Reprezinti o clinica medicala? Uite cum te putem ajuta!

Clinica medicala

Cabinet Individual de Psihologie Nicoleta Andrei

Cabinet Individual de Psihologie Nicoleta Andrei
Puericultura, Lamaze, Bowen, Psihoterapie

Prezentare Cabinet Individual de Psihologie Nicoleta Andrei

Vezi toata descrierea

 CURSURI DE PUERICULTURA PENTRU VIITORII TATICI

-Poate ati aflat deja de Cursurile de Puericultura, si probabil ati mai auzit ca viitorii tatici care urmeaza aceste cursuri de puericultura au dreptul la un numar de 15 zile de concediu suplimentar, dar nu va este suficient de clar despre ce este vorba.
-Cursul de puericultura ii pregateste pe parinti pentru „meseria de parinte", la aceste cursuri parintii invata notiuni despre sarcina, nastere, ingrijirea si hranirea copilului plus alte informatii utile pentru parinti.
-Puericultura se ocupa de ansamblul mijloacelor prin care se asigura cresterea si dezvoltarea normala somatica si psihica a copilului, precum si ocrotirea, ingrijirea si cresterea acestuia de la nastere pana la varsta adulta.
-Pe scurt puericultura este aceea stiinta care analizeaza, studiaza, cresterea copiilor.
-Mama are nevoie in perioada imediat urmatoare nasterii de foarte mult ajutor si sustinere, si cele 15 zile suplimentare de concediu obtinute de tata sunt foarte necesare.
-Acum ai inca un motiv in plus pentru a participa la un Curs Lamaze de pregatire a nasterii
-Prezenta tatalui la nastere, precum si in primele zile dupa venirea pe lume a copilului, langa mama si copil, ajuta la dezvoltarea unei relatii familiale mai puternice si mai stabile intre toti membrii familiei si creeaza o legatura afectiva mai profunda intre tata si copilul sau.
-Cele de mai sus sunt prevazute in Legea concediului paternal nr. 210/1999, aprobata prin H.G. nr. 244/2000 in articolele 6 si 7.
ARTICOLUL 6
(1) Tatal copilului nou-nascut, care participa efectiv la ingrijirea acestuia, are dreptul la un concediu paternal platit de 15 zile lucratoare, prin majorarea duratei concediului paternal de 5 zile lucratoare cu inca 10 zile lucratoare, daca a obtinut atestatul de absolvire a unui curs de puericultura. 
(2) Dreptul la majorarea duratei concediului paternal in conditiile alin. (1) se acorda numai o singura data, indiferent de numarul copiilor titularului. 
ARTICOLUL 7
(2) Cursul de puericultura va fi tinut de medicul de familie al tatalui, in perioada de sarcina a mamei sau dupa nasterea copilului.
(3) In urma verificarii notiunilor dobandite medicul de familie va elibera atestatul de absolvire a cursului de puericultura.
(4) In cazul in care tatal are studii de specialitate (medic, asistent medical) nu mai este necesara absolvirea cursului de puericultura, ci numai obtinerea atestatului in conditiile prevazute la alin. (3).
(5) Atestatul reprezinta actul doveditor prin care se constata insusirea notiunilor prevazute la alin. (1) si cuprinde, impreuna cu aceasta constatare, datele personale din cartea de identitate a tatalui, locul sau de munca, data eliberarii, semnatura si parafa medicului de familie.
-In urma absovirii Cursului Puericultura, tatal primeste un atestat de participare si va beneficia de 15 zile suplimentare de concediu pentru ingrijirea propriului nou nascut, chiar daca parintii nu sunt casatoriti. Dar este necesar ca tatal sa fie trecut in certificatul de nastere a nou nascutului.

Tarife curs de puericultura: 
– program individual – 200 ron/ curs - se elibereaza Atestat de absolvire curs pentru tatici, necesar pentru obtinere 15 zile concediu suplimentar.Legea concediului paternal nr. 210/1999, aprobata prin H.G. nr. 244/2000
Consiliere in alaptare 
– o ora la sediu sau la domiciliul bebelusului / 70 ron (plus costuri de transport) 
Consiliere in ingrijirea bebelusului si baia bebelusului la domiciliu 
– 70 ron / ora (plus costuri de transport)

Cabinet Individual de Psihologie Nicoleta Andrei

GALATI

Galati

Adresa: B-dul George Cosbuc nr. 251 Bloc Italian Residence, et. 1, ap.5

Tel: 0749344363

E-mail:

Web: www.curspuericultura.ro

L
9:00-18:00
V
9:00-18:00
M
9:00-18:00
S
0:00-0:00
M
9:00-18:00
D
0:00-0:00
J
9:00-18:00
Reprezinti o clinica medicala? Uite cum te putem ajuta!