Clickmed
programare rapida la medic

Tusea seaca fără febra la sugar de 9 luni ?

Afectiuni respiratorii la copii
Intrebare postata de Mary cu 11 luni in urma

Buna! Ma poate ajuta cineva ? Fetița mea de 9 luni de 2 săptămâni are o tuse seaca și ae nasucul înfundat , i-am tot curățat nasucul și am așteptat sa se ducă tusea și deja is doua săptămâni si nu i a trecut , aseara mi a vomitat si azi dimineața la fel .
O sa treacă de la sine sau ce sa ii dau? Subt intr-o țara unde spune sa îi dau lapte cât mai mult in loc sa imi dea ceva sa o ajute . Și oarca tusea devine mai puternica
De subliniat este faptul ca nu a făcut febra si nici nu i au apărut bubițe sau ceva pe corp ,Numa tușește ,are mucisori si a început sa verse si parca se aude ceva ca ub huruit in burtica când respira

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Tusea seaca fără febra la sugar de 9 luni ?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

(acum 10 luni)

Buna ziua,

Tusea seaca si nasul infundat pot fi simptome ale unei infectii respiratorii, cum ar fi raceala sau gripa. Aceste afectiuni pot dura o perioada mai lunga de timp si pot fi insotite de tuse persistenta, secretii nazale si posibil voma in cazul in care mucusul irita gatul copilului. Aparitia unui huruit in burtica poate fi asociata cu congestia nazala si dificultati de respiratie.

Pana cand consultati medicul, puteti incerca urmatoarele masuri pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor fetitei tale:

Asigurati-va ca are suficienta hidratare si hranire adecvata. Laptele matern sau formula pentru bebelusi este importanta pentru a-i oferi substantele nutritive necesare.

Utilizati solutii saline nazale sau picaturi saline pentru a ajuta la eliberarea congestiei nazale si la eliminarea mucusului din nas.

Folositi un umidificator sau un vaporizator in camera ei pentru a ajuta la umidificarea aerului si la ameliorarea simptomelor.

Evitati expunerea la fumul de tigara sau la alte iritanti ai cailor respiratorii.

Monitorizati temperatura corpului si observati aparitia altor simptome sau modificari ale starii generale a fetitei.

Daca este mai dificil de obtinut o programare rapida in tara in care va aflati, puteti face o programare pentru o videoconsultatie: https://www.clickmed.ro/video consult

Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Nasul-si-sinusurile/probleme-cauzate-de-mucusul-din-nasucul-copiilor_12732
sfatulmedicului.ro/Afectiuni-respiratorii-la-copii/raceala-la-copii_252

Multa sanatate!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.