Coronavirus Update

Am 50% anemie pernicioasa?

Intrebare postata de membru276298 cu un an in urma - 0 raspunsuri
Grupurile de discutie din care face parte intrebarea: Afectiunile pancreasului Anemia asociata cu deficit de vitamina B12 Anemia pernicioasa

Buna dimineata,
In urma unor probleme cu pulsul foarte ridicat chiar si 160 batai in repauz si noaptea am facut un set de analize plus am tinut un holter pt 24 ore.
Raspunsul de la holter a fost bun in sensul ca inima functioneaza normal doar ca uneori pulsul este marit. Doctora de famile spune ca este din cauza oboselii si a stresului si ca nu am ANEMIE.
Dar pe buletinul de analiza doctorul immunoloog spune ca am 50% anemie pernicioasa.

Ce pot sa cred acum am s-au nu anemie pernicioasa?
Daca da ce trebuie sa fac?


Simptome- oboseala, dureri de picioare inclusief dimineata cind ma trezesc, spasme musculare, spasme intestin s-au undeva in zona stomacului, uneori cind ma aplec sa ma imbrac s-au sa ma spal krampe la intestin pt cateva secunde.
Tin sa precizez ca in urma cu multi ani am vomat foarte mult de la bila cite o zi intreaga, galben si amar. Asta in urma cu 3-4 ani, acum nu mai am prob cu vomatul.
Acum 2 ani mi-am facut o echografie abdominala in romania si mi s-a pus diagnostic de pancreatita acuta. In urma analizelor de sange nu reiesea ca a-s avea pancreatita acuta. In urma unei consultati cu un doctor intern in rom a urmat sa tin regim.
Tin sa precizez ca in partea dreapta a abdomenului am tesut adipos s-a vazut la echo plus ca este vizibil.
Nu iau medicamente doar vitamina d ca in urma cu 7 ani am avut o deficienta de 15.


Analizele de sange( analizele sunt facute in Amsterdam):

Fier crescut trecut cu rosu 25 (10.00-25.00)
Fiercapacitate total(ijzerverbindingscapaciteit totaal - 55(45.00-81.00)
Saturatia fierului 46 (20.00 - 60)
Ferritine - 54 (13.00 - 150.00)
Vitamina B12 - 465 (130-700)
Intrinsic Factor anticorpi 1 - (0.00-6.00)
Tiroida cytoplasma anticorpi <9 (0.00 - 34.00)
TSH receptor anticorpi - 0.4 (0.00- 0.60
TSH - 0.67 (0.27 - 4.20)
FT4 - 18.4 (10.00 - 26.00)
Transferrine - 2.20(1.80 - 3.60)
Bezinking (BSE) - 2 (1.00 - 20.00)
Leukocyten - 6.4 (3.50 - 11.00)
Erytrocyten - 4.6 (3.80 - 5.30)
Hemoglobine(HB) - 9.00 (7.30- 9.80)mmol/l
Hemstocriet (HT) - 0.42 LL(0.36 - 0.48)
MCV - 92 (83.00 - 98.00)

Creatinine 52 (45.00 - 84.00)
Alkalische fosfatase - 46 (0.00-120.00)
Gamma GT - 15 (0.00-35.00)
ASAT - SGOT - 13 (0.00-31.00)
ALAT;SGPT - 13 (0.00 - 31.00)
Lipase - 21( 8.00 - 78.00)
Cholesterol totaal 4.13 (2.50 - 6.50)
Triglyceriden - 0.67 (0.00 - 2.00)
HDL - 1.39 (0.90 - 3.00)
LDL - 2.59 putin marit(0.00- 2.50)
Cholesterol HDL cholesterol ratio 2.97 (0.00-5.00)
Glucose - 4.6 (3.50 -6.00)
C -REACTIVE proteine CRP - 2 (0.00- 10.00)
Albumine bloed - 38 (35.00-50.00)
Vitamine D - 60 (50.00 - 0.00)

Va multumesc din suflet.
Claudia

×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Aceasta intrebare nu are raspunsuri!

Participa la comunitate si fii prima persoana care raspunde la intrebare!

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.