Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Vaccinarea penumococica, benefica pentru copiii cu boli renale

Actualizat la data de: 27 August 2013
Vaccinarea penumococica, benefica pentru copiii cu boli renale

Vaccinarea pneumococica ar putea fi benefica pentru copiii cu boli renale, conform analizarii unor cazuri de minori care sufera de sindromul nefrotic. Medicii de la National Kidney and Transplant Institute din Quezon City (Filipine) au descoperit ca acest vaccin poate imbunatati calitatea vietii copiilor cu afectiuni renale.

Pana acum, studiile de specialitate nu au demonstrat care este legatura dintre vaccinul pneumococic si afectiunile renale, insa odata cu aceasta descoperire, situatia va fi analizata mai mult.

Copiii care sufera de sindrom nefrotic au un sistem imunitar scazut, ceea ce ii face sa fie vulnerabili in fata bolilor infectioase. Odata cu vaccinarea pneumococica, copiii cu varste de pana in 9 ani au demonstrat o rezistenta mai mare la boli, in special la pneumonie.

Sindromul nefrotic este o afectiune a rinichiului care se poate dezvolta in insuficienta renala. Cei mai predispusi la aceasta afectiune sunt copiii cu varste cuprinse intre 18 luni si 8 ani.

In Romania, vaccinarea pneumococica a fost inclusa in Programul National de Imunizari incepand din aceasta toamna.

Mai multe informatii gasiti pe Stop Gripa


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate