Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Metode moderne care fac posibila obtinerea sarcinii si a nasterii unui copil sanatos in 2023

Actualizat la data de: 04 Mai 2023
Metode moderne care fac posibila obtinerea sarcinii si a nasterii unui copil sanatos in 2023

In prezent, metodele moderne si progresele stiintei pot fi combinate cu servicii medicale de inalta calitate oferite in clinici de fertilizare in vitro si asta face posibila obtinerea sarcinii si a nasterii unui copil sanatos .

Statisticile arata ca la 15-20% dintre cuplurile infertile nu se poate afla cauza infertilitatii. Aceste cupluri dupa ce contacteaza un specialist pentru o examinare medicala, afla ca au o infertilitate de cauza inexplicabila.

Metodele moderne sau tehnicile de reproducere umana care pot ajuta aceste cupluri sa aiba copii sunt:
• Inseminarea artificiala (IA) cu stimulare ovariana
• Procedura de fertilizare in vitro (FIV).

Fertilizarea in vitro (FIV) – Cea mai populara tehnologie de reproducere asistata

FIV reprezinta un proces prin care spermatozoidul barbatului fecundeaza ovului femeii in laborator. Datorita medicinei moderne, ratele de succes prin procedura FIV sunt mai mari ca in cazul procedurii de inseminare artificiala.

Aceasta metoda ofera multor cupluri fara copii posibilitatea de a deveni parinti. Ea este o tehnologie care poate fi combinata cu alte metode de reproducere si poate fi realizata in clinici moderne, in care se practica metode bine dovedite de tratament al infertilitatii. Cu cat se fac mai multe incercari de FIV la o femeie, cu atat sansele ei de succes de a ramane insarcinata sunt mai mari. Statisticile arata ca FIV cu propriile ovule poate avea o rata mare de succes prin mai multe incercari(rata cumulata de sacina).

De ce sa alegeti FIV? Exista mai multe motive pentru care sa optati pentru aceasta tehnologie de reproducere asistata si anume:
• puteti deveni parinti in ciuda unor forme diferite de infertilitate feminina si masculina;
• riscul de a dezvolta anomalii genetice la un copil este redus;
• puteti avea o sarcina mai tarziu, la o data ulterioara, prin metoda de congelare in avans a materialului care consta in embrioni, spermatozoizi, ovule;
• puteti folosi serviciile donatorilor de sperma sau de ovule.

Procedura FIV se recomanda de obicei in anumite cazuri de infertilitate feminina si masculina, ce includ:
• infertilitate legata de varsta sau de menopauza precoce;
• infertilitatea imunologica;
• anumite forme de endometrioza;
• obstructia trompelor uterine;
• calitatea slaba a lichidului seminal;
• lipsa ovulatiei la femei;
• infertilitatea de cauza inexplicabila.

In prezent, pentru multe cupluri, fertilizarea in vitro poate fi ultima sansa de a avea propriul copil. Sansele de a ramane insarcinata depind de o serie de factori precum sunt: varsta inaintata, endometru, starea uterului, calitatea embrionului, starea de sanatate a femeii. Varsta este un factor deosebit de important care poate afecta rata de succes a tratamentelor de fertilitate. Pentru asta, in clinici se aplica stimularea hormonala la nevoile pacientei si se selecteaza cei mai buni embrioni utilizand echipamente de laborator de ultima generatie.

Aceasta procedura FIV ofera o serie de avantaje:
• timpul este mai scurt pana la obtinerea unei sarcini, comparativ cu inseminarea artificiala;
• ratele de sarcina cresc an de an datorita descoperirilor in domeniu de reproducere umana asistata;
• posibilitatea de a avea o sarcina apare si la o pacienta care are varsta inaintata;
• exista sansa obtinerii mai multor embrioni si a congelarii lor;
• exista posibilitatea testarii genetice a embrionului (PGT).

Rezultatele PGT arata ca in programul de transfer de embrioni decongelati, probabilitatea de sarcina ajunge la 70%.

Procedura FIV se poate realiza intr-o clinica moderna de reproducere in care sa parcurgeti toate etapele, incepand de la diagnosticarea infertilitatii si pana la sarcina FIV de succes.

Asta inseamna ca procedura FIV sa se realizeze si cu diverse protocoale. Clinica trebuie sa aiba tehnici de sprijin care pot creste probabilitatea de succes si laboratoare moderne cu toate echipamentele de diagnosticare necesare. De asemenea, ea trebuie sa aiba o echipa completa de medici profesionisti cu experienta care sa faca procedura FIV si sa va ajute sa cunoasteti fericirea de a fi parinti.

Daca sunteti in cautarea unui centru foarte bun pentru reproducere si cu tehnologii de reproducere asistate cu profesionisti de inalta calificare si experienta la noi in tara, va sugeram sa alegeti clinica de fertilizare in vitro EMBRYOS din Bucuresti.

Aceasta are o echipa de medici de succes, cu rezultate foarte bune in domeniul obstetricii si ginecologiei, specializati in tratamentul tuturor tipurilor de infertilitate masculina si feminina. Principiile acestei clinici Embryos sunt: diagnosticarea amanuntita, pronosticul detaliat, aplicarea unor tratamente eficiente care fac posibila invingerea infertilitatii.


Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.