Clickmed
programare rapida la medic

Buna raspuns medic

Educatia sexuala
Intrebare postata de LIFE.is.colour cu 12 ani in urma

Am 15 ani si sunt virgina,dar de cateva luni am inceput sa ma masturbez si am observat ca nu mai cresc in inaltime.Are vreo legatura masturbarea cu cresterea in inaltime sau cresterea in general ? astept un raspuns :-< multumesc

×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (29)

da (acum 12 ani)

Da, are legatura. S-ar putea sa nu mai cresti deloc si sa ti se citeasca pe figura ceea ce faci. Nu mai continua cu p***aile, vezi de invatatura. Ai timp de altele mai tarziu, dupa ce cresti in varsta si in inaltime.

×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Mona (acum 12 ani)

Haha!! Ce intrebare! Normal ca NU are nici o legatura. Si eu m-am masturbat de la 16 ani incolo si am 1m75 :D sunt fata, apropos. Mi-am inceput viata sexuala la 21 de ani si cred ca masturbarea (nu foarte des, dar sa zicem de cateva ori pe saptamana) m-a ajutat sa imi cunosc corpul si sa am o viata sexuala frumoasa si implinita cu prietenul meu :) Altfel poate nu stiam cum sa obtin placerea (el fiind tot virgin si deci fara exp).
Inaltimea este strict mostenita genetic si singura modalitate prin care o poti scihmba este exercitiul fizic. Adica de ex efortul fizic intens gen haltere sau sala poate limita cresterea in inaltime, pe cand baschetul sau voleiul pot incuraja cresterea. Astfel, poti castiga sau pierde cativa cm. Atata tot.
Masturbarea nu iti face decat bine daca e in limite normale si nu devine o obsesie acum si un inlocuitor pt sex mai tarziu.
Stai linistita!

×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Autostimularea nu are legatura cu developmentul tau psihofiziologic. Asa cum spunea cineva mai sus, sa nu devina un subtitut al actului sexual, In rest, totul este ok. WWW.SEX-MAN.RO

WWW.SEX-MAN.RO

CENTRU DE DIAGNOSTIC SI TERAPIE SEXUALA (CDTS) ONLINE SI/SAU LA CABINET
Str. Eftimie Murgu nr. 2 Cluj-Napoca, tel. 0742885979, [email protected]
CENTRU (CDTS) detine cele mai bune evaluari computerizate si interviuri clinice pentru interventia si tratarea tulburarilor sexuale masculine.

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Educatia sexuala.

Inscrie-te aici!
Ionascu Andreea (acum 12 ani)

Nu, nu are nici o legatura. Probabil masturbarea a p***ancis cu o pauza de crestere in inaltime. Nu exagera cu masturbatul, mai ai putin si iti poti incepe viata sexuala. Nu e rau ca incepi sa-ti descoperi punctele erogene, corpul, dar sa nu faci din asta o obsesie. O relatie reala complexa implica mult mai mult, inclusiv sentimente si va fi mult mai frumoasa decat un act mecanic.

mikmok (acum 12 ani)

De cat sa te masturbezi, mai bine incearca sa mergi la o sala de inot sau incearca sa faci baschet.

×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Iuli (acum 12 ani)

Ce treaba are inotul sau baschetul cu masturbarea?! Adica de ce nu le poate face pe amandoua, la o adica?

×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
dana (acum 12 ani)

Apar mereu pe forum niste toante care nu au copii si care dau sfaturi ce contravin regulilor de buna crestere. Ele, cred, si-au inceput viata sexuala mai devreme decat era normal si de aceea sfatuiesc si pe altele sa faca la fel. Mai femeilor, aceasta copila nu are decat 15 ani. Este prin clasa a saptea sau a opta. Cum ii puteti da sfaturi ca poate continua, ca nu are ce sa-i dauneze,...Ea are de invatat, are alte lucruri la care sa se gandeasca, nu la masturbare sau sex. Mai ganditi un pic si cu capul nu numai cu partea de mijloc a corpului.

×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
bella (acum 12 ani)

eu nu stiu ce sa iti spun sigur dar atat am de zis ca sa te linistesc .fi atenta sora mea are acum 12 ani eu am 18 ani . de cand avea vreao 5 ani a inceput sa se mastrbeze. atunci aveaun metru si catva cm nu mai stiu sigur cati anume era micuta in orice caz. si eu o prindeam mereu cu mana la fund shi deastea nu m-am speriat pentru ca parinti mi-au explicat ce se intampla cu ea exact ce scrie si pe sait aici ca este normal....(desi eu nu m-am masturbat niciodata dar nici nu mi-am inceput viata sexuala). de atunci si pana la varsta asta s-a tot masturbat acum este mai mare are 12 ani jumate face 13 in august in acest an i-a venit ciclu'''' si nu se mai masturbeaza. sa sty ka a crescut fara probleme dar cum noi din familia noastra nu suntem foarte inalti nici ea nu este dar acum are 1, 50 inaltimea deci iti dai seama cat a mai crescut de atunci . totusii iti zik ca esti cam mare ca sa te mai masturbezi dar vezi e o diferenta tu o faci datorita faptului ca esti dornika de ati incepe viata sexuala . sa nu te grabesti scumpa mea ca nu este cine stie ce fi sigura eu una nu sunt curioasa sa sty.ma rog am avut de spus atat ca nu te opreste din crescut dar lasa-te de astea ca esti cam mare.

×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
hohohohohohoooooooooooooo (acum 12 ani)

Multe asa-zise "studii" si "cercetări" (false dealtfel!) pretind ca ea este normală. Nu este adevărat! Nu va lăsati prinsi de cei care spun astfel de lucruri.

Masturbarea este anormală si dăunătoare sănatatii omului - atat in cazul bărbatilor, cat si a femeilor. Exista cazuri reale de oameni care au practicat aceasta forma de auto-satisfacere sexuală si care au avut de suferit din pricina unor boli si afectiuni provocate de ea. Lucrul acesta este cea mai mare dovadă ca masturbarea nu numai ca nu este normală, ci ca are si repercursiuni grave asupra sănatatii omului, cu cat ea este practicată mai des si pe o perioada mai lungă de timp. 2Lichidul seminal (sperma) este formata din diferite minerale si vitamine. Spre exemplu, ea contine proteine, calciu, lecitină, magneziu, fosfor, testosteron, potasiu, vitamina B12, zinc, enzime, si multe alte elemente. Aceste lucruri sunt vitale pentru organismul uman si pentru dezvoltarea lui normală, in special in decursul formării lui: in adolescenta si in anii urmatori acesteia. Masturbarea excesiva, si nu numai, face ca aceste elemente sa fie eliminate din corp fară masură, predispunand individul la o serie intreaga de disfunctii si afectiuni. 3Pe plan psihic, masturbarea duce la o izolare progresivă fată de societate si de mediul inconjurător. Persoana care se masturbează ajunge incet-incet sa-si gasească placerea numai in această practică, dezvoltand o inhibitie fată de persoanele si evenimentele din jurul său. In cazuri mai avansate se poate ajunge la depresii nervoase greu de vindecat. 4) Cum se poate stopa masturbarea? In primul rand trebuie vointă si perseverentă. Exista multe cazuri de oameni care au constientizat răul pe care singuri si-l fac si s-au luptat pana au reusit sa invingă nevoia de a se masturba. Cateva sfaturi pentru cei care doresc sa invingă acest viciu:
alimentatia este un factor decisiv pentru invingerea acestei dorinte sexuale. Faceti tot posibilul pentru a limita consumul de carne si alimente grase in general. Deasemenea, condimentele trebuie eliminate pe cat posibil. Acestea nu fac decat să ''excite'' trupul si să-i dea mai multă energie decat (cel mai probabil) ii trebuie. Este de preferat o dietă mai slabă, predominand mai mult regimul vegetarian. Fructele sunt foarte indicate in acest sens. Deasemenea, este bine ca masa de seară sa fie stabilită inainte de ora 19-20, nu mai tarziu. Eliminati pe cat mai mult produsele care au in componenta lor elemente de provenientă chimică (aditivi artificiali, coloranti chimici, acizi, etc). Acestea sunt oricum dăunatoare sănătătii omului. Asadar, regimul pur natural este de preferat, el mentinand un echilibru normal al functiilor organismului.

incercati sa eliminati lucrurile care duc gandul la sexualitate, pe cat se poate mai mult. Filmele pentru adulti, pornografia de orice fel, si toate celelalte de genul acesta nu fac decat sa vă impingă spre masturbare. De fiecare data cand gandul dvs. se indreaptă spre un astfel de lucru, incercati sa-l schimbati, gandindu-vă la cu totul altceva.

timpul trebuie să vi-l ocupati in permanentă cu lucrul, sau alte activitati. Plictiseala favorizeaza si indreaptă gandul dvs. spre viciul de care sunteti stapanit. Ocupati-vă timpul in permanentă, si nu lăsati nici o portită prin care s-ar putea strecura plictiseala in viata dvs.

aveti o viata cat mai aproape de natură, de prieteni si de oameni in general. Trebuie sa eliminati pe cat mai mult egoismul si sa aveti mai multă dragoste fată de cei din jurul dvs, in asa fel incat să va ganditi mai mult la ceilalti decat la dvs. Făcand lucrul acesta veti observa cum incet-incet atentia dvs va fi indreptata mai mult catre ceilalti, si mai putin catre propria persoana si propriile vicii si patimi. Acesta este un lucru esential si de mare ajutor!

incercati cat mai mult să eliminati deznădejdea, tristetea si supărarea de orice fel din sufletul dvs. Ele nu fac decat să impingă omul spre viciul care-l stăpaneste mai tare (in acest caz masturbarea). Masturbandu-se, omul caută de fapt să se "elibereze" de tristetea si supărarea din suflet. De cele mai multe ori el nici nu-si dă seama de lucrul acesta! Totusi, aici se poate vorbi de o inselare, fiindca după ce persoana s-a masturbat, va cădea intr-o si mai mare deznădejde si tristete - aceasta din pricina faptului ca el nu a reusit să-si găsească implinirea dorită in practica masturbării.

evitati sedentarismul facand plimbări in aer liber, ele fiind deasemenea de mare ajutor.
Există o falsă premisă ca lipsa relatiilor sexuale cu un partener de sex opus ar fi principala cauză pentru care omul ar simti dorinta de a se masturba. Nu este adevărat, iar ca dovadă este faptul ca există multi oameni casatoriti care se masturbează frecvent, unii fiind chiar dependenti de acest lucru. Dupa cum am arătat mai sus, de obicei cauza principală o reprezintă tristetea, supărarea, neimplinirea din sufletul omului, chiar daca persoana respectiva nu constientizează aceste lucruri. De cele mai multe ori acest gol este refulat prin masturbare.

Mai presus de toate, rugati-vă Domnului Iisus Hristos pentru a vă intari si a vă ajuta să depasiti această dependentă de masturbare.

Acestea sunt niste sfaturi care, dacă doriti cu adevărat, pot fi aplicate in viata dvs. Chiar dacă nu veti reusi de la inceput sa le urmati pe toate, perseverati totusi, si nu vă lăsati invinsi. Rezultatele vor veni in timp. Trebuie un pic de răbdare si perseverentă.

×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
anca (acum 12 ani)

sunte perfect deacod cu tine ,,hoohhhhooooo:)'''' este doar o iluzie ,o imbatre cu apa rece care te lasa cu un gust amar ,mai bine ocupa-ti timpul cu altceva folositor si lasa sa vina vremea cand vei descoperi adevarata placere pt ca sa te poti bucura de ea cu adevarat.

×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
LIFE.is.colour (acum 12 ani)

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri..:*

Pro informare corecta (acum 12 ani)

Ceea ce vad aici este o adunatura de oameni incuiati, needucati si fanatici. Masturabarea nu este in sine ceva rau. Cum puteti inventa asemenea porcarii demne de niste fanatici nevrotici si frustrati din Evul Mediu?Cum puteti fi atat de transanti si categorici in legatura cu un lucru atat de normal pentru un om sanatos si sa faceti un copil sa creada ca pacatuieste daca face ceea ce deja trupul ii cere sa faca?Nu cred ca acesta este un site religios.Nu mi se pare corect sa incercati sa manip**ati un om care nu dorea decat sa se informeze doar pentru ca dumneavoastra considerati ca un lucru atat de normal precum nevoile sexuale dauneaza. Este mai bine sa iti eliberezi tensiunea prin masturbare decat sa iti petreci tot timpul gandindu-te ca faci ceva rau!Va rog frumos sa va abtineti de la comentarii in loc sa speriati niste tineri onesti care vor o informatie corecta si documentata si nu o superstitie din partea unor oameni needucati

×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
ana (acum 12 ani)

cred k am hemoroizi si as vrea sa stiu daca are ceva legatura cu virginitatea, adik daca ma va intreba la doctor chesti asta

×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Nu are nici o legatura

specializari psihologie clinica,psiholog psihologia muncii si organizationala,terap[ia prin jocul cu nisip (sandplay therapy),psiholog in curs de formare in psihoterapie psihanalitica e-mai l: [email protected] .com
[email protected]

Clinica CONTROL MED 

tel: 0726.499.421

EMIL (acum 11 ani)

hohohohoooooo-,esti foarte tare omule,nu pot sa nu ma amuz de aberatiile pe care le poti spune,probabil ca si tu ti le-ai impus.banuiesc ca esti o persoana extrem de religioasa cu o tenta spre fanatism, ac***a in vedere convingerile tale apocaliptice legate de masturbare.insa trebuie sa recunosc ca nu esti foarte departe de oamnei precum Kirkegaard,Maurice Coyaud sau Georges Brassens pe care as dori sa il si citez ''''Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea'''' dar probabil ca ai auzit de ei,deoare ce nu se regasesc in cartea cartilor.
dar destul despre asta,fiecare cu treaba lui.
insa as dorii sa iti tin o lectie de anatomie,fiziopatologie si putin biochimie.
Intr-adevar lichidul seminal contine totate elementel mentionate de tine si chiar mai mult de atat,insa acestea se gasesc in lichidul seminal pentru a hranii zigotul,pana la stadiul de fetus unde este deja hranit prin intermediul cordonului ombilical.
elementele nutritive sunt reiinoite constant,si sunt strict pentru acest scop -procreerea si nu au nici-o legatura cu restul corpului,in concluzie te poti masturba de 20 de ori pe zi si tot aceasi cantitate de minerale,fosfati,proteine,glucide,lipide etc ai in organism
iar in ceea ce priveste cortexul adica creierul,masturbarea il afecteaza intr-un singul fel impulsuri catre ariile frontale si parietal cu eliberare de endorfina si cotip***azi = PLACERE
Si ca inlatura orice dubiu asupra celor spuse de mine luati in calcul faptul ca sunt DR. ciao!

×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Adi (acum 10 ani)

Si eu ma masturbez, nu vrei sa ne masturbam unul pe celalat?

×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
daniel (acum 10 ani)

nu are treaba cu cresterea ,deca vrei sa te dezvervigenesti cautama sunt profesonist [email protected]

×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
pwoula (acum 9 ani)

sugi p**a ca puti... a p***ae, ma masteurbez de la 10 ani pana la 18 ani acuma am 19 si n-am avut nici o problema ah da am 185 cm 88kg deci satu bine asa ca taci ca puti..

×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Adi (acum 9 ani)

eu am 14 ani jumate si aprope 1.75m.(sunt cam cat tatal meu), nu fac nici un sport, insa sunt slab, am 51kg. si eu m-am masturbat destul

×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Marian (acum 9 ani)

NU te mai masturba sa dragoste e mai sanatos.Bafta!

×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Pag 1 din 2

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.