magneziu surs
Generalitati Alimentele sunt sursa noastra de nutrienti si elemente de toate tipurile necesare organismului uman. Exista multiple surse in mediul on-line de retete ideale, de alimente minune sau de un singur aliment care sa le contina pe toate. Principiul de baza este bun, in sensul in care un meniu diversificat este absolut necesar deoarece organismul are nevoie atat de ioni (adica sodiu, potasiu, magneziu, fier, iod, fosfor, lecitina si omega 3), are nevoie si de nutrientii de baza (adica proteine, glucide si lipide) dar si de vitamine (A, B1, B2, B6, B12, C, D, K). Insa sursele de pe internet asupra carora exista alimente care sa le contina pe toate aceste elemente este pe de-o parte fals, deoarece nu exista un panaceu universal sau un aliment universal cu un continut bogat in orice, insa exista anumite alimente care sa aiba un pluri-continut adica un aliment care sa contina mai multi din acesti excipienti vitali organismului. Este asadar obligatoriu a trece prin filtrul... [continuare]
Ghimbirul, un elixir pentru sanatate. efecte surprinzatoare!
Autor: SfatulMedicului
Ghimbirul este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru sanatate. Acest condiment este sursa bogata de calciu, fier, mangan, potasiu, magneziu, fibre, seleniu, sodiu, proteine si vitamine C, E si B6. Are un gust placut si se poate consuma in diverse variante, atat ca ceai, cat si in supe. Iata cateva dintre cele mai importante beneficii pe care le are ghimbirul asupra sanatatii: Stimulent digestiv Ghimbirul ajuta la stimularea digestiei si previne balonarea si indigestia. De asemenea, acest condiment tonifiaza musculatura tractului digestiv si scade productia de acid gastric. Studiile arata ca ceaiul de ghimbir, consumat cu regularitate, accelereaza metabolismul, topeste celulele adipoase si impiedica transformarea caloriilor in grasime. Tratament pentru raceala si gripa Cand suferi de raceala sau gripa, ghimbirul este un excelent remediu natural. Acesta induce transpiratia si ajuta la intarirea sistemului imunitar. De asemenea, ghimbirul este recomandat si... [continuare]
Porumbul dulce: alimentul-minune cu multiple beneficii
Autor: SfatulMedicului
Generalitati Porumbul dulce este o sursa bogata de carbohidrati. Acestia furnizeaza energie pe parcursul zilei, previn cresterile si scaderile bruste de glicemie si ofera o senzatie de satietate de lunga durata. 100 de grame de porumb contin 7 grame de fibre. Porumbul previne constipatia si mentine sanatatea tractului digestiv. Porumbul mai contine, de asemenea, si acizi grasi Omega-3 si Omega-6, vitamina B1 si vitamina B6, seleniu si magneziu. Toate aceste informatii nutritionale sunt valabile in cazul porumbului crud, insa cum acesta nu poate fi consumat ca atare, ci fiert sau copt, unele valori ar putea varia. Spre exemplu, vitaminele din complexul B, fiind hidrosolubile, se distrug prin fierbere prelungita. De aceea, porumbul copt ar putea sa conserve mai bine substantele nutritive decat cel fiert. Stiuletii de porumb pentru fiert sau pentru copt sunt culesi cand inca sunt insuficient maturizati, adica atunci cand bobul inca elimina un lichid laptos in momentul in care este... [continuare]


Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter