Clickmed
programare rapida la medic

Catar tubotimpanic raspuns medic

Afectiuni ale urechii
Intrebare postata de catalinig cu 12 ani in urma

Buna ziua,

Copilului meu( doi ani si 6 luni), i s-a pus de curind diagnosticul de amigdale hipertrofice , si catar tubotimpanic (in urma unui episod febril de 40.2 C care se incapatina a cedeze la nurofen, paracetamol, sau chiar prin metode mai mult sau mai putin empirice:frectii cu otet diluat, alcool sanitar, si altele).
In disperarea pe care o aveam atunci (copilul a avut si episoade convulsive in trecut din acest motiv), am omis sa intreb medicul de la urgente ce inseamna ,,catar tubotimpanic''''.Refuz parca se cred ca e din nou otita , asa cum imi imaginez eu ca e , pentru ca datorita acestei afectiuni (repetate) i s-a recomandat copilului adenoidectomie , iar acum aproape 2 luni , ca mama , m-am conformat recomandarilor medicilor operindu-l(nu regret o clipa decizia luata ).Am crezut ca in acest mod, frecventa otitelor va fi cu totul alta (in 6 luni anterioare operatiei au fost doar 3 episoade). De aceea , va rog mult sa-mi explicati ce inseamna totusi aceasta afectiune (catar tubotimpanic)
Dupa interventia efectuata (in cazul adenoiditei) si in special dupa perioada de recuperare a existat un timp relativ scurt cind copilul meu se simtea , respira , si se odihnea desavirsit. Acum insa, nu mai respira ca inainte si ca sa folosesc decongestionante mai mult de 4-5 zile , mi-e teama de fenomenul de rebound pe care-l antreneaza ele.
Din acest motiv , va rog mult sa-mi dati un sfat pentru a preveni recidiva vegetatiilor adenoide , precum si a situatiilor relatate mai sus cu atit mai mult cu cit detin un adevarat arsenal de masuri pentru preventie :alimentatie naturala,imunizare homeopata , achizitii gen aparat aerosoli, aparat salin , umidificator, si mai nou purificator de aer (crezind ca de vina este polenul , acarienii praful , ect).
Va rog , orice sugestie a dv. mi-e utila Acum sint chiar disperata. Si disperarea nu vine neaparat de la otitele sau amigdalele copilului meu, ci de la faptul ca el cocheteaza indraznet , si destul de des cu febra de peste 40 C si complicatiile ei, Si inca un episod convulsiv mi se pare prea mult.
Va multumesc.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Catar tubotimpanic"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (2)

Medic de garda MMedic de garda este un medic autorizat SFM (acum 12 ani)

Catarul tubo-timpanic se refera la situatia cand obstructia trompei lui Eustachio determina rezorbtia aerului de la nivelul urechii medii si acumularea de lichid la acest nivel. Din punct de vedere al tratamentului d-voastra ati facut cam tot ce se putea. Va recomand sa folositi apa de mare sterila sub forma de spray pentru toaleta foselor nazale, sa evitati administrarea decongestionantelor nazale pe termen lung, sa combateti febra cand exista, si sa mergeti cu copilul la control la medic ORL ist pentru ca la unii copii vegetatiile adenoide se pot reface.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Medic de garda
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Medic de garda
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul Afectiuni ale urechii.

Inscrie-te aici!
Advertisement
catalinig (acum 12 ani)

Va multumesc mult pentru raspuns, precum si pentru promtitudinea lui.Deci asa cum bine inteleg eu, este tot o forma de otita. Numai ca intre timp, (acum citeva zile)copilul meu si-a mai adaugat in ,,palmares'''''''' o astfel de otita. Pe linga aceasta a avut si o angina acuta (acelasi diagnostic prezentat in postarea precedenta-acum o luna).Numai ca de data aceasta spre disperarea mea copilul a convulsionat febril (39.5 C), cu toate antitermicele administrate si impachetarile facute.(singurul antitermic care-si face efectul este agocalminul, insa acesta a fost eliminat prin voma impreuna cu fenobarbitalul).
Acum va intreb(va rog mult, foarte mult, sa-mi raspundeti)) e posibil ca o astfel de afectiune (angina acuta , catar tubotimpanic) sa genereze o asa crestere brusca a temperaturii (in numai 3 ore a crescut de la 37.8 la 39.5 cind a convulsionat), la valori asa inalte? Sau cauzele sint cu totul altele ?
Dupa zece zile de fortum si ampicilina , copilul este inca febril (37.8),
iar pragul convulsivant la el presupun ca a ramas acum destul de scazut.Peste citeva zile ma voi interna cu el in Bucuresti (sint din provincie)pentru examinarile neorologice , precum si pentru a aprofunda investigatiile facute in provincie, dar pina atunci , m-ar ajuta foarte mult opinia dv.
Reiterez putin din postarea anterioara: copilul a fost supus unei operatii de adenoidita (acum 3 luni) datorita frecventei otitelor (3 otite in sase luni) Din cauza febrei generate de otita(asa spunea medicul) copilul a convulsionat pentru prima oara acum 7 luni , motiv pentru care m-am decis sa-l operez.Acum 2 luni, inregistreaza un nou record termic (40.2 C) , diagnosticul fiind tot angina acuta si catar tubotimpanic.Situatia a fost gestionata prin administrarea de fenobarbital si agocalmin(care nu au fost eliminate prin voma ca de data aceasta)Nu pun la indoiala calitatea actului chirurgical, dimpotriva ,cred ca medicul a facut tot ce se putea ( copilul fiind operat sub control endoscopic ), iar dinsul detine deja (desi tinar fiind)un palmares bogat cu copii operati cu astfel de probleme.
Va multumesc.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.