Reprezinti o clinica medicala? Uite cum te putem ajuta!

Clinica medicala

NEUROAXIS

NEUROAXIS
Neuroaxis - Imbunatatim calitatea vietii!

Electromiografia (EMG)

Neuroaxis

A
A
Electromiografia (EMG)

   Electromiografia (EMG), cel mai performant examen medical pentru depistarea neuropatiilor



Simptomele mai multor afectiuni neurologice periferice includ slabiciune musculara, senzatii de arsura, amorteala, intepaturi, sensibilitate si chiar paralizie. Electromiografia (EMG) poate pune un diagnostic clar acestor simptome, prin testarea activitatii electrice a muschilor si nervilor.



Prin energia pe care o produc in timpul contractiei, muschii ne ajuta sa ne miscam, sa efectuam si sa controlam miscarile capului, corpului, mainilor si picioarelor. Inregistrarea acestei activitati electrice a muschilor cu electromiograful (EMG) este o procedura de electrostimulare musculara care ajuta la stabilirea unui diagnostic precis in patologia sistemului nervos periferic.



Examenul electromiografic ajuta la depistarea activitatii electrice disfunctionale de la nivelul muschilor ce poate sa apara in diverse afectiuni neuromusculare. Este recomandat pentru diagnosticarea, printre altele, a inflamatiilor musculare, a sindromului de tunel carpian, a neuropatiilor sau a distrofiei musculare.



 



Cum se face un EMG



Investigatia consta in doua parti: studiul conducerii nervoase (electro-neurografia) si examinarea musculara cu ac (electromiografia propriu-zisa) si dureaza aproximativ 30 de minute. Pentru acest examen nu exista restrictii alimentare si nici pregatiri speciale. Pe parcursul catorva zile post-investigatie, pacientul poate resimti o usoara durere musculara cauzata de examinarea cu ac.

Prima parte a examenului electromiografic, electro-neurografia, presupune activarea nervilor periferici prin aplicarea unor stimuli electrici in diferite puncte. Practic, medicul specialist aplica de-a lungul membrelor, mici electrozi pentru inregistrare, care transmit un mic soc electric unui anumit nerv. Acesta propaga propriile reactii electrice pe toata lungimea lui inainte de a fi transmise muschiului caruia i se face înregistrarea. Se evalueaza astfel viteaza de conductie prin nerv si conductia neuromusculara. Procedura se repeta de cateva ori pentru a evalua toti nervii membrului care necesita evaluare, iar senzatia perceputa este, de regula, nedureroasa.



Electromiografia cu ac consta in inregistrarea activitatii electrice spontane a fibrelor musculare, prin introducerea in anumiti muschi a unui ac foarte subtire care contine un electrod microscopic. Acul este conectat la un dispozitiv care furnizeaza un grafic al contractiilor musculare. Desi poate fi neplacut atunci cand acul strapunge pielea, miscarile sale in muschi sunt mai degraba percepute ca o senzație de presiune si mai putin ca durere. De asemenea, acul este utilizat doar pentru obtinerea informatiilor necesare si nu administreaza socuri sau injectii. Pentru inceput, muschiul care este supus examinarii trebuie sa fie relaxat pentru a inregistra activitatea musculara in repaus, urmand apoi ca acelasi muschi sa fie incordat pentru a stabili valorile activitatii muschiului in activitate. 



 



Pentru mai multe detalii si programari vizitati www.neuroaxis.ro sau sunati la 031 425 18 25.


NEUROAXIS

BUCURESTI

Sectorul 1

Adresa: str. Iordache Golescu nr. 17

Tel: 0219965

E-mail:

Web: www.neuroaxis.ro

L
9:00-19:00
V
9:00-19:00
M
9:00-19:00
S
Inchis
M
9:00-19:00
D
Inchis
J
9:00-19:00
Reprezinti o clinica medicala? Uite cum te putem ajuta!