Reprezinti o clinica medicala? Uite cum te putem ajuta!

Clinica medicala

Centrul de Resurse pentru Hospice si Ingrijire Paliativa

Centrul de Resurse pentru Hospice si Ingrijire Paliativa
Pretuim fiecare clipa de viata

Prezentare Centrul de Resurse pentru Hospice si Ingrijire Paliativa

Vezi toata descrierea

HOSPICE Casa Sperantei este o organizatie de caritate neguvernamentala infiintata la Brasov, in anul 1992, la initiativa britanicului Graham Perolls, cu scopul introducerii si dezvoltarii serviciilor specializate de ingrijire pentru bolnavii incurabili in stadii avansate. Este prima unitate de acest fel din Romania si centru de excelenta pentru Europa de Est, in domeniul ingrijirii paliative.

MISIUNEA HOSPICE

Introducerea si dezvoltarea in Romania a ingrijirilor paliative pentru bolnavii incurabili si promovarea serviciilor la nivel national prin programe de educatie, informare si advocacy.

VIZIUNEA HOSPICE

Credem ca toate persoanele suferind de boli grave sau incurabile in stadii avansate trebuie sa beneficieze in mod gratuit si la momentul oportun de servicii specializate de ingrijiri paliative, iar familiile acestora trebuie sa aiba acces la servicii de sprijin si consiliere.

Servicii Hospice

Serviciile HOSPICE sunt gratuite pentru toti beneficiarii. Fondurile necesare functionarii serviciilor de ingrijire paliativa provin din proiecte internationale, sponsorizari, evenimente de caritate, de la partenerii britanici, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (in 2011 fondurile CAS au reprezentat 18.9% din costurile serviciilor HOSPICE), Consiliul Judetean Brasov, Consiliul Local Brasov si de la contribuabilii care directioneaza 2% din impozitul pe profit.

CE INSEAMNA INGRIJIREA PALIATIVA PENTRU BOLNAVII INCURABILI?

Pentru bolnavii incurabili, ingrijirea paliativa inseamna cresterea calitatii vietii.

Cu toate ca boala nu mai raspunde la tratament, starea bolnavului poate fi ameliorata prin controlul simptomelor suparatoare, alinarea durerii, consiliere psihologica (de care pot beneficia si membrii familiei), servicii de asistenta sociala (pentru obtinerea drepturilor legale si pentru familiile care se confrunta cu greutati materiale) sau consiliere spirituala din partea preotilor, in functie de optiunea si confesiunea religioasa a fiecaruia.

In plus, in ingrijirea paliativa, bolnavul este cel mai important, drept pentru care nicio decizie medicala nu se ia fara consimtamantul sau si numai dupa ce a fost informat cu privire la tot ceea ce presupune decizia respectiva.

Ingrijirea paliativa poate fi acordata in paralel cu tratamentul prescris de medicul specialist.

Centrul de Resurse pentru Hospice si Ingrijire Paliativa

BUCURESTI

Bucuresti

Adresa: Calea Calarasi 109, Sector 3,

Tel: 0788636919

Fax: 0 21-326 37 71

E-mail:

Web: www.hospice.ro

L
9:00-18:00
V
9:00-18:00
M
9:00-18:00
S
9:00-13:00
M
9:00-18:00
D
Inchis
J
9:00-18:00
Reprezinti o clinica medicala? Uite cum te putem ajuta!