samburii de maline
Dr. malin constantin
Spitalul clinic de urgenta FLOREASCA [continuare]
Dr. malina ioanas
Institutul national de pneumologie prof. dr. MARIUS NASTA [continuare]
Dr. rimbu malina ciumasu
Dr. malina niculita
Dr. malina nicoleta diaconu
Dr. aurelian malin calugaru
Dr. constantin malin
Dr. malina elena anghel
Dr. malina angela chelus
Dr. malina nicoleta diaconu
Dr. malina andreea dinca
Dr. malina giusca
Dr. gabriela malina logigan
Dr. ramona denise malin
Dr. iulia malina mitroi
Dr. cristina malina nedelciu
Dr. malina roxana oprea
Dr. malina ioana simu
Dr. malin marian tibar
Fruct
Produs comestibil al unor vegetale, de savoare in general dulce. fructele sunt bogate in apa, in glucide (fructoza, mai ales), in fibre vegetale (celuloza si pectina, prezente mai ales in coaja lor), in vitamine (vitamina c in citrice mai ales, vitaminele b1, B2 si B6 in fructele uscate, precursorii de vitamina A in fructele cu sambure si in fructele baca) si in saruri minerale. Continutul lor in glucide variaza intre 5 si 19% pentru fructele proaspete, pana la 40%, chiar 60% pentru fructele uscate (curmale, smochine, stafide). Fructele uscate au o valoare calorica mult mai ridicala decat fructele proaspete si sunt foarte bogate in glucide simple, in sodiu, potasiu si calciu. Fructele oleaginoase (migdale, nuci, alune) sunt bogate in fibre, in proteine si mai ales in lipide; ele sunt mult mai calorice decat fructele proaspete: 400 calorii pentru 100 grame. Consumate in cantitati rezonabile, fructele proaspete constituie un bun aport de fibre si de vitamine. Pregatirea lor termica... [continuare]
Resveratrol
Substanta ce are rol in procesul de antioxidare, este unul dintre cei mai puternici antioxidanti naturali cunoscuti. Se gaseste in general in fructele de culoare violet neagra, si nu numai, in sucul de struguri negri, in samburii de struguri si in pielita. Resveratrolul are un potential antioxidant de 50 de ori superior vitaminelor C si E la un loc, este de 10-20 de ori mai puternic decat vitamina e in ce priveste protectia antioxidativa, pentru ca impiedica oxidarea ldl-colesterolului si scade nivelul sangvin al colesterolului total si al trigliceridelor, fiind un vasodilatator arterial. Resveratrolul poate reduce dezvoltarea melanomului malign, poate avea actiune citostatica in cancerul de san, poate micsora nivelul colesterolului total sangvin, previne si combate eficient osteoporoza. [continuare]
Piersicul (piersica vulgaris, prunus persica)
Piersicul este originar din China. Numele ii vine insa de la Persia, tara unde romanii l-au intalnit si de unde l-ai adus in Europa. Este un arbore de mici dimensiuni, ajungand numai pana la maximum opt metri inaltime. Frunzele piersicului au forma eliptica. Florile sunt mici, solitare, mai rar cate doua, au o culoare rosu-carmin, roze si foarte rar albe. Infloreste in lunile martie si aprilie. Fructul este de forma sferica, paroasa sau glabra, gustos si aromat. In scop fitoterapeutic se folosesc in primul rand fructele, florile, frunzele, dar si samburii care au caracteristi fitoterapeutice asemanatoare samburilor de migdale. Planta contine in fructe – saruri minerale, acizi organici, enzime, vitamine, hidrati de carbon, ulei volatil; in flori, frunze si samburi – ulei volatil, amigdalina. Are actiune purgativa, cicatrizanta, sedativa, antispastica, hranitoare, laxativa, diuretica, depurativa. Planta este utilizata in alimentatie si ca... [continuare]
Maslin (olea europea)
Maslinul este un arbore originar din Siria si zonele de litoral din Asia Mica, foarte raspandit in Grecia. In Romania s-a incercat cultivarea lui in sere. Maslinul este un pom mic, care area trunchiu; si ramurile noduroase la maturitate, frunzele au o culoare speciala specifica de gri-verde (oliv). Florile sunt albe, asezate in grupuri de 15- 30 pe un racem si apar vara. fructele (maslinele) sunt drupe verzicare si cad din copac toamna tarziu, au in interior un sambure dur. Dintre elementele chimice constitutive ale maslinei enumeram: apa, vitaminele a, B, C, E, F, saruri minerale, materii azotate, grase, ulei, substante extractive, sulf, fosfor, cupru, mangan, calciu, fier, magneziu, protide, celuloza, etc. Principalele calitati: asigura o buna digestie, laxativ, asigura drenajul biliar, purgativ, emolient, antidot al otravilor, colagoga, stimuleaza functionarea ficatului, scade colesterolul, ajuta la inmuierea keratozelor, vindeca leziuni si diferite rani. In... [continuare]
Nucsoara (myristica fragrans)
Arbore foarte inalt (poate atinge spre 20 metri intaltime), intalnit in tara noastra doar cultivat. Scoarta are culoare verzuie. Frunzele sunt verde inchis, ovale, de dimensiuni mari. Florile sunt mici, in forma de clopotel si au culoare galbena. Fructul este rotund, are diverse culori de la maro deschis pana la roscat, in functie de soi si contine un sambure destul de mare. In scop fitoterapeutic sunt utilizate semintele care au culoare cafenie si forma ovala. Are proprietati calmante, afrodisiace, sedative, tonice. Nucsoara este utilizata ca si condiment in gastronomie, pentru aromatizarea preparatelor culinare, avand gust dulce, picant. Uz intern: - boli gastrointestinale, stari de greata, tuse, paraziti intestinali, tulburari de erectie, apetit scazut, nevralgie, insomnie - sub forma de infuzie, decoct, macerat. Uz extern: - halena - sub forma de gargara. Efecte adverse: - Supradozajul poate duce la iritatii. [continuare]
Antioxidant optimizer
Ce este Antioxidant Optimizer si pentru ce se utilizeaza Indicatii Multe dintre procesele biologice naturale ale organismului, cum ar fi respiratia, digerarea alimentelor, neutralizarea alcoolului si a medicamentelor, transformarea grasimilor in energie produc compusi nocivi numiti radicali liberi. Pe langa oxidantii produsi de propriul organism exista si factori externi daunatori: stresul psihic, alimentatia deficitara, obezitatea, fumatul, consumul de alcool, sedentarismul, poluarea, radiatiile, etc. Toate acestea sunt aspecte care ne creaza in organism o stare numita a `stres oxidativa`. Radicalii liberi sunt distrusi de regula de sistemul antioxidant natural al organismului nostru. Daca acest sistem nu mai face fata, acestia pot declansa o reactie negativa in lant in organism, reactie care: distruge membrana celulara, blocheaza actiunea principalelor enzime, impiedica diviziunea celulara normala (distruge ADN-ul), blocheaza generarea energiei, etc. - antioxidant de 20 ori... [continuare]
Doppelherz venotonik, solutie orala
Ce este Doppelherz Venotonik si pentru ce se utilizeaza Indicatii Daca iti place iarna, insa tot timpul ai mainile si picioarele inghetate, ar trebui sa stii ca, din aceasta iarna, Doppelherz iti sare in ajutor cu un produs nou: Venotonik. Conceput special pentru imbunatatirea circulatiei periferice, Venotonik intareste peretii venosi, previne aparitia varicelor si atenueaza durerile cauzate de acestea. Mod de administare Produsul are un gust foarte placut, nu contine alcool si zahar, pentru efecte maxime este recomandata o cura de o luna de zile, sau pana la aparitia efectelor dorite. Informatii suplimentare Compozitie Compozitia suplimentului alimentar Venotonik de la Doppelherz a fost aleasa cu multa grija. Combinatia vitaminelor si a extractelor de plante asigura sanatatea venelor si ofera protectie contra presiunii crescute de la nivel periferic, imbunatatind simtitor circulatia venoasa si prevenind aparitia complicatiilor de tipul varicelor. Contine 10 ingrediente... [continuare]
Catena ocna mures
Str. Malinului, Nr. 1; Telefon: 0258/870.873 [continuare]
- « Pagina precedenta
- Pagina urmatoare »


Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter