Clickmed
programare rapida la medic

Exercitii Kegel pentru ejacularea prematura

Actualizat la data de: 14 August 2012

Generalitati

Sus
Exercitii Kegel pentru ejacularea prematura

Ejacularea precoce este o tulburare sexuala frecvent intalnita. Cand un barbat ejaculeaza inainte ca el sau partenerul sa controleze acest lucru, este vorba despre ejaculare prematura. Cazurile de ejaculare prematura rar intalnite sunt normale, mai ales la barbatii tineri.

Desi cauzele ejacularii premature nu sunt cunoscute, medicii considera ca acestea pot fi atat de natura emotionala (vina, anxietate, etc.), cat si de natura biologica (de exemplu nivele anormale de hormoni, probleme tiroidiene, etc.).

Cuprins articol

 1. Generalitati
 2. Importanta exercitiilor Kegel in tratarea ejacularii precoce
 3. Transformati exercitiile Kegel in rutina
 4. Exercitii Kegel rapide: pentru un control mai mare
 5. Exercitiile Kegel pentru cresterea rezistentei
 6. Exercitiile Kegel combinate
 7. Tehnica avansata de exercitii Kegel
 8. Citeste pe aceeasi tema

Importanta exercitiilor Kegel in tratarea ejacularii precoce

Sus

Exercitiile Kegel sunt exercitii care implica incordarea muschilor pubococcigieni. Acestia sunt localizati in zona osului pubian, sub organele genitale atasate la coccis. Sunt prezenti atat la barbati, cat si la femei.

Printre beneficiile actionarii muschilor pubococcigieni se numara:

 • consolidarea erectiilor mai ferme si de lunga durata
 • imbunatatirea fluxului de sange catre penis
 • mentinerea sanatatii prostatei
 • imbunatatirea unghiului de erectie
 • extinderea indirecta a penisului (prin cresterea fluxului sanguin de la nivelul penisului)
 • cresterea volumului cantitatii de sperma ejaculata
 • producerea unor orgasme mai puternice si a ejacularilor mai intense
 • marirea distantelor dintre momentele ejacularii la un barbat
 • consolidarea muschilor vezicii urinare
 • amplificarea controlului ejacularii, ceea ce creste rezistenta sexuala si duce chiar si la orgasm masculin multiplu.

Transformati exercitiile Kegel in rutina

Sus

- In primele saptamani: faceti 50 de exercitii Kegel in fiecare zi. Fiecare exercitiu va presupune o contractare a muschilor de la 1 la 5 secunde, in functie de puterea muschilor dumneavoastra pubococcigieni. Prima data cand veti face exercitiile, probabil ca nu veti putea incorda muschii mai mult de 1-2 secunde. Cu cat exersati mai mult, muschiul va deveni mai puternic si exercitiile Kegel vor dura mai mult.

- De-a lungul timpului: includeti, treptat in rutina dumneavoastra cat mai multe exercitii Kegel. Faceti-le intre cinci-zece minute pe zi, timp de patru zile pe saptamana. Acest lucru ar trebui sa fie destul de usor de facut, intrucat puteti sa faceti exercitiile Kegel oriunde si oricand.

Exercitii Kegel rapide: pentru un control mai mare

Sus

Acestea presupun contractarea si relaxarea rapida a muschilor pubococcigieni. Prin aceste exercitii Kegel, veti invata cum sa va controlati muschii pubococcigieni. Acesta este un exercitiu bun pentru cresterea rezistentei si controlui ejacularii precoce. Este nevoie de practica, dar odata ce ati descoperit tehnica, puteti face cat de multe exercitii Kegel rapide doriti.

La inceput nu veti putea sa contractati muschii mai mult de 5-10 secunde inainte de a va relaxa. Faceti cate exercitii de acest tip puteti in timpul primelor saptamani. Este nevoie de concentrare, iar pentru inceput este suficient sa le faceti incontinuu timp de un minut. Apoi, recomandat ar fi sa includeti in rutina dumneavoastra exercitiile Kegel rapide de 3-4 ori pe zi. Nu uitati ca le puteti face oricand si oriunde.

Exercitiile Kegel rapide nu doar ca va vor antrena muschii pubococcigieni, dar va vor oferi un control destul de puternic asupra acestora. Cu ajutorul lor veti fi capabili sa opriti ejacularea precoce. Odata ce simtiti ca se apropie ejacularea, incordati muschiul pubocococcigian pentru a opri orgasmul.

Exercitiile Kegel pentru cresterea rezistentei

Sus

Aceste exercitii sunt mai dificil de facut decat primele. Prin incordarea prelungita si apoi relaxarea muschiului pubococcigian, acesta va deveni mai puternic. Astfel, orgasmele se vor imbunatati si va fi ejaculata o cantitate mai mare de material seminal. Forta va creste cu atat mai mult, cu cat veti reusi sa incordati si sa mentineti in aceasta stare muschii pubococcigieni, inainte de a-i relaxa. Indicat ar fi sa-i contractati cel putin 10 secude. Dupa ce ii veti relaxa, asteptati un minut, la inceput, si reluati. Faceti acest exercitiu de cel putin 3-4 ori pe zi, pentru rezultate maxime.

Acest exercitiu poate fi unul dintre cele mai potrivite, pentru a obtine cele mai bune orgasme. Daca ajungeti, sa va puteti mentine incordati muschii pubococcigieni un minut, inseamna ca acestia sunt foarte puternici, iar orgasmele dumneavoastra pe masura! Pentru a atinge aceasta performanta, exersati de cate ori este posibil in timpul zilei.

Exercitiile Kegel combinate

Sus

Acest tip de exercitiu presupune o combinatie intre cele doua exercitii de mai sus. Exercitiul trebuie sa aiba un ritm: mentineti muschii pubococcigieni incordati 2-5 secunde si relaxati-i pentru inca 2-3 secunde. Repetati cat de mult puteti. Facand aceste exercitii Kegel timp de cel putin 3-5 minute, muschii pubococcigieni vor fi puternici, iar controlul dumneavoastra asupra ejacularii precoce va fi mult mai mare.

Acesta este unul dintre cele mai benefice exercitii. Pentru inceput este suficient sa repetati exercitiul doar 5 minute pe zi, iar daca va puteti extinde perioada la 20 de minute ar fi excelent!

Tehnica avansata de exercitii Kegel

Sus

Incercati sa gasiti ceva care are ritm. Ar putea fi vorba despre muzica (cea mai buna optiune), un spectacol tv ori amestecati-le. In prima etapa faceti exercitiile Kegel rapide, apoi cele pentru imbunatatirea rezistentei si a fortei sau combinati-le. Urmatorul segment presupune sa faceti doar exercitiile pentru cresterea rezistentei, pe orice ritm doriti.

Cel mai important lucru este sa alternati cele doua exercitii in mod constant. Rolul acestei tehnici este de a va asigura ca aveti controlul complet asupra muschilor pubococcigieni. Amestecati exercitiile si surprindeti-va corpul. Exersati-le in mod constant cat mai mult timp posibil. Aceasta tehnica Kegel este probabil cea mai buna optiune pentru antrenarea muschilor pubococcigieni.

Spre deosebire de alte tehnici, aceasta nu trebuie exersata zi de zi. Incercati sa o practicati doar de trei ori pe saptamana, dar faceti exercitiile cat timp puteti. Veti invata sa va controlati muschii pubococcigieni si ii veti face mai puternici. Rezultatele merita efortul, cu siguranta.


Medici specialisti Medicina Generala

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate