Coronavirus Update

Surditate unilaterala

Intrebare postata de Ioana26139422 cu 9 ani in urma - 2 raspunsuri MExista raspuns de la medic
Grupurile de discutie din care face parte intrebarea: Afectiuni ale urechii Tulburari de procesare auditiva Tulburari de procesare auditiva

Sufar de surditate unilatara (urechea dreapta). Doresc sa dau examenul pentru permisul de conducere si as dori sa stiu daca aceasta problema ma afecteaza cu ceva in aces sens. Pe site-ul Ministerului Sanatatii am gasit urmatoarele la aceasta sectiune : ( 1. Afectiuni vestibulare centrale sau periferice necompensate sau necorectabile prin tratament, 2. Surditate totala bilaterala , 3. Deficienta auditiva peste 50%, necorectabila prin protezare auditiva). Problema este ca nu inteleg acesti termeni si doresc sa stiu daca aceasta problema pe care o am ma impiedica sa devin sofer. Va multumesc mult!

×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

În legătură cu întrebarea d-vs vă pot răspunde doar următoarele:
Conform ˝Ordinului 1162/2010 pentru aprobarea Normelor minime privind aptitudinile fizice si mentale necesare pentru conducerea unui autovehicul˝ se specifică referitor la afecţiunile aparatului auditiv:
2. Auzul
Permisele de conducere auto pot fi eliberate sau reînnoite pentru candidaţii sau conducătorii auto din grupa 2 (care in ordin este definita ca soferi de "autovehicule din categoriile C, CE, C1, C1E, D, DE, D1 şi D1E" numai cu avizul unei unitaţi de asistenţă medicală autorizate. Se acordă o atenţie deosebită examinării medicale, ţinându-se seama de posibilitaţile de compensare.
La grupa 1 (categoria B) lista de afecţiuni nu cuprinde limite privind capacitatea auditivă.
De altfel, Ordinul 1162/2010 implementeaza Directiva europeana 2006/126/CE, care recomandă adaptarea condiţiilor de acordare a permisului de conducere "pentru a favoriza accesul persoanelor cu handicap fizic la conducerea vehiculelor."
Pentru a obţine mai multe informaţii despre compatibilitatea sau incompatibilitatea afecţiunii d-vs cu obţinerea permisului de conducere recomand vizita la una dintre unităţile medicale care fac analize pentru aspiranţii la permisul de şofer (lista o puteţi găsi la sediile DSP-urilor).

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Afectiuni ale urechii.

Inscrie-te aici!
Razvan (cu 7 ani in urma)

Buna am si eu aceasi problema dar cu urechea stanga si as dori sa incerc pentru academia de politie sau pentru subofiteri am vreo sansa sa trec vizita medicala?

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.