Bebelusii disting o schimbare a limbii privind fata celui care le vorbeste
Stire medicala
Conform unui studiu realizat de catre cercetatorii canadieni, s-a constatat ca incepand de la 4 luni, copiii sunt in masura sa distinga o schimbare a limbii observand expresiile celui care comunica verbal cu ei.
”Stiam deja ca bebelusii sunt capabili sa faca distinctie intre limbi prin variatiile de sunete. Acest studiu este primul care arata ca acestia au, de asemenea, capacitatea de a face distinctii lingvistice numai cu indici vizuali”, a declarat Whitney Weikum, de la Universitatea Britsh Columbia.
Cercetatorii au testat 3 grupe de copii cu varste de 4, 6 si 8 luni din familii anglofone, monolingve precum si alte doua grupe de copii cu varste cuprinse intre 6 si 8 luni ai caror parinti sunt bilingvi, engleza-franceza. Ei le-au aratat bebelusilor o inregistrare video fara sunet in care persoane bilingve recitau fraze la inceput in engleza sau franceza, inainte de a continua in cealalta limba.
Astfel, cercetatorii au constatat ca interesul bebelusilor cu varste de 4 si 6 luni dura mai mult cand persoanele schimbau limba, a explicat Whitney Weikum.
Potrivit cercetatorilor aceasta demonstreaza ca bebelusii sunt capabili sa discearna schimbarea limbii observand formele buzelor si ritmul miscarii gurii si fetei.
Aceasta capacitate de recunoastere vizuala a diferitelor limbi se pierde aparent dupa varsta de 6 luni la cei care traiesc intr-o familie monolingva, insa persista la bebelusii din familiile bilingve, asa cum arata testele pe grupul de copii cu varsta de 8 luni.
Articole recomandate
-
Sfaturi de calatorie pentru vacante in deplina siguranta
-
RMN Whole Body
-
Sarcina si igiena orala
-
Cercetatorii au descoperit mai multe planete cu conditii de viata mai bune decat cele de pe pamant
-
Frica ingrasa, lasitatea slabeste...
-
13 secrete din psihologie care te ajuta sa comunici cu oricine si sa obtii ceea ce vrei
-
Alimentele care va scapa de constipatie
-
Caria de biberon
-
Miocardita pediatrica
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Citeste si
Arhiva-
'Sa protejam impreuna copilaria', o...
In cadrul campaniei, Societatea Romana de Pediatrie lanseaza primul ghid practic de profilaxie a bolilor infectioase pediatrice din Romania, adresat cadrelor medicale, un document util cu date despre bolile infectioase frecvente in randul copiilor si recomandari de...citeste mai mult
-
Biologia in sprijinul dermo-pediatriei
Bioderma Produse de igiena si ingrijire recunoscute de piele “Invatam pielea sa traiasca in acord cu biologia sa naturala” Inca de la infiintare, BIODERMA a dedicat o mare parte din activitatea de cercetare cunoasterii mecanismelor naturale de...citeste mai mult
-
Automedicatia in cazul copiilor –...
Automedicatia, un fenomen ce pune in pericol copiii Practicarea automedicatiei si utilizarea irationala a medicamentelor reprezinta o preocupare majora pentru sanatatea publica de la nivelul intregului glob. Conceptul de automedicatie implica utilizarea...citeste mai mult