trifoi rosu trifolium pratense
Trifoi rosu (trifolium pratense)
Trifoiul apartine familiei Leguminosae si face parte din flora spontana din Europa, Asia si unele regiuni din Africa. In Romania este foarte des intalnit in flora spontana prin fanete, pasuni, raristi de padure, livezi, buruienisuri de coasta, mai frecvent in regiuni de deal si munte, dar este si cultivat pe arii extinse. Trifoiul rosu are radacina puternica, pivotanta, bine dezvoltata, lunga de pana la 100 cm, cu numeroase ramificatii. Radacina principala formeaza un rizom multicapitat, situat practic la suprafata solului, care se adinceste in sol pe masura inaintarii in virsta a plantelor. Tulpina sa este dreapta, inalta de 30-70 cm si creste in grupuri de cate 2-5 bucati la un loc. Frunzele sunt trifoliate, cu codite lungi, cele de la baza plantei sunt usor paroase, celelalte au pe suprafata o pata mai deschisa la culoare. Florile au forma globuloasa, sunt de culoare violacee spre roz, mai deschise la baza, iar inflorescenta ajunge pana la 2-3 cm diametru. Infloreste... [continuare]
Trifoiul rosu sau alb, planta cu multiple beneficii asupra sanatatii
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Trifoiul sau Trifolium reprezinta un gen compus din peste 300 de plante perene si anuale. Acesta se gaseste in regiunile temperate si subtropicale din aproape toate colturile lumii. In general, aceste ierburi de scurta durata au flori mici si aromate, cu putine seminte. Cele mai populare plante din acest gen sunt trifoiul rosu sau Trifolium pratense si trifoiul alb sau Trifolium repens, ambele fiind folosite in mare masura ca plante furajere datorita gustului si continutului lor nutritional. Totusi, si oamenii pot profita de beneficiile multiple pe care aceasta planta le are asupra sanatatii. Lista de substante nutritive In ansamblu, trifoiul este cunoscut ca fiind o planta foarte bogata in substante nutritive importante, precum calciu, proteine si fosfor. Cu toate acestea, trifoiul alb si trifoiul rosu au proprietatile lor particulare cu privire la substantele nutritive oferite. Trifoiul alb este bogat in proteine, magneziu, potasiu si vitaminele A, C si E. Pe... [continuare]
- « Pagina precedenta
- Pagina urmatoare »


Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter