Coronavirus Update

Aparatele EKG achitizitionate in 2008 vor fi redistribuite deoarece nu au fost folosite adecvat

Actualizat la data de: 05 Iulie 2010
Aparatele EKG achitizitionate in 2008 vor fi redistribuite deoarece nu au fost folosite adecvat

Un numar de 55 aparate EKG achizitionate in anul 2008 de Ministerul Sanatatii printr-un program al Bancii Mondiale vor fi redistribuite din cauza ca au fost neutilizate sau folosite neadecvat.

Comisia desemnata in luna mai de ministrul Sanatatii, Cseke Attila sa identifice si sa analizeze situatia echipamentelor medicale care au fost achizitionate in ultimii ani din fondurile Ministerului Sanatatii si care sunt nepuse in functiune sau puse in functiune si neutilizate din diverse motive, a finalizat raportul privind aparatele utilizate in investigarea sistemului cardiovascular uman.

Aparatele EKG au fost cumparate pentru a fi utilizate in Compartimentele de Primiri Urgente (CPU) din unitatile sanitare aflate in localitatile mici. Deoarece directiile de sanatate publica au solicitat in unele localitati mai multe dispozitive decat era necesar, o parte dintre aparate a ramas neutilizata sau nu a fost folosita la capacitatea normala de lucru.

Ca urmare, aparatura neutilizata va fi redirectionata catre sectiile de primiri urgente, ATI si cardiologie care au nevoie de electocardiografe din spitale judetene sau municipale aflate tot in judetele unde functioneaza compartimentele de primiri urgente.

De exemplu, in judetul Arad au fost solicitate 2 aparate EKG pentru Spitalul Orasenesc Lipova. Unul dintre acestea va fi redistribuit la Spitalul Judetean Arad -sectia de cardiologie. La fel si in judetul Braila, au fost repartizate la cererea DSP un numar de 2 electrocardiografe la Spitalul Orasenesc Faurei. Unul dintre aceste dispozitive va fi redistribuit in acelasi judet, la spitalul Judetean de Urgenta Braila-sectia UPU. in Dolj, unul dintre cele doua aparate aflate in dotarea Spitalului Municipal Calafat va fi transferat catre Spitalul Judetean de Urgenta Craiova-sectia UPU.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate