Coronavirus Update

Infectie

Intrebare postata de nicestef cu 9 ani in urma - 8 raspunsuri
Grupurile de discutie din care face parte intrebarea: Boli cu transmitere sexuala Gonoreea

Cum e posibil sa am gonoree fara sa am relatii extraconjugale?

×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (8)

google (cu 9 ani in urma)

Gonoreea este infectia produsa de o bacterie numita Neisseria Gonorrhea. Bacteria afecteaza initial uretra barbatilor si cervixul femeilor. Vestea buna este ca poate fi tratata si prevenita.

Simptome gonoree: variaza in functie de aria genitala infectata si uneori simptomele sunt inexistente.

* Infectia uretrei (la barbat si femeie). Daca bacteria a infectat uretra, barbatul sau femeia pot avea senzatia de arsura in timpul urinarii. Arsura poate fi moderata sau extrem de dureroasa si este complicata de faptul ca persoana infectata simte nevoia de a urina mult mai des. De asemenea, o scurgere lichidiana de la nivelul uretrei poate fi observata. Secretia poate fi limpede sau asemanatoare laptelui, iar culoarea variaza de la alba la galbena-verde.
* Infectia cervixului la femeie. In cele mai multe cazuri nu apar simptome, dar multe femei vor face complicatii inainte de a fi constiente de infectia actuala. Cele care prezinta simptome descriu o secretie vaginala crescuta si iritatia vulvei.
* Infectia cavitatii bucale si a anusului (femei si barbati) nu produce simptome observabile. In cateva cazuri de infectie orala, cel infectat poate prezenta dureri de gat. Unele infectii anale pot cauza discomfort sau mancarimi (prurit) precum si o scurgere de puroi sau sange de la nivelul anusului.

Gonoreea netratata la barbat se raspandeste in continuarea uretrei. Astfel, va ajunge la nivelul prostatei, veziculelor seminale, la glandele lui Cowper si la nivelul epididimului. Tipic, se va forma un abces cu simptome precum: durere, febra si frisoane. Abcesul, eventual, poate drena si elibera puroiul in anus sau in uretra. Daca epididimul este afectat de infectie, barbatii pot suferi ulterior de infertilitate.

Gonoreea netratata la femei duce la infectia glandelor lui Bartholin. Daca ductul vaginal se blocheaza, partea inferioara a vulvei va deveni rosie pe partea infectata. Daca aceasta infectie de la nivelul glandelor lui Bartholin se raspandeste spre uter, este foarte probabila aparitia bolii inflamatorii a pelvisului(PID).

Transmisia. Gonoreea este o infectia usor contractibila. Orice forma de penetrare sexuala (orala, anala, vaginala) poate transmite gonoreea. Se poate transmite prin intermediul hainelor si prosoapelor. Daca un prosop este folosit de o persoana infectata si imediat dupa aceea este folosit de catre o alta persoana, infectia se va transmite.

Infectia anala la femei poate aparea nu numai in penetrarea anala ci si in timpului celei vaginale. Uneori, secretii infectate din vagin ajung in jurul anusului, cauzand infectia. Folosirea prezervativelor din latex pot ajuta la prevenirea transmisiei bolii.

Tratamentul: antibioticele obisnuite au efect impotriva gonoreei. Penicilina si tetraciclina sunt cele mai des utilizate. Din pacate, unele bacterii au dezvoltat rezistenta la aceste medicamente si astfel, trebuie folosite alte antibiotice, cum ar fi: Cefixime si Ciprofloxacin. Tot timpul consultati medicul pentru a hotara care este cel mai bun tratament pentru dvs.

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Bendo.ro (cu 9 ani in urma)

Buna ziua, Va rog sa stergeti textul de mai sus. NU aveti voie sa copiati de pe alte siteuri.

Articolul original este aici: http://www.bendo.ro/gonoreea-simptome-si-moduri-de-transmitere/

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
google (cu 9 ani in urma)

Gonoree - transmiterea infectiei

Sunt un pic nedumerit. Poate cineva sa se imbolnaveasca de gonoree fara sa aiba un contact sexual cu cineva, fara sa aiba contact fizic cu o persoana ? Din cate stiu eu nu rezista in aer si se transmite doar sexual. Exista vreo sansa sa se ia dintr-o toaleta, lenjerie, etc ?
Multumesc.

Cred ca nedumerirea ta vine din faptul ca incerci sa judeci aceasta problema dupa un standard. Este foarte adevarat "Gonoreea este transmisa de o persoana infectata in momentul in care mucoasele sale vin in contact cu mucoasele altei persoane" si, asa cum stii si tu, "Gonoreea se transmite prin prin contact sexual oral, vaginal sau anal".

Ei bine, asta o stim noi. Neisseria gonorrhea, bacteria care se face vinovata de infectia gonoreica, habar nu are de aceste lucruri si nu tine seama de sabloane.

S-a demonstrat ca bacteria poate rezista, uneori, pana la patru ore in aer. Acest lucru este deosebit de rar. Dar asta inseamna ca te poti infecta si folosind un prosop, in comun cu o persoana infectata (daca se sterg zonele genitale), imbracand aceeasi lenjerie cu o persoana infectata (stii ca, uneori, fetele au obiceiul de a proba acelasi articol de lenjerie, doar sa vada cum le sta, si daca este vorba de bikini ...) sau pur si simplu folosind un scaun de toaleta imediat dupa ce a fost folosit de o persoana infectata iar pe acesta au existat scurgeri infectate cu care urmatoarea persoana a intrat in contact. Repet, aceste cazuri pot fi foarte rare, atat de rare incat de multe ori se discuta despre ele doar teoretic. Dar, din nefericire, infectia va fi un lucru cat se poate de practic si de aceea trebuie sa tii seama de existenta riscului.

Despre contactele sexuale cu penetrare nu cred ca mai este nevoie sa-ti vorbesc. Probabilitatea infectarii este cat se poate de mare. Transmiterea de la barbatul infectat la partenera sa, dupa o expunere, este de 50 - 90 %. Transmiterea de la o femeie infectata la partenerul ei sexual este de 20 % iar la patru expuneri probabilitatea creste la 60 - 80 %.

Te-a ajutat acest raspuns? + 1
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Ionescu (cu 9 ani in urma)

Acest comentariu a fost moderat de administratorul forumului

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Iuli (cu 9 ani in urma)

Da, gonoreea se poate lua de pe prosoape, vase de toaleta etc. Cu o simpla cautare pe google gaseati aceasta informatie.

Te-a ajutat acest raspuns? + 1
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
monika (cu 9 ani in urma)

de ce numi vine menstruatia de 4 luni?am dureri de burta si ma simt obosita

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Iuli (cu 9 ani in urma)

Fa un test de sarcina!!!!

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
karina70 (cu 9 ani in urma)

doamne ce poti sa auzi cum poti sa ei o boala asa la voia intimplari...mai ales fara sa ai contact sexual ..mai oameni buni ne ascundem dupa degete ..ori ce boala bts se ia prin raport sexual ..tu poate nu ai avut relati extraconjugale dar partenerul (a) tau?normal ca teai inbonlavit dar nu de pe prosoape wc si altele...mai spunea cineva pe forum ca bts se iau si de pe clanta usii:))))))doamne fereste ce poti auzi..eu inteleg ca fiecare avem o relatie dar cin unu dintre noi are o boala cu venerica atunci unu dintre noi a calcat strimb..nu vi se pare corect??????cum poti avea o boala sexuala de pe o lenjerie de ex?a ca p***am pe unu dintre parteneri asta e altceva,,,,,,,

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.