Clinica medicala

Dermavital - Biorezonanta Centru German

Dermavital -  Biorezonanta  Centru German
5
din 4 voturi

Diabetul zaharat- doua puncte de vedere in Tratament, care nu se exclud ci se intregesc!.

Florica Munteanu

A
A
Diabetul zaharat- doua puncte de vedere in Tratament, care nu se exclud ci se intregesc!.

Diabetul zaharat- doua puncte de vedere in Tratament, care nu se exclud ci se intregesc!.



este o disfuncţie endocrină, legată de secreţia de insulină a pancreasului şi de modul în care este folosit acest hormon în organism. Organismul unei persoane bolnave de diabet nu poate utiliza zahărul (glucidele) din alimente, din cauza secreţiei de insulină, fie inexistentă, fie prea ridicată. Există mai multe tipuri de diabet zaharat, dar cel mai frecvent întâlnit este cel de tip 2, care este considerat una dintre marile probleme de sănătate ale secolului.



Cauzele diabetului de tip 2



De obicei, diabetul de tip 2 apare din cauza unei combinaţii de factori, . Printre acestia  se numără:



• Moştenirea genetică. Daca unul dintre părinţi a avut diabet, ai un risc mai mare de a face această boală.



• Greutatea. Persoanele obeze sau supraponderale au un risc mai mare de a fi afectate, deoarece ele dezvoltă rezistenţă la insulină.



• Sindromul metabolic. Acesta se manifestă printr-o serie de simptome, precum grăsimea adunată în jurul taliei, hipertensiunea arterială, colesterolul HDL scăzut, trigliceride crescute şi glicemie pe nemâncate crescută.



 



Factori de risc



Factorii de risc sunt acele probleme fizice care îţi cresc şansele de a face această boală. Există şi factori de risc pe care nu îi poţi controla, cum ar fi vârsta de peste 45 ani, dar cei mai mulţi factori sunt legaţi de sănătate şi antecedente medicale tratabile. De exemplu, rişti diabet de tip 2 dacă ai: prediabet, probleme ale inimii şi ale vaselor coronariene, hipertensiune arterială, diabet gestaţional (diabet în timpul sarcinii), sindromul ovarului polichistic, HDL ("colesterolul bun") scăzut, trigliceride crescute, supraponderalitate, depresie.



Simptome, analize medicale şi diagnostic în diabet zaharat tip 2



Printre simptomele care semnalează că ceva este în neregulă se numără: senzaţie frecventă de sete, urinare frecventă şi abundentă, vedere înceţoşată, stare de iritabilitate, furnicături sau amorţeală în mâini sau picioare, stări de oboseală, chiar extenuare, răni care se vindecă cu dificultate, infecţii fungice (picioare, gură, unghii etc.) care reapar în permanenţă.



Analize pentru a confirma diagnosticul



• Prima analiză recomandată este determinarea glucozei plasmatice (serică). Glicemia se ia „à jeun”, dimineaţa, pe nemâncate. Rezultatele măsoară cantitatea de zahăr din sânge, pe stomacul gol. La persoanele fără diabet zaharat, glicemia pe nemâncate este cuprinsă între 60 şi 110 mg/dl.



• Un test oral de toleranţă la glucoză. Acest test îţi va verifica glicemia înainte şi la două ore după ce ai băut o băutură dulce, pentru a vedea cum „se ocupă” organismul tău de zahărul primit. La persoanele sănătoase, răspunsul insulinic apare rapid, atingând un maxim după circa 30-60 minute.



• Hemoglobina glicozilată. Acest test de sânge arată cât de constant a fost nivelul glicemiei in timp.



Cu toate acestea, un diagnostic clar poate dura luni. În orice caz, nivelul de zahăr din sange va trebui să înceapă să fie controlat, deoarece simtomele hiperglicemiei sau ale hipoglicemiei pot fi periculoase, punând în pericol chiar viaţa.



Hiperglicemia - Glicemiile cu valori peste cele normale indică prezenţa "hiperglicemiei". Creştera glicemiei la valori foarte mari poate duce la complicaţii grave, chiar la comă diabetică, de aceea este esenţială menţinerea unei glicemii în parametrii normali. Simptomele de hiperglicemie sunt: senzaţie permanentă de sete, urinare frecventă, scădere în greutate, vedere neclară.



Hipoglicemia - Termenul de "hipoglicemie" este utilizat pentru a descrie glicemiile situate sub valorile normale. Scăderea concentraţiei glucozei la valori foarte mici poate duce la pierderea cunoştinţei, stare cunoscută sub denumirea de comă hipoglicemică. Simptomele de hipoglicemie sunt: transpiraţii reci, tremurat, stare de slăbiciune, senzaţie de foame, confuzie.



 



 



 



Recomandări



• Lipsa mişcării fizice. Mai multă mişcare va pune la treabă muşchii, care vor pune insulina la lucru şi vor consuma glucoza din sânge. De asemenea, o scădere de doar 10% în greutate reduce la jumătate “şansele” de a face diabet de tip 2. Treizeci de minute pe zi de mers pe jos, în pas alert, reduc riscul cu aproape o treime.



• Fumatul. Acesta afectează arterele şi circualţia sanguină, îngreunând transferul de glucoză din sânge spre celulele organismului. Lăsatul de fumat vine şi cu avantajele unei respiraţii mai bune şi reduce riscul de boli de inimă şi de accident vascular cerebral. Corelează lăsatul de fumat cu un program de alimentaţie sănătoasă şi cu mişcare, pentru a nu lua în greutate.



• Stresul, alimentaţia, dormitul prea puţin sau prea mult. Alege o viaţă emoţională echilibrată şi o alimentaţie sănătoasă (evită alimentele procesate, făinoasele albe, băuturile îndulcite, grăsimile trans şi pe cele saturate). Alege să consumi mai multe legume proaspete, fructe şi cereale integrale, cu conţinut redus de glucide. Limitează carnea roşie şi alimentele animale procesate. Mănâncă mai puţină sare şi de asemenea fii foarte atent cu alcoolul, care influenţează semnificativ nivelul de zahăr din sânge. De asemenea, dormi între 7 şi 9 ore pe noapte.



• Menţinerea hipertensiunii arteriale şi a colesterolul ridicat sub control.



Acest articol prezinta punctul de vedere al medicinii clasice. Dr.med. rezident Carmen Dumitrescu



 



In cateva randuri voi prezenta punctul de vedere al medicinii energo informationale.



 



Ca diabetul este o dereglare metabolica, este un fapt binecunoscut, ca metabolismul dereglat al corpului poate duce la orice alta problema de sanatate chiar si boli autoimune este de asemenea cunoscut.



A indopa organismul numai cu chimie si farmacologie este de asemenea gresit!. A regla energetic metabolismul corpului, a detoxifia organismul pana la nivel de celula, a debloca meridianele energetice(strazile energetice) sunt primi pasi in autoreglarea energetica a corpului, propusi de o medicina care se bazeaza pe informatia corpului, o medicina neinvaziva, moderna, fara medicamente, fara durei, medicina energo-informationala care are la baza fizica cuantica.



Toate studiile pe neurobiologie au la baza fizica cuantica, care explica modalitatea creierului de a  traduce limbajul psihicului, care este trimis mai departe spre celulele corpului.  Aceasta transmitere depinde in mare masura de imunitatea creierului.



 Spatiul dintre celulele corpului este magazia de toxine, cand organele nu isi mai pot administra activitatea fiziologica apeleaza la acest subtergfugiu de asi depozita toxinele in spatiul extracelular, dar in acelas timp acest spatiu este si locul unde ajunge hrana inainte de a fi asimilata de celule. Cu alte cuvinte „o camara amestecata cu toxine si alimente” automat se produce o intretinere a boli cat si o acumulare de noi probleme de sanatate.



Cheia, secretul sanatatii este spatiul dintre celulele organelor, aici se hotareste boala sau sanatate, domeniul  (Pischinger Raum), bine cunoscut in medicina.



 



Dupa diagnosticarea energetica (aprox.45 de minute) si buletinul energetic de analize se  recomanda tratamentele. Desigur reglarea secretiei pancreasului si reglarea metabolismului proteic cat si hidrocarburilor, grasimilor, echilibrarea bazelor/aciditate in organism, reglarea elementului pamant(din cele 5 elemente) sunt pasi decizivi in autoreglarea energetica a organismului si intreruperea fenomenului de autodistrugere. Surprinzator pentru pacient, glicemia scade si incepe sa se mentina la un nivel constant. Desigur ca in  stilul de viata a pacientului se impun modificari(alimente , stres, medicamente,alcool..)care impreuna cu o mentinere a echilibrului energetic si  a comunica  energetice la nivel de celula, organ ,sistem constitue baza unui tratament modern, personalizat.



Astazi mai mult ca oricand pacientul are la indemana informatia, cu cat suntem mai informati cu atat vom lua decizia cea mai potrivita pentru sanatatea noastra.



Florica Munteanu, specialist medicina energo-informationala, consilier in dezvoltare personala, membra a Societatii Naturistilor Homeopati din Germania, membra a Societatii internationale BIT(Biorezonant-international-Therapie)



Contact:www.dermavital-med.ro Telefon 021 322 40 04  0731 871 968 



 



 


Dermavital - Biorezonanta Centru German

BUCURESTI

Bucuresti

Adresa: BRANDUSELOR 6B ETAJ 2 Bucuresti-Sector 3, Bucuresti, 031256, București 031281

Tel: 0213224004

E-mail:

L
8:00-17:00
V
8:00-17:00
M
8:00-17:00
S
8:00-16:00
M
8:00-17:00
D
Inchis
J
8:00-17:00
Prin trimiterea mesajului intelegeti si acceptati ca cererea si datele dumneavoastra vor fi trimise catre un reprezentant al clinicii.