Coronavirus Update

Canadienii au descoperit o noua metoda de producere a insulinei

Actualizat la data de: 10 Iunie 2010
Canadienii au descoperit o noua metoda de producere a insulinei


SemBioSys Genetics, o fabrica din Canada a descoperit o noua metoda de producere a insulinei, mult mai ieftina, scazand astfel foarte mult costurile tratamentului pentru diabet. Aceasta metoda presupune folosirea semintelor de sofran salbatic modificate genetic. Astfel ca, cercetatorii de la SemBioSys Genetics inclusi in acest proiect au introdus in interiorul semintelor de sofran gena care se utilizeaza la producerea insulinei. Sofronul salbatic este o planta utilizata si la obtinerea uleiului.

Andrew Baum, directorul general al fabricii a explicat ca „Planta se dezvolta, gena se activeaza la randul ei iar samanta de sofron produce insulina”. Acesta a mai declarat ca este suficient sa recoltezi planta si ulterior sa purifici insulina pe care aceasta planta o contine. Prin folosirea acestui procedeu va putea creste considerabil producerea de insulina, care in prezent este rezultata in urma unui proces foarte costisitor care presupune fermentarea in cuve a unor bacterii.

„In acest mod putem reduce costurile de producere a insulinei cu 70% si pretul acesteia de cumparare cu 40%”, a mai precizat directorul SemBioSys Genetics. Aceasta fabrica este situata in vestul Canadei, in Calgary.

De asemenea, a mai declarat ca prin aplicarea noului procedeu se va putea onora cererea mare de insulina la nivelul populatiei.

Potrivit, analizei Organizatiei Mondiale a Sanatatii, in lume sunt peste 175 milioane de diabetici, aceasta cifra se estimeaza ca se poate dubla pana in anul 2030. Insulina, hormonul ce permite controlul nivelului de glucoza din sange este utilizata in tratamentul diabetului zaharat din 1920.

SemBioSys Genetics intentioneaza pana la sfarsitul acestui an sa testeze acest tip de insulina pe animale, inainte de a trece la testele clinice pe oameni, in 2007-2008. Se doreste comercializarea insulinei in 2009-2010, acest lucru depinzand de posibilitatile producatoare ale intreprinderii de a-si mari capacitatea de productie.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate