13 trucuri pentru a reduce ridurile
Generalitati
Sus
Fie ca aveti 35 de ani si incepeti sa observati primele semne de imbatranire sau aveti 55 de ani si semnele de imbatranire sunt deja vizibile la nivelul pielii, incercarile de a reduce ridurile au devenit, probabil, o activitate zilnica.
Daca lotiunile sau cremele utilizate nu dau randamentul dorit, nu trebuie sa renuntati. Exista si alte metode care pot avea succes in lupta cu ridurile.
13 pasi simpli pentru o piele fara riduri
Sus- Evitati expunerea excesiva la soare. Purtati haine de culoare alba si acoperiti-va capul cand iesiti la soare in aer liber. De asemenea, evitati sa mergeti la saloanele de bronzat, deoarece actiunea lor asupra pielii poate fi mai daunatoare decat cea a soarelui.
- Purtati protectie solara. Aplicati lotiuni cu un factor de protectie solara de minim 15, cu 30 de minute inainte de expunerea la soare, pentru a va proteja pielea de efectul daunator al razelor UVA si UVB. Alegeti lotiuni pentru protectie solara care contin zinc sau oxid de titan in compozitia lor.
- Evitati expunerea la poluantii din mediu. Stratul de ozon, fumul de tigara si fumul de la masini sunt doar cativa dintre poluantii din mediu care pot provoca imbatranirea prematura a pielii.
- Incepeti un program anti-imbatranire. Mergeti la saloane sau faceti acest lucru la domiciliu si asigurati-va ca apelati la programe anti-imbatranire non-chirurgicale. Exista multe produse naturiste pentru ingrijirea pielii care pot fi aplicate cu regularitate, dupa un program stabilit si, care pot diminua substantial ridurile.
- Renuntati la fumat si evitati fumatul pasiv. Fumatul reduce cantitatea de oxigen si substante nutritive din organism, iar in acelasi timp creste numarul radicalilor liberi din celule, o cauza principala a imbatranirii pielii. Numarul tigarilor fumate si anii de fumat sunt corelate cu o crestere a ridurilor premature.
- Faceti exercitii fizice in mod regulat. Exercitiile fizice imbunatatesc functia sistemului cardiovascular, care are un rol important in furnizarea de substante nutritive si oxigen organismului. Ar trebui sa faceti exercitii cardio pentru sanatatea inimii si a pielii. De asemenea, puteti face exercitii in care sa utilizati greutati pentru a va tonifia musculatura.
- Evitati stresul. Cand sunteti stresati, organismul elibereaza un hormon puternic (cortizol), cu un rol important in imbatranirea prematura a pielii. Daca va aflati in situatii stresante, incercati sa gestionati totul, cat mai eficient posibil. In acelasi timp, apelati la activitati care va relaxeaza. Acestea pot include: yoga, mediatie, plimbari in aer liber, gradinarit etc.
- Nu consumati alimente procesate si zaharuri. Acestea contin substante chimice ce pot provoca imbatranirea prematura a pielii si aparitia ridurilor permanente.
- Folositi creme hidratante. O crema hidratanta buna va mentine umiditatea din piele, care va fi mai moale si mai elastica. Umiditatea pielii este extrem de importanta in sanatatea si in aspectul acesteia.
- Adoptati o dieta sanatoasa, anti-imbatranire. Beti multe lichide (in special ceaiuri si apa) si optati pentru 8-10 portii zilnice de legume si fructe. De asemenea, asigurati-va ca mancati pesti bogati in acizi grasi Omega 3, cum ar fi hering, macrou, pastrav sau ton.
Unele dintre aceste alimente au o capacitate extraordinara de a lupta importriva procesului de imbatranire, deoarece sunt pline de antioxidanti, vitamine si minerale, de care organismul are nevoie pentru a combate ridurile.
Medici specialisti Dermatologie-Estetica
Articole recomandate
-
De ce ne apar riduri si cum le putem intarzia debutul
-
Obiceiuri nepotrivite care duc la aparitia ridurilor
-
Moduri surprinzatoare de reducere a ridurilor
-
5 manageri de top din Romania iesiti din tipare
-
Test de gramatica: Poti obtine punctaj maxim?
-
Un copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burtica
-
Proceduri cosmetice : Alegerea produselor de ingrijire a tenului
-
Remodelarea cutanata cu ajutorul laserului
-
Cele mai bune sfaturi pentru a evita imbatranirea pielii
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
-
Colesterol crescut la 20 de ani? Dr. Irina Macovei-Dorobantu, cardiolog: In cazul pacientilor cu dislipidemii genetice este necesar screening-ul rudelor de gradul I
-
Ai imunitate, reusesti in toate! - Ghidul obiceiurilor sanatoase pentru imunitate
-
Stimuleaza-ti imunitatea cu acest antioxidant: Quercetin cu Zinc
Citeste si
Arhiva-
Proceduri cosmetice: alegerea...
Generalitati Alfa, beta-acizii, vitaminele si derivatii; toate aceste denumiri par mai mult ca facand parte din cercetari stiintifice, decat din lotiunile sau cremele ce se aplica pe piele. Acest ghid simplu ne va ajuta sa intelegem cele mai folosite ingrediente din...citeste mai mult
-
Cum alegi crema de protectie solara...
Generalitati Pentru ca radiatiile ultraviolete sunt tot mai puternice, fiind anuntat chiar si un „tsunami solar”, crema cu factor de protectie UV nu ar trebui sa-ti lipseasca din geanta. Crema de protectie solara nu-ti garanteaza sanatatea...citeste mai mult