Coronavirus Update

Grupul MedLife a incheiat achizitia OncoCard Brasov dupa aprobarea tranzactiei de catre Consiliul Concurentei

Actualizat la data de: 05 Mai 2022
Grupul MedLife a incheiat achizitia OncoCard Brasov dupa aprobarea tranzactiei de catre Consiliul Concurentei

Grupul MedLife a incheiat achizitia OncoCard Brasov dupa aprobarea tranzactiei de catre Consiliul Concurentei. Odata cu finalizarea acesteia, liderul agregat al pietei de servicii medicale private a devenit si cel mai mare operator de servicii medicale in diagnosticul si tratarea cancerului in Romania

• Grupul MedLife anunta finalizarea achizitiei integrale a pachetului de actiuni pentru OncoCard Brasov, achizitia fiind facuta de MedLife PDR, companie membra a grupului MedLife din anul 2010
• Aceasta achizitie va consolida cea mai puternica platforma de servicii de oncologie si radioterapie din Romania
• Odata cu alaturarea OncoCard in grup, MedLife dovedeste inca o data ca o companie romaneasca poate face performanta si se poate consolida prin fuziuni si achizitii de companii locale antreprenoriale fondate de medici romani
• Grupul MedLife are in derulare si alte 2-3 tranzactii de M&A de dimensiuni medii si alte cateva de dimensiuni mai mici, dispunand in continuare de un buget relevant pentru astfel de proiecte.

Sistemul Medical MedLife a finalizat achizitia integrala a Spitalului OncoCard Brasov, ca urmare a aprobarii acesteia de catre Consiliul Concurentei. Este una dintre cele mai importante tranzactii ale primului semestru din acest an care vine sa consolideze alaturi de Neolife - zona de oncologie si radioterapie, in concordanta cu obiectivele strategice stabilite de MedLife si anuntate catre actionari.

Inaugurat in 2012, printr-o investitie de peste 24 milioane de euro, Spitalul OncoCard Brasov se bazeaza pe un concept inovator de medicina integrativa ce incepe din faza de diagnosticare si acopera toata gama de terapii active specifice. Spitalul furnizeaza un mix de tehnologie de ultima generatie, echipe multidisciplinare de specialisti ceea ce asigura fiecarui pacient o abordare personalizata care creste sansele de curabilitate si calitate a vietii.

Cu un total de peste 240 de angajati si colaboratori, OncoCard Brasov a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 63,7 milioane RON.

“Mergem mai departe si mai repede ca niciodata in ambitiile noastre de a diagnostica un numar cit mai mare de cancere intr-un stadiu cat mai timpuriu si de a salva cat mai multe vieti. in acest sens, dupa Neolife – a caror expertiza este foarte valoroasa in zona de oncologie si radioterapie - am adus in grup un nou partener puternic – OncoCard Brasov. impreuna, avem acces la stiinta de ultima ora in oncologie, la tehnologie avangardista si la cele mai bine pregatite echipe medicale, avand ca finalitate consolidarea celei mai mari platforme de diagnostic si tratament pentru numeroase tipuri de cancer. Credem ca aceste parteneriate vor redefini standardele de ingrijire pentru pacientii oncologici, Romania avand potential sa devina la randul ei o destinatie turistica medicala chiar si pentru pacientii din strainatate”, a declarat Dorin Preda, Executive Director, MedLife Group.

Potrivit reprezentantilor MedLife, tranzactia OncoCard a fost derulata de catre Policlinica de Diagnostic Rapid, prima companie achizitionata de MedLife in urma cu 12 ani. Odata cu finalizarea acestei achizitii, Brasovul va deveni un hub regional de sanatate care va integra nu mai putin de 15 unitati medicale, printre care 2 spitale de mari dimensiuni, 3 hyperclinici, 3 laboratoare si o serie de microclinici si centre de testare aflate in proximitate.

Ne bucuram sa vedem ca eforturile noastre sustinute se traduc in rezultate sustenabile atat in ceea ce priveste imbunatatirea calitatii vietii pacientilor, dar si in performanta si noi perspective pentru dezvoltarea afacerilor romanesti. in urma cu mai bine de un deceniu PDR avea 2 unitati si o cifra de afaceri de cca 3 milioane de euro astazi, dupa 12 ani, ca parte din Grupul MedLife, discutam despre 15 unitati medicale, aproape 30 de milioane de euro si despre perspectiva finalizarii propriilor achizitii. Credem ca aceste lucruri fac dovada iscusintei managementului romanesc si a convingerii ca se poate face performanta si se poate imbunatati calitatea vietii in Romania cu manageri romani, cu medici romani si cu know how 100% romanesc. De altfel, suntem singura companie cu capital romanesc din top trei jucatori in domeniul privat de sanatate din Romania, alaturi de o echipa de management de top si multi dintre antreprenorii romani care la randul lor au fondat business-urile pe care le-am integrat in grupul nostru. Ne-am listat la Bursa de Valori din Bucuresti, la noi acasa si, reusim sa ramanem lider detasat de mai bine de un deceniu” a declarat Mihai Marcu, Presedinte al MedLife Group.

***


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate