Clickmed
programare rapida la medic

Tulburarea hiperkinetica cu deficit de atentie (THDA, ADHD) raspuns medic

ADHD Tulburarea functiei executive Sindromul hiperkinetic al copilariei
Intrebare postata de comentarii utilizatori cu 16 ani in urma

Am un baiat de 9 ani care la scoala nu este atent la ce i se spune,este foarte agitat, deranjeaza colegii, nu sta nimeni cu el in banca pentru ca in timpul orei ii deranjeaza, sta singur in banca, banca fiind pusa linga catedra d-nei pt al supraveghea si stapanii mai bine.
Merge la psihologul scolii pentru terapie, dar pana acum nu mi-a dat un raspuns clar ca ar avea ceva(ADHD.
As vrea sa stiu cum pot canaliza toata aceasta energie asupra unor lucruri care sa-l tina ocupat.
A facut inot, aikido,dansuri, toti instructori imi spun ca nu vrea sa fie atent, ca nu se poate controla.
De la un timp a inceput sa minta, se poate sa faca acest lucru pt ca ii este frica de noi, suntem un pic mai duri cu el pt ca altfel nu se poate.
Speculeaza orice moment pt a se urca in capul tau.
Nu stiu daca am fost atat de clara, dar sunt intr-o situatie disperata.
Astept sfaturi!
Multumesc frumos!
Nicoleta T

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Tulburarea hiperkinetica cu deficit de atentie (THDA, ADHD)"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (15)

romeo leonard (acum 15 ani)

salut am si eu un baiat de 9 ani si am aceleasi probleme cu el pot spune inca mult mai multe probleme si eu sunt disperata nu stiu ce sa mai fac

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de romeo leonard
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de romeo leonard
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
florina118 (acum 15 ani)

Nicoleta, am si eu un baiat de varsta fiului tau care are aproape aceleasi simptome de care aminteai. De la scoala am avut recalamatii multe referitor la comportament si la relatia cu cei din jur. L-am dus la 5 psihologi in total, si la Deva si la Cluj, care mi-au spus ca nu e bolnav,dar neuro-psihiatrii au scris rapid ...STRRATERA. Am citit, m-am informat: REFUZ SA II ADMINISTREZ ASA CEVA!!! Asa ca am inceput sa aplic un sistem de conditionare. Am facut un program prin care il determin sa faca lucrurile care le face foarte greu si il recompensez. Am intampinat greutati la inceput din partea lui, dar acum e chiar BINE. Iti doresc multa rabdare si succes!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de florina118
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de florina118
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
romeo leonard (acum 15 ani)

sal sa stii ca nu ajuta la oricare copil. eu acum am foarte mari probleme si nu stiu cum se va termina. i adevarat ca nu trebuia sa i dau stratera dar acum ce pot sa fac? cand mi-a dat o doza mai mare a devenit si agresiv

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de romeo leonard
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de romeo leonard
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
cata_mp (acum 14 ani)

Sistemul de recompense face parte din terapia comportamentala, un specialist va poate ajuta sa aplicati aceasta cu succes.Aceasta terapie unori este bine sa se faca in acelasi timp cu cea mediacamentoasa, depinde de copil si de gravitate.Cereti ajutoarul specialistilor! In Cluj sunt destui pe terapie comportamentala.Universitatea Babes Boya are un master super pe aceasta terapie.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de cata_mp
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de cata_mp
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Catalina12254138 (acum 14 ani)

Buna ziua,


Ati incercat pana acum homeopatia? Ar putea ajuta, cred...

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Catalina12254138
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Catalina12254138
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
hades (acum 14 ani)

Daca urmariti cu atenti sintomele fiecarui tip de "boala" o sa gasiti pasi care se incadreaza in cmportamentul fiecaruia .
Nu va caracterizati pe voi si pe copii ,cunoscuti dv... includerea unui subiect uman intr un tipar s au o anumita categorie nu ajuta cu nimik ...nici pe voi nici persoana caracterizata de voi proaspetii pshihologi deveniti peste noapte citind si luand in serios fiecare articol....
Creerul uman este si va fi mult timp un mister ce nu va fi deslusit de pshihologii care nu stiu cum functioneaza pracic un pix.....

pe de o parte este descris fiecare sintom ca o boala pe de alta parte este p rezentat ca fiind un lucru care l a ajutat si pe anstain.....

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
MT (acum 14 ani)

Ce este ADHD, si ce comportament observati la copiii cu ADHD?

ADHD este cea mai frecvent intalnita afectiune psihosociala la copii, afectand peste 4,5 milioane dintre acestia numai in SUA. Ea perturba functiile de executie ale creierului, creand dificultati in controlarea atentiei si comportamentului. Simptomele asociate in general cu ADHD sunt impulsivitatea, hiperactivitatea si lipsa de atentie.

Dar foarte multi dintre copiii pe care ii cunosc se comporta asa. Cum pot afla daca copilul meu are ADHD?

Din pacate, nu exista un test clinic pentru ADHD.

Nu exista un test? Atunci cum se pune diagnosticul?

Un medic pune diagnosticul, pe baza pe informatiilor subiective primite de la parinti, profesori si copil. Deoarece diagnosticul se bazeaza pe informatii subiective, mai degraba decat pe o masurare obiectiva, un diagnostic definitiv este dificil de pus.

Poate fi ADHD diagnosticat gresit?

Da. Copii se schimba rapid. La varste mici este normal ca ei sa manifeste semne de impulsivitate, hiperactivitate si neatentie. Ceea ce ar putea fi o lipsa de maturitate naturala, poate fi diagnosticat gresit drept ADHD.

Care este cauza ADHD-ului?

Creierul este alcatuit din milioane de celule care comunica in permanenta unele cu altele, trimitand semnale prin spatiul dintre celule. Mesagerii care poarta aceste semnale se numesc neurotransmitatori. Neurotransmitatorii, dopamina, neuropinefrina si serotonina regleaza gandirea, hiperactivitatea, impulsivitatea, neatentia, memoria, emotia si depresia, pentru a numi cateva. Un dezechilibru al acestor substante chimice poate cauza un dezechilibru in functionarea creierului, care poate fi observat in simptomele ADHD-ului.

Deci medicatia ADHD-ului influenteaza aceste substante chimice din creier ?

Da. Ingredientele active in medicatia folosita de obicei pentru ADHD sunt amfetaminele. Amfetaminele cresc artificial importanta anumitor neurotransmitatori in creier, marind viteza creierului (de unde termenul de « viteza » pentru amfetamine). Aceasta face zona frontala mai activa, atata timp cat medicamentul este activ.

Deci aceasta inseamna ca medicamentul nu rezolva problema, este o rezolvare de moment. Aceste medicamente au si un alt efect asupra creierului?

Aceasta este o mare preocupare. Medicamentele inunda creierul cu neurotransmitatori, deci nu mai este nevoie sa gandesti deloc. Aceasta poate cauza creierului suprimarea cresterii naturale si a dezvoltarii celulelor creierului, care creeaza reteaua neuronala. Creierului tanar nu i se da sansa de a se dezvolta singur si de a se maturiza prin propria functionare.

Ce arata cercetarile despre modul in care tehnica Meditatiei Transcendentale poate ajuta copiii cu ADHD?

Acestea au rezultate incitante despre tehnica Meditatiei Transcendentale pentru copiii cu ADHD si boli asemanatoare cum ar fi Asberger si tulburarile de dispozitie.
Spre deosebire de medicamente, tehnica Meditatiei Transcendentale nu trateaza doar simptomele, ci influenteaza si cauza bolii. Aceasta inseamna ca nu creeaza un efect temporar, ci poate imbunatatii starea permanent.

Cum functioneaza? Sunt schimbari importante in comportamentul copilului?

Copiii practica tehnica MT timp de cateva minute de doua ori pe zi. In multe scoli din SUA, copiii diagnosticati cu ADHD mediteaza impreuna la scoala. Nu trebuie decat sa se aseze confortabil, sa inchida ochii si sa mediteze impreuna cu profesorii, care practica si ei tehnica MT.
Profesorii au observat ca copiii sunt mai putin stresati si mai deschisi catre invatare decat erau inainte de a invata MT. De asemenea, sunt mai putine episoade de furie, mai putine batai si mai putine certuri.
Copiii insisi spun ca se pot concentra mai bine si ca pot lucra mai independent activitati cum ar fi efectuarea temelor pentru acasa.

Exista imbunatatiri in functionarea executiva la copiii care practica tehnica MT?

In mod categoric. Instrumentele standard utilizate de obicei pentru a evalua functiile executive arata organizare si planificare imbunatatita, o mai mare capacitate de solutionare a problemelor, o mai buna executie a sarcinilor, atentie imbunatatita si o memorie mai buna.

Puteti descrie tehnica Meditatiei Transcendentale?

MT este o tehnica specifica, o forma unica de meditatie. Este un proces simplu si natural, care permite mintii sa se linisteasca catre o stare de odihna alerta. Cand mintea se linisteste, corpul devine profund relaxat. Cand gandirea se linisteste, mintea transcende activitatea mentala intensa, si experimenteaza linistea adanca.
Aceasta creeaza o liniste mentala pe care un copil cu ADHD rareori o experimenteaza.
De asemenea, creeaza schimbari fiziologice si neurofiziologice care duc la integrarea si coerenta functionarii creierului.

Ce este mai exact integrarea si coerenta functionarii creierului?

Odihna alerta care este experimentata in timpul tehnicii MT creeaza mai multa conectivitate in partea frontala a creierului, acea zona care controleaza actiunile impulsive, judecata si indicii sociali. Aceasta inseamna ca mai multe parti din creier functioneaza impreuna. Aceasta functionare integrata, la randul sau, intareste circuitele, creand o comunicare mai buna intre o parte si alta a creierului, deci acesta este mai coerent.

Este dificil pentru copii cu ADHD sa invete sa mediteze?

Tehnica MT este atat de simpla si lipsita de efort incat este la fel de usoara pentru un copil sau adult cu ADHD. Nu implica niciun fel de concentrare sau control al mintii, vreo filosofie, religie, ori schimbarea stilului de viata.
Doar faptul ca acesti copii sunt capabili sa stea linistiti timp de zece minute este o mare schimbare pentru ei. Si copii nu trebuie sa incerce sa stea linistiti – ei doar se linistesc usor si natural.

Ce altceva poti vedea la copiii care practica tehnica MT?

O schimbare majora este reducerea semnificativa a stresului. Stresul insoteste aproape intotdeauna ADHD. Acesti copii spun adesea ca stiu ce este stresul si se simt stresati.

Cum anume ii afecteaza stresul pe copii?

Copiii sub stres au tendinta sa sufere in liniste. Ei nu spun nimanui ca se simt stresati, iar adultii arareori intreaba un copil. Dar se vede in comportamentul lor. Ei pot deveni retrasi sau dificili sau nu pot fi capabili sa-si controleze furia. Stresul interfereaza cu gandirea si abilitatea de a invata.
Rezultatele studiului arata o reducere cu 50% sau mai mare a stresului la copiii cu ADHD. Copiii descriu ca se simt mult mai relaxati, mai putin stresati si, cel mai important, cat de fericiti sunt.

Cum poate cineva invata tehnica MT sau cum poate gasi mai multe despre ea?

Tehnica MT poate fi invatata numai de la un profesor autorizat, cu instruire speciala. Este invatata intr-un curs in 7 pasi, iar fiecare pas dureaza aproximativ o ora si jumatate.
Este foarte usor sa inveti, si practica este atat de simpla si naturala, deci este o tehnica eficienta. Cand intreaga familie mediteaza, efectul este extraordinar pentru fiecare.
Daca doriti sa contactati un profesor, vizitati: www.m-t.ro

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
maria demniciuc (acum 13 ani)

sint in aceiasi oala ca celelalte mame si eu nu mai stiu ce sa fac cu copilul.sintem in italia si am fost deja la o doctorita si zice ca nu are ADHD dar la scoala face numai trasnai nu asculta nu vrea sa munceasca.cum sa facem

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Psih. Iordache Iuliana MPsih. Iordache Iuliana este un medic autorizat SFM (acum 13 ani)

e necesar sa fie individualizat fiecare caz in parte.adhd este un diagnostic clinic controversat.eu fac parte din tabara celor care nu sunt de acord cu medicatia si nici cu termenul diagnostic ci prefer mai degraba sa consider copii absolut normali,cu o cantitate de energie mai mare,de regula sunt mai inteligenti,pricep repede, de unde si neatentia pe sarcini monotone,neatractive.cu un program adecvat ,cu o mai buna atentie din partea parintilor catre copii,cu multa comunicare se amelioreaza considerabil comportamentul lor scolar.am avut cazuri rezolvate cu succes.am tot respectul pentru colegii mei care rezolva adhd cu medicatie,orice ajuta este foarte bun,doar ca eu am ales alta cale.cu respect psih. iordache iuliana

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Psih. Iordache Iuliana
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Psih. Iordache Iuliana
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Esti medic si vrei sa te promovezi?

Raspunde intrebarilor din grupul ADHD.

Inscrie-te aici!
Ionescu (acum 13 ani)

Singurul tratament eficient, vindecator si fara efecte secundare pt. aceste manifestari il gasiti
in homeopatie. Mergeti la un medic homeopat cu experienta si care practica homeopatia clasica.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Cristina (acum 13 ani)

Fiul meu are 18 ani acum si prezinta toate simptomele acestei afectiuni.Am fost la psihiatru care mi-a trantit in nas o fraza neprofesionala lucru care m-a dezamagit pe termen lung.Mi-a spus ca eu am o problema foarte serioasa nu copilul meu.Doctora in cauza nu a acordat fiului meu decat 5 minute de "control" timp in care de fapt a completat in registru datele lui de nastere, adresa etc, dupa care ne-a expediat la un psiholog al spitalului judetean din orasul meu care bineinteles dupa parerea mea, era total neexperimentata , Am insistat sa capatam cateva sedinte in care eu i-am explicat despe manifestarile fiului meu din care nu a fost in stare sa traga o concluzie.
Dupa 5 sedinte mi-a spus ca daca fiul meu nu vrea sa mai continuie sa nu mai continuam, iar pe dumneaei sa nu o mai deranjam. Sincer sunt foarte dezamagita de "specialisti" din romania.Probabil cei care erau cu adevarat specialisti au plecat in alte tari, aici au ramas doar reziidurile.Scuzati-mi limbajul.

Am aflat de acest sindrom ADHD intamplator citind un articol intr-o revista
Erau alocate in jur de 30 de randuri inghesuite intr-un colt cu un titlu total neinteresant, dar un cuvant din acel articol mi-a atras atentia si m-a determinat sa citesc tot. Nu-mi venea sa cred ca reusisem sa inteleg si eu ce anume avea fiul meu.Descrierea ADHD se potrivea manuse cu starile fiului meu.Am inceput sa il privesc cu alti ochi chiar sa imi fie mila de el, pentru ca pe parcusul acestor 18 ani a fost vesnic pus la zid de toata lumea, uneori chiar si de noi familia lui.Sotul meu este un tiran care niciodata nu m-a sprijinit in al ajuta pe fiul meu sa fie constructiv nu numai distructiv. E greu.....e foarte greu....dar speranta moare ultima.Sunt hotarata sa nu renunt niciodata la ami sprijini fiul si am speranta ca il voi aduce pe drumul cel bun intr-o zi

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
magdai (acum 13 ani)

cristina, trec si eu prin aceleasi stari ca si tine, copilul meu are 17 ani, iar medicul psiholog mi-a prescris "czertralina", (in lipsa pacientului, pt. ca el nu vrea sa fie tratat), un medicament de care mi-e teama pentru ca actioneaza asupra creierului, nu stiu ce efecte secundare vor fi(..reactie de suicid, depresie.) ma gandesc sa abordez metode naturiste. Va voi tine la curent cu rezultatele obtinute.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de magdai
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de magdai
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
loredana_dana (acum 13 ani)

incercati si la un homeopat ce practica homeopatia clasica poate reusiti sa rezolvati problema . dn. DOINA PAVLOVSCHI este specialista pe boli pshice are cabinet in Buzau si cred ca ofera consultatii si in buc .
daca dati cautare pe google gasiti adresa si nr. de tel.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de loredana_dana
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de loredana_dana
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
loredana_dana (acum 13 ani)

intrati pe acupunctura si homeopatie si cereti mai multe informatii despre aceasta alternativa daca sunte-ti interesati.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de loredana_dana
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de loredana_dana
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
anna (acum 10 ani)

In tulburari de comportament homeopatia asociata cu terapia florala Bach da rezultate uimitoare. ADHD sau note din spectrul autist beneficiaza din plin de ameliorari substantiale pana la vindecare. Depinde de experienta homeopatului dar si de seriozitatea si colaborarea parintelui.
Nu vorbesc din teorie. Am obtinut rezultate. Adhd e vindecabil daca nu a aparut inca o dereglare hormonala sau retardul.
Cu notele autiste merge mai greu 1-2 ani de intrevederi 1 data/luna dar rezultatele apar dupa prima luna.

www.terapie-florala.ro

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.