Coronavirus Update

Riscul de suicid ar putea fi depistat cu un simplu test de sange

Publicat la data de: 31 Iulie 2014

Un simplu test de sange ar putea identifica riscul de suicid al unei persoane, anunta un studiu recent publicat de cercetatorii americani de la Scoala de Medicina a Universitatii Johns Hopkins.

Schimbarile chimice aparute la nivelul unei gene implicate in raspunsul creierului la hormonii de stres ar putea ajuta la depistarea gandurilor negative si la intuirea comportamentelor care ar putea duce la suicid, se arata in comunicatul de presa emis de universitatea americana.

In cadrul studiului, savantii au analizat mutatiile genei SKA2 localizata intr-o regiune a creierului responsabila cu blocarea gandurilor negative si controlul comportamentelor impulsive.

Oamenii de stiinta au descoperit ca daca aceasta gena sufera modificari, receptorii hormonilor de stres nu mai functioneaza corespunzator si nu mai pot bloca gandurile suicidale.

Cercetatorii au analizat in acest sens trei seturi de mostre de sange de la 325 de persoane si au descoperit ca cele care avusesera ganduri suicidale prezentau modificari la nivelul genei SKA2.

Pe baza noilor descoperiri, specialistii incearca sa dezvolte un test simplu de sange care sa ajute la identificarea cu o precizie de 80% a intentiilor suicidale ale unei persoane.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate