Clickmed
programare rapida la medic

Senzatie de sete permanenta si dureri in piept- ce sa fac? raspuns medic

Durere Fumatul Tulburari psihice
Intrebare postata de MembruMobileApp1497612821 cu 6 ani in urma

Buna ziua. De ceva timp - o luna probabil - am inceput sa simt o senzatie permanenta de sete si, deci, am inceput sa beau lichide mai mult, in conditiile in care de mica am avut ''''prostul obicei'''' de a nu bea apa aproape deloc in timpul zilei, poate 500ml-1l maxim pe zi ( am 21 de ani ) si abia acum am simtit ''''nevoia'''' sa beau asa mult. Mai mult, seara cand ma pun in pat, sau cateodata in timpul zilei, simt o durere, usoara dar inconfortabila, in piept, careia nu ii pot atribui o sursa anume, simt un fel de presiune, iar cand inhalez mai mult simt durerea in tot piepul, pana si in spate. Sunt fumatoare de ceva ani si, in conditiile astea, mi-am spus ca sunt de vina tigarile, insa de vreo 4-5 luni am diminuat substantial consumul de tigari, in momentul de fata am ajuns sa fumez maximum 2/3 tigari pe zi, sau chiar deloc. Insa aceasta stare de disconfort nu s-a ''''diminuat'''' , asa cum m-am asteptat, iar senzatia de sete nu mi-o pot explica. Intradevar , de la inceputul anului am avut multe pe cap si multe ''''suparari'''', sa spun asa, iar in momentul de fata particip la un curs destul de intensiv, sunt stresata, imi cade parul, stari de spirit contradictorii etc. M-am gandit ca poate toate astea sunt niste manifestari fizice ale unei boli/chestie psihice (sper sa numeresc vocabularul). Nu stiu ce sa fac. Nu e ca si cum nu pot face nimic din cauza acestui disconfort/stare de sete, insa nu as vrea sa ''''ma fac ca ploua'''', ca mai apoi sa realizez ca s-au agravat toate. Deci, as aprecia orice sfat. Multumesc frumos !

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Senzatie de sete permanenta si dureri in piept- ce sa fac?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

Psihoterapeut Roxana Patrascu MPsihoterapeut Roxana Patrascu este un medic autorizat SFM (acum 6 ani)

Bună seara,

Dacă nu există afecțiuni de ordin fizic, foarte posibil să fie vorba despre probleme emoționale (stres, anxietate sau/și depresie). Acest aspect se poate lamuri într-o ședință de psihoterapie. După cum descrieți, motive ar exista pentru aceste probleme de ordin emoțional (suferința îndurată în relația care s-a terminat într-un mod dureros, problemele, supărările de la începutul anului, cursul solicitant etc.). În general persoanele care apelează la tutun se simt stresate. Foarte bine pentru că ați redus țigările.

Tulburările de anxietate se caracterizează prin următoarele simptome:
- anxietate excesivă, cronică;
- îngrijorări persistente, percepute ca necontrolabile;
- hiperactivare neurofiziologică (încordare musculară, iritabilitate, căderea părului, dificultăţi de concentrare, senzația de gură uscată, oboseală crescută, junghi intercostal sau/și presiune în piept, tulburări de somn, respirație îngreunată);
- comportamente evitative sau de neutralizare a anxietăţii (căutarea excesivă de asigurări că totul e bine, încercarea de a elimina orice incertitudine, de a fi în control).

Pentru tratarea anxietătii, sunt eficiente ședințele de psihoterapie cognitiv-comporamentală. În cadul acestor ședințe veți învăța cum să vă relaxați prin diferite tehnici validate ștințific, veți învăța cum să respirați corect (diafragmatic) și să vă reglați ritmul cardiac, veți obține o reducere hiperactivării neurofiziologice, tratarea simptomelor fiiologice, inducerea stării de clam, un somn ma bun, creșterea productivității și a energiei, dobândirea sentimentului de încredere în sine și de siguranță în situațiile pe care acum le avitați sau le suportați cu dificultate.
De asemenea, veți aplica tehnici pentru modificarea funcționării atenției (defocalizarea de pe senzațiile fiziologice) și a modului de gândire (identificarea, contracararea, costrucția de alternative raționale, decatastrofarea etc.).

Anxietatea este rezultatul unei combinaţii de factori psihologici, sociali și biologici. Netratată la timp, riscați să vă îmbolnăviți și de depresie. Normalizând nivelul de anxietate, veți reuși să aveți o viață calitativă.

Multă încredere și sănătate!

Roxana Pătrașcu psihoterapeut 

Telefon: 0721.349.765

Mail: [email protected]

Website:http://www.psihoutil.ro/
Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psihoterapeut Roxana Patrascu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psihoterapeut Roxana Patrascu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.