Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

cauzele consumului de droguri

6 motive pentru a consuma lactate

6 motive pentru a consuma lactate

Actualizat la data de: 08 Iulie 2025

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Lactatele degresate ofera multe beneficii pentru sanatate. Probabil ca multe persoane prefera consumul de lapte. Totusi, multi dintre tinerii din zilele noastre aleg sa serveasca mancarea de tip fast-food sau iau masa la restaurantele din centrul orasului. Cu siguranta, in aceste conditii lipseste din meniu paharul cu lapte rece, indiferent de perioada zilei. Important este un lucru: mamele au dreptate. Produsele lactate sunt foarte sanatoase (mai ales cele cu un continut scazut de grasime). Statisticile au demonstrat ca preferintele pentru branza si inghetata au crescut in ultima perioada, in timp ce interesul pentru consumul de lapte integral si unt s-a diminuat. Vestea buna este ca pot fi comercializate produse lactate din ce in ce mai diversificate pentru gusturile tuturor: de la sortimente cat mai variate de iaurturi, la branzeturi cu un continut redus de grasime. Secretul este un nivel scazut de grasime. Un studiu recent a demonstrat ca in... [continuare]

Consumul zilnic de lapte poate preveni bolile cardiace

Consumul zilnic de lapte poate preveni bolile cardiace

Actualizat la data de: 14 Noiembrie 2025

Autor: SfatulMedicului

Consumul zilnic de lapte poate proteja organismul impotriva unor boli grave precum cele cardiace si diabetul de tipul II, contrar opiniilor traditionale, potrivit unui studiu realizat de o echipa de cercetatori britanici si preluat de thisislondon.co.uk. Multa vreme, multi cercetatori au fost de parere ca produsele lactate nu sunt bune deoarece contin grasimi saturate care afecteaza sanatatea inimii, dar rezultatele acestui studiu au scos la iveala faptul ca acestea, de fapt, protejeaza organismul impotriva maladiilor cardiace, a accidentelor cerebrale si a diabetului de tipul II. S-a descoperit ca un consum regulat de lactate - lapte, iaurt sau branza - injumatateste riscul de a dezvolta sindromul m [continuare]

Cauze ale pierderii auzului

Cauze ale pierderii auzului

Actualizat la data de: 18 Februarie 2011

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Pierdera auzului are foarte multe cauze. In unele cazuri, pierderea auzului este doar una din urmarile unei afectiuni sau a unui sindrom, iar alte cauze pot fi genetice. Exista si alte motive, cum ar fi faptul ca in multe situatii calitatea auzului scade pe masura ce inaintam in varsta. Cauzele pierderii auzului la copii Sugarii si copii mici fie se nasc cu probleme auditive fie le dobandesc, devreme, in timpul copilariei. Care sunt principalele cauze ale surditatii la copii? - Pierderea auzului ca simptom al unor afectiuni - Copii care au deficiente de auz pot manifesta rareori doar acest simptom; la acesta se adauga si altele; - Sindromul BOR (Branhio oto renal) implica pierderea auzului ca urmare a prezentei unei gene anormale si riscul dezvoltarii unor probleme renale; - Sindromul Charge este o boala genetica destul de rar intalnita care afecteaza ochii, urechile, inima; - Citomegalovirusul congenital este una din cele mai des intalnite cauze de surditate si... [continuare]

Top 10 cauze de deces la nivel mondial

Top 10 cauze de deces la nivel mondial

Actualizat la data de: 27 Noiembrie 2024

Autor: SfatulMedicului

Generalitati La nivel mondial, cauzele de deces difera in functie de varsta, sex si rasa. Pentru persoanele cu varste sub 34 de ani, accidentele surclaseaza afectiunile, in timp ce pentru grupele de varsta mai inaintata, bolile cronice si cancerul ocupa locuri fruntase. Studiile demontreaza ca 1 din 3 decese au fost cauzate de boli infectioase, deficiente nutritionale sau probleme de sanatate ale femeilor insarcinate; aceste clasificari difera insa de la o tara la alta, in functie de nivelul de dezvoltare al acestora. Multe dintre afectiunile cu potential fatal sunt provocate de vicii precum fumatul, alcoolul, alimentatia nesanatoasa, lipsa exercitiului fizic, expunerea necorespunzatoare la soare si multi alti factori tratati de cele mai multe ori cu superficialitate. Principalele cauze par insa a fi alimentatia nesanatoasa si lipsa activitatii fizice; in era moderna, tehnologia dezvoltata a promovat comportamentele comode, dependente de mijloace de transport,... [continuare]

Monitorizarea consumului de carbohidrati la copiii diabetici

Monitorizarea consumului de carbohidrati la copiii diabetici

Actualizat la data de: 05 Noiembrie 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Monitorizarea consumului de carbohidrati este o metoda utila care poate ajuta copilul si anturajul sa alcatuiasca o dieta potrivita, variata si care, in acelasi timp, sa mentina valorile glicemiei in limita normalului la copii suferinzi de diabet zaharat tip 2 (nu necesita insulina). Astfel i se va putea permite copilului sa consume o varietate de alimente, asemenea celorlalti copii, sa capete incredere in ceea ce priveste controlul bolii si sa devina responsabil si direct implicat in acest proces. Prin educarea copiilor suferinzi si a anturajului acestora in ceea ce priveste cantitatea de carbohidrati pe care o contin diferite alimente se va permite acestora sa gandeasca o dieta independent si sa o poata portiona echilibrat, de-a lungul unei zile, acest lucru facand posibila mentinerea glicemie in limite normale. Hipeglicemia (zahar mult in sange) poate provoca bolnavului senzatii de oboseala si sete, iar in timp acest fenomen poate duce la afectarea... [continuare]

Consumul de mezeluri si cancerul de vezica urinara

Consumul de mezeluri si cancerul de vezica urinara

Actualizat la data de: 22 Februarie 2012

Autor: SfatulMedicului

Generalitati Mezelurile reprezinta un amestec de carne tocata, grasimi, sare si alte condimente, conservanti si uneori, alte ingrediente. Mezelurile sunt disponibile in forma proaspata, iar in acest caz trebuie gatite inainte de consum si in forma uscata sau afumata, deja pregatite pentru consum. Cancerul provocat de mezeluri Practic, in compozitia mezelurilor poate fi utilizat orice tip de carne, dar cel mai des sunt folosite amestecuri din mai multe tipuri de carne sau doar carne de porc. Gama diversificata a acestor produse include mezeluri cu gust picant, sarat si cu arome care variaza de la usturoi pana la nucsoara. Bucatarii creativi prepara mezeluri din amestecuri de legume si fructe de mare pentru cei care evita sa consume carne. Exista, de asemenea, modalitati de a reduce grasimea din produse, gatindu-le in bucataria proprie. Aditivii din carnati sau sunca cresc riscul aparitiei de [continuare]

Pagina 18 din 34 (1000 rezultate)