Coronavirus Update

MedLife continua discutiile si semneaza preluarea integrala a Spitalului OncoCard Brasov

Actualizat la data de: 11 Noiembrie 2021
MedLife continua discutiile si semneaza preluarea integrala a Spitalului OncoCard Brasov

MedLife continua discutiile si semneaza preluarea integrala a Spitalului OncoCard Brasov, unul dintre cele mai mari centre private de diagnostic si tratament oncologic din Romania

• Tranzactia este derulata de Policlinica de Diagnostic Rapid, prima companie intrata in Grupul MedLife, fiind o confirmare ferma a dezvoltarii accelerate a afacerilor medicale locale post achizitie.
• Prin aceasta achizitie, MedLife continua planul de dezvoltare pe segmentul de oncologie si radioterapie la nivel de grup, Spitalul OncoCard fiind una dintre cele mai importante platforme de diagnostic si tratament oncologic din Romania.
• Odata cu validarea de catre Consiliul Concurentei, aceasta tranzactie va contribui si la consolidarea celei mai mari comunitati de antreprenori romani creata sub umbrela MedLife, singura companie din top trei la nivel national cu actionariat romanesc.
• MedLife are in intentie inca 2-3 tranzactii importante pentru intarirea pozitiei de lider national si pentru cresterea prezentei la nivel regional.

Sistemul Medical MedLife, liderul pietei de servicii medicale private din Romania, anunta reluarea procesului de achizitie a Spitalului OncoCard Brasov, unul dintre cele mai importante centre de diagnostic si tratament oncologic din Romania, prin semnarea contractului de preluare a 100% din actiunile grupului. Potrivit reprezentantilor MedLife, discutiile pentru preluarea OncoCard au fost initiate inca de la finalul anului 2019, insa au fost amanate in contextul pandemiei de COVID-19 si reluate anul acesta.

In prezent, tranzactia de preluare a Spitalului OncoCard este derulata de catre Policilnica de Diagnostic Rapid, prima companie preluata de catre Grupul MedLife ca urmare a unui proces de achizitie. Odata cu definitivarea tranzactiei si integrarea in cadrul Grupului MedLife, evolutia PDR Brasov a fost una spectaculoasa, compania ajungand in scurt timp in top 10 operatori medicali la nivel national.

De mai bine de zece ani aducem alaturi de noi medici antreprenori din intreaga tara pentru a dezvolta capitalul romanesc. Astazi, dincolo de faptul ca am reusit sa dezvoltam cea mai mare comunitate de antreprenori romani din sectorul medical privat, asistam si la o replicare a strategiei noastre de achizitii la nivelul companiilor integrate in grup. si suntem foarte mandri de ceea ce am reusit sa construim. Este dovada faptului ca strategia pe care am urmat-o, aceea de a pastra managementul fondator, de a merge impreuna si de a creste accelerat, a fost una castigatoare. si avem convingerea ca vom putea replica acest model si la nivel regional” a declarat Mihai Marcu, Presedinte & CEO al Grupului MedLife.

Semnarea contractului de preluare a spitalului OncoCard, unul dintre cei mai mari operatori din zona de oncologie la nivel national reprezinta cea mai importanta realizare a noastra, a PDR Brasov, de la infiintare si pana in prezent. Sunt unul dintre fondatori si sunt mandru sa fac parte din comunitatea de antreprenori MedLife si sa pun umarul la dezvoltarea acestui ecosistem in sectorul medical privat” a declarat Mihai Varciu, medic fondator al grupului de clinici PDR Brasov, companie parte din grupul MedLife.

Infiintat in 2012, Spitalul OncoCard se bazeaza pe un concept inovator de medicina integrativa care incepe din faza de diagnosticare a pacientului oncologic si acopera toata perioada de terapii active specifice. Unitatea medicala include ambulatoriu de specialitate, sectie de chirurgie oncologica, departamentele de hematologie, radioterapie si imagistica medicala, dar si un laborator propriu, utilizat intern pentru pacientii internati. De asemenea, OncoCard dispune de tehnologie de ultima generatie care permite realizarea de investigatii imagistice de inalta precizie, inclusiv PET/CT si scintigrafii, si tratamente tintite de tip IMRT, RapidArc sau radioterapie conventionala tridimensionala.

De la deschidere si pana la momentul actual au fost facute investitii in valoare de 24 de milioane de euro in Spitalul OncoCard. La nivelul anului 2020, compania a inregistrat o cifra de afaceri consolidata in valoare de 56,4 milioane de lei, in crestere cu 21% fata de anul 2019.

Misiunea noastra este de a fi in slujba permanenta a pacientilor si de a furniza servicii medicale la cel mai inalt nivel de performanta, astfel incat sa reusim sa insuflam acestora incredere, curaj, dorinta de a lupta, de a invinge boala si de a reda incredarea in viata. inca de la primele discutii cu MedLife, am stiut ca si obiectivul lor este acelasi, de aceea am avut incredere in acest parteneriat si l-am dus mai departe. in fiecare zi ne propunem sa devenim etalon al calitatii la nivelul serviciilor medicale pe care le oferim, iar alaturi de MedLife vom continua acest drum, ajungand la tot mai multi pacienti care au nevoie de noi”, a declarat Raluca Butuza, proprietarul actiunilor OncoCard Brasov.

Tranzactia urmeaza sa fie analizata de Consiliul Concurentei. Odata aprobata, aceasta poate deveni a doua cea mai importanta tranzactie a grupului MedLife din 2021, dupa aprobarea Neolife.

Asa cum anuntam actionarii nostri, avem in derulare inca 2-3 tranzactii de M&A importante. Turam motoarele si investim in marirea retelei din Romania, care este deja substantial mai mare decat orice alta retea privata, cu o acoperire net superioara la nivel de judet si in Capitala. Dorim ca abonatii nostri, persoane fizice sau angajati ai companiilor partenere sa stie ca pot ajunge cu masina in cel mult o ora la una dintre unitatile medicale MedLife, indiferent de locul in care s-ar afla.Totodata, dorim sa ne consolidam prezenta in afara granitelor. Dupa mai bine de zece ani in care am fost lider national, este momentul sa demonstram ca putem deveni unul dintre liderii regionali”, a mai declarat Mihai Marcu.

Despre Sistemul Medical MedLife:

Sistemul Medical MedLife a pornit acum aproape trei decenii, s-a dezvoltat sanatos si a devenit cel mai mare furnizor de servicii medicale private din Romania. Antreprenorii romani, care au pus bazele acestei companii, au investit si s-au implicat pentru a aduce schimbare in sistemul de sanatate romanesc, au crezut in inovatie si au indraznit sa tinteasca cat mai sus, pentru a oferi pacientilor romani calitate, profesionalism, grija si respect pentru nevoile lor.

Compania opereaza cea mai extinsa reea de clinici, una din marile reele de laboratoare medicale, spitale generale i specializate i are cea mai mare baza de clieni corporate pentru Pachete de Prevenie in Sanatate din ara. Este, de asemenea, din punct de vedere al vanzarilor, unul dintre cei mai mari jucatori de servicii medicale private din Europa Centrala si de Est.

Grupul MedLife are un istoric de succes in ceea ce priveste atat cresterea organica, cat si cresterea prin achizitii. Echipa sa puternica si experimentata de management, a fost capabila sa creeze si sa gestioneze aceste oportunitati de crestere, dobandind cunostinte si experienta valoroase, care sa ii permita gasirea celei mai bune cai pentru continuarea cu succes a extinderii.

Fiind o companie romaneasca cu traditie, MedLife a ales sa se listeze la Bursa din Romania, fiind un model al listarilor pe piata locala de capital. A deschis orizonturi, iar prin guvernanta corporativa pe care o are implementata, a inspirat si alte companii locale spre a porni pe acest drum si a ajuta la dezvoltarea capitalului romanesc si a economiei. Actiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzactionare pe piata reglementata la vedere administrata de Bursa de Valori Bucuresti, Categoria Premium, avand simbolul de tranzactionare ″M″.

In perioada de pandemie MedLife a reusit sa joace un rol esential in societate si sa capete un statut de lider in monitorizarea pandemiei prin implicarea activa in zona de cercetare.

Compania continua sa investeasca in proiecte cu impact asupra comunitatii locale in tehnologie si infrastructura. Creaza locuri de munca si dezvolta un ecosistem care contribuie la dezvoltarea si mentinerea unei Romanii sanatoase.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate