara a putea depasi 6 luni de la data emiterii ordinului, iar daca hotararea nu cuprinde nicio mentiune privind durata masurilor dispuse, acestea vor produce efecte pentru o perioada de 6 luni de la data emiterii ordinului.

Tot articolul se gaseste la urmatorul link
http://www.marya.ro/prevenirea-si-combaterea-violentei-in-familie-i/

Multa putere!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
remediu homeopat (acum 11 ani)

Cumparati de la o farmacie homeopata Lycopodium CH200 sau CH30. Topiti o granula intr-un pahar cu apa, ii dati sa bea din apa asta. Este doar zahar la gust, nu se simte. I-o puteti pune si in suc, bere, vin, etc. Insa o singura doza, fara sa ii dati zilnic caci efectul e de lunga durata. Omul aceasta a adunat multa furie in el si cum nu isi permite sa si-o descarce pe straini si prieteni singurul ventil este dvoastra. Remediul il va ajuta sigur. Tubcul costa 6 lei. Ii puteti da granula si ca bomboana pt. ficat, caci asta si este. Daca a ajutat o repetati doza la nevoie, efectul tine uneori pana la cateva saptamani sau schimba chiar omul de tot. 6 lei va ajuta cat bnu va ajuta nici 1000 de psihologi. Ascultati de sfatul unui homeopat.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Costi (acum 10 ani)

Nu ti-e rusine sa profiti de suferinta altora ca sa promovezi porcarii? Homepatia inseamna inselatorie/efect placebo. Stii ce inseamna CH30 ? CH1 inseamna 1%, CH2 inseamna 1 la 1%x1% adica 1 la 10.000. CH3 inseamna 1 la un milion. CH30 inseamna 1 la 1000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000, adica o substanta atat de diluata incat daca mananci soarele si toate planetele din sistemul solar abia dai de o molecula din substanta de baza. CH40 este cea mai mica dilutie posibila din punct de vedere fizic, si inseamna sa mananci tot universul ca sa dai de un atom din substanta de baza. CH200 pe care il recomanzi tu, este o aberatie care nici macar nu poate exista.
Oameni buni, cautati pe internet ce inseamna dilutiile homeopatice inainte sa va puneti sperantele in niste granule care contin doar zahar de indulcit cafeaua.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
ani (acum 11 ani)

divorteaza nu iti distruge viata.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Dana (acum 11 ani)

Cred ca asta e cea mai buna solutie. Vad pe zi ce trece ca e imposibila viata alaturi de omul acesta. Nu face nici o schimbare. Ba e din ce in ce mai violent.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Liviu (acum 11 ani)

Vezi si: //sfatulmedicului.ro/comunitate/psihologia-cuplului/sa-sper-in-mai-bine_43096

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Liviu (acum 11 ani)

[ ! ] ___________________________________

In conflictele repetate de cuplu, cei doi parteneri
sunt adesea de acord asupra unui lucru:
din cauza celuilalt nu merge _______________ :)

Uneori, a-i lasa sa plece pe
cei pe care-i iubim
este tot o forma de iubire

Suntem capabili sa traim in doi
numai cand suntem capabili
sa traim singuri.
_________________________

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Liviu (acum 11 ani)

________________________

Cand pierdeti, nu uitati si lectia

_____________ [ Dalai Lama ]

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Liviu (acum 11 ani)

[ Reguli pentru... ] ____________________________________

http://www.youtube.com/watch?v=nniyKE5ByQk&feature=related

_________________________________________ [ ... a fi om ]

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Liviu (acum 11 ani)

_________________________________________

Nimeni nu va poate face rau daca dvs. nu-i permiteti.

_________________________________ [ Boudha ]


Daca sotul vine acasa si începe sa zbiere fara motiv,
poti presupune ca s-a lovit în cap la birou si e nebun.

- N-are niciun rost sa iei în serios astfel de oameni.
- Pentru ca e adevarat ce se spune: oricine se înfu-
rie e nebun - pe moment.

- Asa ca, de ce sa te superi si sa permiti p***aei/
stupiditatii altei persoane sa-ti controleze fericirea?

- Nu ai nevoie si nu esti obligata sa faci asta! Cand
cineva se înfurie, nu esti obligata sa raspunzi si tu
cu furie.
Momentan... persoana e nebuna.

________________________________________ :)

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Liviu (acum 11 ani)

_____________________________
Nucleul nebuniei - triada irationalitatii

( Modelul triarhic al patogenezei )

1. Eu trebuie cu necesitate sa....
2. Ceilalti trebuie cu necesitate sa...
3. Viata trebuie cu necesitate sa...
_____________________________

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Vezi toate raspunsurile
Liviu (acum 11 ani)

______________________________________________________
Nucleul sanatatii - triada rationalitatii

( Modelul triarhic al sanogenezei )

1. Acceptă ceea ce nu se poate schimba.
2. Fă tot ceea ce este omeneste posibil pentru a schimba ce se poate schimba, amintindu-ti insă mereu că uneori lucrurile nu trebuie să se intample cum vrei tu.
3. Fă diferenta intre 1 si 2
_____________________________________________________ :)

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Liviu (acum 11 ani)

(dupa Albert Ellis, "A Guide to Rational Living")

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Liviu (acum 11 ani)

Pentru mai multe informatii, vezi si: //sfatulmedicului.ro/comunitate/depresia-tristetea-patologica/depresia-bipolara_43571

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
bica2002 (acum 11 ani)

si eu am trecut cam prin acelas lucru,problema depinde de tine daca vrei sa continui alaturi de el cauti o modalitate de al intelege si de ai spune ce simti tu.Daca nu merita atunci este foarte usor sa divortezi.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de bica2002
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de bica2002
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
ermina (acum 11 ani)

momentan continua si daca se va vomporta tot asa sfatul ar fi sa divortezi

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Georgiana iubita (acum 11 ani)

Si eu am avut tot problema asta dar am rezolvato,cu un psiholog ,dar daca nul duceam pe sot........putea sa ma si bata.......,sfatul meu e sa contactezi un psiholog si sa il duci pe sot,acum depinde numai de tn si de el

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
FALUB RAMONA (acum 9 ani)

AM AVUT O RELATIE CU UN TIP 7 LUNI SI NE-AM DESPARTIT IN URMA RELATIEI AM UN COPIL DAR EL NU A VRUT SA IL REC DE LA INCEPUT SI LA UN MOMENT DAT SA HOT EL SA IL REC DANDU-MA PE MINE IN ISTANTA.ACUM MA TOT AGRESEAZA INTREBAND PE DIFERITI OAMENI CARE NE CUNOSC FAMILIA TOT FELU DE ABERATII SI LE SPUNE CA O SA-MI IA COPILU SI CA PARINTII MEI SUNT NISTE GOZERI SI EU SUNT O TARFA,NE AMENINTA CA NE OMOARA PE TOTI SI A MERS SI LA BUNICII MEI ACASA SI A FACUT SCANDAL.CHIAR NU SE POATE FACE NIMIC IN ACEST CAZ CA EU SUNT DISPERATA.MULTUMESC

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
GuestUser (acum 8 ani)

Buna,sunt Alina.Acelasi lucru il patesc si eu,cu deosebirea ca s-a ajuns la agresiune fizica in fata copiilor. De divort nu vrea sa auda,pur si simplu simt ca o iau razna.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Pag 1 din 2

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.