Coronavirus Update

Vaccinarea impotriva infectiei cu rotavirus, inclusa in Programul National de Imunizari din 46 de tari

Actualizat la data de: 15 Iulie 2013
Vaccinarea impotriva infectiei cu rotavirus, inclusa in Programul National de Imunizari din 46 de tari

Din ce in ce mai multe tari decid sa includa vaccinarea impotriva rotavirusului in Programul National de Imunizari si deci le permit parintilor sa isi imunizeze copiii gratuit.

Ultima tara care a inclus vaccinul impotriva infectiei cu rotavirus in programul obligatoriu de imunizari este Marea Britanie. Pana in prezent, 46 de tari au introdus vaccinul impotriva rotavirusului in schema obligatorie.

In Romania, acest vaccin nu este inclus in Programul National de vaccinare, ceea ce inseamna ca parintii care vor sa-si imunizeze copiii trebuie sa cumpere vaccinul. Societatea Romana de Pediatrie recomanda vaccinarea impotriva tuturor bolilor infectioase care pot fi prevenite, inclusiv impotriva rotavirusului.

Inca din anul 2009 Organizatia Mondiala a Sanatatii a recomandat includerea vaccinului impotriva infectiei cu rotavirus in Programele Nationale de Imunizari.

Statisticile arata ca la nivel mondial 36% dintre copiii cu varsta pana in 5 ani care ajung la spital cu boli diareice sufera de infectia cu rotavirus. Aceasta este responsabila pentru 30% dintre decesele copiilor.

Mai multe informatii gasiti pe Stop Gripa


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate