Coronavirus Update

Anemie

Intrebare postata de aleirbag cu 9 ani in urma - 4 raspunsuri MExista raspuns de la medic
Grupurile de discutie din care face parte intrebarea: Ametelile si vertijul

Buna ziua domnule doctor. Intr-o seara mi-a fost rau adica ameteam foarte tare si aveam o senzatie de greata. Ajungand la spital in urma analizelor facute diagnosticul a fost o anemie usoara normocroma normocitara,hemoglobina fiind de 9.7. Tin sa mentionez ca acest lucru s-a intamplat in luna iunie. De atunci in fiecare luna am repetat analizele, diagonsticul ramanand acelasi iar hemoglobina osciland intre 11 atunci cand luam tratament (Acid Folic) si 10 atunci cand nu mai luam fier. Medicul mi-a recomandat sa fac o punctie aspirata medular insa, intrebarea mea e urmatoarea: ce inseamana aceasta punctie, este chiar necesara? Mentionesc ca am 21 de ani. Va multumesc

×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (4)

Puncţia medulară este o procedură prin care se extrage o mică cantitate de măduvă osoasă, în general din stern. Aceasta este indicată dacă celelalte investigaţii nu au reuşit să stabilească cauza anemiei (după ce s-au exclus eventualele pierderi de sânge, hemoliza, deficitul de fier, eventuale boli cronice, etc.).

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Ametelile si vertijul.

Inscrie-te aici!

pentru mai multe detalii despre aceasta procedura medicala, puteti citi si acest articol:
//sfatulmedicului.ro/analize/medulograma-sau-examenul-citologic-al-maduvei-osoase_390

in afara de anemia normocroma normocitara, au mai fost si alte modificari ale analizelor de sange?
in rest, ne-ati putea scrie, ce alte analize ati facut pentru diagnosticarea acestei afectiuni?

va urez o zi buna

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
aleirbag (cu 9 ani in urma)

Primul diagnostic a fost anemie feripriva usoara, dupa care anemie usoara normocroma normocitara.
Nu am mai facut alte analize decat acestea care puneau accent pe WBC,HGB,PLT.
Iar acestea au oscilat intre WBC 5.4-6.6, PLT 198-226.
Mie imi este teama de aceasta punctie datorita faptului ca medicul nu mi-a dat prea multe detalii si nu stiu daca pot sa existe si reactii adverse.

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
andreea doina (cu 5 ani in urma)

Punctia medulara nu este o procedura foarte dureroasa.

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.