Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

substante antiseptice

Totul despre stomatita

Totul despre stomatita

Actualizat la data de: 21 Mai 2018

Dr. Livia Claudia Todireasa
Medic specialist medicina de familie

Generalitati Stomatita este o inflamatie ce apare la nivelul cavitatii bucale si afecteaza atat mucoasa obrajilor, gingiile, limba, dar cerul gurii. Cauzele tin in mare parte de igiena cavitatii bucale, de diverse arsuri provocate de alimente sau bauturi prea fierbinti, candidoza bucala, infectii herpetice, reactii secundare la diverse medicamente, alergii sau substante toxice, iritative, dar si boli generale cum ar fi: lichen plan, eritem polimorf, lupus eritematos sistemic etc. Frecventa este crescuta deoarece apare la orice varsta, indiferent de sex si devine o problema iritanta mai ales la copii mici, care nu au capacitatea de a spune ce ii deranjeaza. Semnele si simptomele variaza in functie de cauza ce determina aparitia inflamatiei: de exemplu poate aparea roseata daca este vorba de arsuri provocate de substante toxice sau iritative, placarde albicioase in cazul candidozei, dar si sub forma de eroziuni daca este vorba de stomatita angulara. Intervine si durerea, uneori... [continuare]

Beneficiile turmericului pentru sanatate

Beneficiile turmericului pentru sanatate

Actualizat la data de: 28 Iulie 2017

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Turmericul este considerat unul dintre cei mai puternici antioxidanti naturali, iar curcumina, substanta sa activa prezinta foarte multe beneficii pentru sanatatea organismului, inclusiv capacitatea de a distruge celulele canceroase. Turmericul este un condiment extras din radacina plantei de Curcuma longa, extrem de popular si apreciat in subcontinentul indian, dar si in Europa, cel putin in ultimii ani. Curcumina este cea care ii confera turmericului culoarea galben-portocalie, iar oamenii de stiinta ii atribuie acestei substante efectul medicinal vindecator. In 100 de grame de turmeric se gasesc 3-5 grame de curcumina. Principalele avantaje ale consumului de turmeric • Turmericul este un antiinflamator natural cu proprietati antiinflamatorii excelente, reducand durerea cauzata de artrita sau osteoporoza. Este utilizat de secole in medicina ayurvedica, dar sunt si studii care confirma efectul pozitiv in cazul artritei reumatoide. • Turmericul are si... [continuare]

Ceapa rosie - alimentul cu multiple beneficii asupra organismului

Ceapa rosie - alimentul cu multiple beneficii asupra organismului

Actualizat la data de: 06 Octombrie 2017

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Ceapa este una dintre cele mai populare legume din lume. La nivel mondial exista peste 600 de soiuri de ceapa. Ceapa rosie este cea mai bogata in vitaminele A, B si C, dar si in saruri minerale precum: fosfor, natriu, calciu, magneziu, zinc si fier, acid folic si biotina, substante cu caracter antibiotic si diuretic. De aceea, este ideal sa consumati cat mai multa ceapa rosie, efectele ei benefice asupra sanatatii organismului fiind cunoscute de ani de zile. Principalele beneficii ale consumului de ceapa rosie • Dezinfectant natural . Ceapa rosie este un adevarat dezinfectant natural si se utilizeaza cu succes in tratarea starilor gripale, a racelilor, dar si a diferitelor tipuri de infectii, datorita continutului sau bogat in sulfat. • Reduce procesele inflamatorii . Ceapa rosie este benefica in lupta cu bacteriile; inclusiv infectiie cauzate de bact [continuare]

Ghimbirul si beneficiile sale pentru sanatate

Ghimbirul si beneficiile sale pentru sanatate

Actualizat la data de: 08 Aprilie 2022

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Ghimbirul este apreciat inca de acum doua milenii pentru beneficiile sale importante pentru sanatate, in special in mentinerea functionalitatii digestive. Aromata intens si revigoranta, radacina de ghimbir nu este doar un condiment potrivit preparatelor din bucataria asiatica, ci un adevarat izvor de substante cu efect terapeutic. Tulpina subterana (rizomul) poate fi utilizata in stare proaspata, sub forma de pulbere, uscata sau sub forma de ulei sau suc. Ghimbirul face parte din familia Zingiberaceae, impreuna cu cardamomul, curcuma si galangalul. Beneficii Ghimbirul este folosit in alimentatie, dar si in medicina traditionala. Iarna, acest condiment special face mancarea mai usoara si mai usor digerabila, este revigorant, vasodilatator, are efect de linistire, regleaza echilibrul intern al organismului si contribuie la mentinerea sanatatii scalpului, fiind un remediu excelent pentru matreata. Chinezii considera ghimbirul drept unul dintre cele cinci... [continuare]

Buna ziua , de aproximativ 5 luni am niste probleme de care din pacate nu reusesc sa scap. Totul a debutat in urma unui drum in afara tarii , unde a fost oboseala, frig si am mancat cateva lucruri grase pe care nu le mancam de obicei. In seara dupa ce am mancat o omleta cu slanina si destul de mult ulei, m-am trezit in toiul noptii transpirat apa si cu o durere foarte puternica in partea dreapta sub coasta. Am avut si stari puternice de voma dar am reusit sa le stopez cu ajutorul unui grepfruit.Starea a persistat si prima jumatate de zi , iar apoi treptat duerea( intepatura) s-a mutat in zona inghinala dreapta. La sfarsitul zilei , fiind foarte obosit, am incercat sa adorm, dar imi era imposibil, deja intrasem intr-o stare de tremurat continuu si am inceput sa ma pierd cu firea. Atunci am apelat la 112, a venit o salvare si am ajuns la un spital dintr-un orasel din Germania. Acolo, dupa cateva investigatii (Ecograf si cateva teste de sange) s-a constat ca as avea o piatra... [continuare]

Pagina 5 din 11 (307 rezultate)