Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Insulina inhalabila, o noua alternativa de tratament pentru diabet

Actualizat la data de: 05 Februarie 2015
Insulina inhalabila, o noua alternativa de tratament pentru diabet

O companie farmaceutica din SUA, numita Mannkind Corp, a lansat insulina inhalabila pentru pacientii care sufera de diabet.

Aceasta forma de administrare a insulinei promite sa fie mai eficienta decat cea injectabila, in opinia producatorilor noului medicament.

Denumit Afrezza, medicamentul vine sub forma unui dispozitiv de inhalare cilindric, prin care bolnavul inspira insulina pentru a-si tine sub control concentratiile glicemiei in sange.

Inhalatorul poate fi folosit in tratarea diabetului de tip I si II si are un pret de 7,5 dolari pentru o doza zilnica de 12 unitati.

Afrezza nu este primul medicament de acest tip. In urma cu 9 ani, piata farmaceutica americana oferea un produs similar, numit Exubera, care nu a fost primit foarte bine de pacienti. De vina au fost dimensiunile prea mari ale inhalatorului si necesitatea efectuarii periodice a unor teste de sange si pulmonare.

Alte companii farmaceutice intentioneaza sa gaseasca o formula eficienta pentru administrarea insulinei pe cale orala (sub forma de comprimate), insa fara succes deocamdata.


Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate