Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

castane comestibile

Castanele beneficii, informatii nutritionale si retete sanatoase

Castanele beneficii, informatii nutritionale si retete sanatoase

Actualizat la data de: 22 Septembrie 2014

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Castanele ofera numeroase beneficii sanatatii atunci cand sunt folosite in scop culinar. Informatiile lor nutritionale releva un continut important de acid folic si vitamina C, pe langa alti nutrienti esentiali care ar trebui sa se regaseasca in orice dieta echilibrata. Spre deosebire de alte fructe oleaginoase, castanele au un continut redus de grasimi si furnizeaza cantitati importante de amidon. Pulpa lor, preparata termic, are o textura moale si o aroma dulce. Castanele sunt consumate in general fierte sau coapte, fiind adaugate in umpluturi si supe sau servite ca garnitura. Fructele castanului pot fi macinate si transformate in faina. Informatii nutritionale Castanele au o compozitie similara cu cea a graului, fiind surse excelente de carbohidrati, fosfor, lecitina si vitamina C. Contin si protide (proteine), acizi grasi esentiali, calciu, fier, magneziu, mangan, zinc si potasiu. Informatiile nutritionale pentru 100 de grame de castane sunt... [continuare]

Castan comestibil (castanea sativa)

Din Plante medicinale

Castanul comestibil este originar din sudul Europei si Asia Mica. In Romania este cultivat in livezi specializate (mai ales in judetul Maramures) sau pe marginea drumurilor. Este un arbore ce poate atinge inaltimi de 20-35 m, cu trunchil gros, ce poate atinge chiar si 2 m diametru. Frunzele sale sunt lungi, lanceolate si adanc crestate. Florile sale sunt monosexuate, dispuse pe niveluri diferite - cele masculine in partea superioara, iar cele feminine in partea inferioara a arborelui. Castanul comestibil infloreste la inceputul lui iulie. toamna se formeaza intre 3 si 7 fructe independente- castanele - protejate de o manta tepoasa, ce se coc in octombrie. Mantaua se deschide progresiv si astfel sunt expuse fructele, care au o placuta culoare maroniu-castanie si care sunt comestibile. Dintre componentele chimice amintim: uleiuri, protide, hidrati de carbon, vitaminele: B1, B2, C, E, saruri minerale, tanin, castalina, castalgina, vascalina, vescalgina, alcool... [continuare]

Comunitate medicala

Scuip cu sange

Intrebari de la utilizatori

Comunitate > Boli ale sangelui

Buna Nu mai stiu ce sa mai fac si unde sa ma mai duc, credeti-ma sunt disperata. V-am zis acum 9 luni ca scuipam cu sang si ma dureau spatele sus. tot asa sunt. cred ca in anul asta mi-am facut vreo 6 radiografii la plamani,mi-am facut analiza la sputa si nimic, am fost la orl si mi s-a facut endoscopie asa cred ca se numeste la nas si mi s-a spus ca am ceva la nas si mi s-a spus sa-mi fac biopsie. mi-am facut biopsia dupa care mi s-a cerut sa fac coloratie, am facut de toate si totul este bine. Nu stiu unde sa ma mai duc si ce analize sa mai fac sunt foarte speriata si satula ca toti doctorii zic ca nu am nimic da pe mine ma dor spatele si scuip cu sange. va ros spuneti-mi ce analize sa mai si unde sa ma mai duc? din radiografii ti se poate spune daca ai tbc sau daca ai cancer sau daca ai ceva la plamani ca am vazut prin comentarii ca oamenii isi fac CT? [continuare]

Pagina 1 din 1 (3 rezultate)
  • « Pagina precedenta
  • Pagina urmatoare »