Coronavirus Update

DENT ESTET, liderul pietei de servicii stomatologice, anunta o crestere cu 37% a cifrei de afaceri

Publicat la data de: 24 Mai 2021
DENT ESTET, liderul pietei de servicii stomatologice, anunta o crestere cu 37% a cifrei de afaceri

DENT ESTET, liderul pietei de servicii stomatologice, anunta o crestere cu 37% a cifrei de afaceri in primul trimestru 2021 fata de anul trecut:
Ne-am turat motoarele, 2021 urmand sa fie un an fara precedent in dezvoltarea organica, dar si prin achizitii a grupului DENT ESTET

•Cifra de afaceri a grupului a crescut, in T1 2021, peste nivelul bugetat, si net superior fata de ritmul de crestere al pietei de profil
•Veniturile operationale sunt peste previziuni pentru toate diviziile DENT ESTET
•Segmentul de cazuri complexe a continuat sa creasca, impactul asupra business-ului de adulti al grupului fiind de 30%
•Divizia KIDS a inregistrat venituri in crestere cu 44%
•Clinica din Timisoara, motorul diviziei DENT ESTET 4 KIDS, cu o crestere de 55% fata de primul trimestru 2020
•2021 - un an fara precedent in dezvoltarea DENT ESTET, grupul axandu-se pe consolidarea pozitiei de lider la nivel national prin deschiderea de clinici si noi achizitii strategice

Bucuresti, 24 mai 2021: Grupul DENT ESTET, lider detasat pe piata de medicina dentara din Romania, a inregistrat in primele trei luni ale anului 2021 o cifra de afaceri de 22 de milioane de lei, in crestere cu 37% fata de primul trimestru din 2020.

Raportat la previziunile pentru 2021, veniturile inregistrate pe trimestrul I se situeaza peste nivelul bugetat la inceputul exercitiului financiar. Nivelul de performanta financiara atins de DENT ESTET, parte a grupului medical MedLife, este cu atat mai important, cu cat aceste rezultatele sunt obtinute in conditiile unei piete aflate inca sub semnele impredictibilitatii generate de pandemia de Covid-19.

Evolutia favorabila a comportamentului de consum si, implicit a economiei, datorate campaniei de vaccinare si ridicarii partiale a restrictiilor, se reflecta si in piata de stomatologie privata. Cifrele DENT ESTET pentru T1 2021 reprezinta o consolidare a rezultatelor financiare inregistrate in 2020, cand grupul a inregistrat o cifra de afaceri de 67 milioane lei, in crestere cu 5% fata de 2019, desi clinicile existente in tara au fost inchise 2 luni pentru a respecta restrictiile impuse de autoritati. Aceste rezultate financiare reprezinta dovada unui management strategic eficient si a implicarii reale a echipei de specialisti pentru imbunatatirea sanatatii dentare in randul romanilor“, spune Mihai Marcu, Presedintele Consiliului de Administratie & CEO al Grupului MedLife.

Venituri operationale peste previziuni pentru toate diviziile DENT ESTET

Fiecare divizie a grupului DENT ESTET a avut o contributie semnificativa in evolutia cifrei de afaceri, segmentul de adulti inregistrand o crestere de 26% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in principal datorita cererii pentru tratamente complexe in implantologie.

Segmentul de cazuri complexe a continuat sa creasca, impactul asupra business-ului de adulti al grupului fiind de 30%. Aceasta tendinta confirma faptul ca pacientul DENT ESTET este selectiv in privinta alegerii echipei medicale si bine informat in ceea ce priveste calitatea implanturilor dentare, a materialelor folosite in implantologie si a celor mai noi tehnologii digitale existente la nivel mondial.

Gratie parteneriatului cu profesorul doctor Paulo Malo, cea mai puternica personalitate a implantologiei mondiale, DENT ESTET se mentine, astfel, in topul preferintelor pacientilor pentru tratarea cazurilor cu severa atrofie osoasa.

De asemenea, divizia DENT ESTET 4 KIDS/DENT ESTET 4 TEENS a stabilit noi recorduri in ceea ce priveste numarul de pacienti noi, dovedind inca o data ca piata de stomatologie pediatrica este dominata de clinicile grupului dedicate exclusiv copiilor si adolescentilor.

Astfel, divizia KIDS a inregistrat, per ansamblu, venituri in crestere cu 44%, motorul fiind clinica din Timisoara, cu o crestere de 55% fata de T1 2020, valori peste cele previzionate la inceputul exercitiului financiar.

2021 - un an fara precedent in dezvoltarea DENT ESTET

2021 este un an fara precedent in dezvoltarea organica a grupului, strategia de extindere axandu-se pe deschiderea de clinici noi, dar si pe un program accelerat de achizitii, ca urmare a interesului major existent pe piata de stomatologie privind apartenenta la brandul DENT ESTET.

Avand sprijinul MedLife, cel mai mare operator privat de sanatate din Romania, DENT ESTET continua planurile de extindere la nivel national.

Astfel, incepand din trimestrul trei al acestui an, locuitorii orasului Ploiesti vor putea beneficia de serviciile premium de stomatologie oferite de DENT ESTET, precum si de expertiza unei echipe de medici de renume in toate ramurile medicinei dentare.

Pentru ca obiectivul grupului, declarat inca de la infiintare, este accesul cat mai multor romani la servicii la standarde internationale, DENT ESTET are programata deschiderea unei noi clinici si in Craiova, in trimestrul patru 2021.

“Dupa un an dificil pentru intreaga piata de stomatologie, privim cu optimism anul 2021, care va insemna o dezvoltare accelerata a retelei DENT ESTET. Vom deschide clinici noi in Ploiesti si Craiova, pentru a le oferi pacientilor romani tratamente premium realizate de o echipa medicala supraspecializata, astfel incat acestia sa beneficieze de cea mai buna ingrijire medicala posibila. Pentru noi, prioritatea principala este sa mentinem acelasi nivel al calitatii serviciilor in toate clinicile pe care le deschidem, pentru ca numai astfel vom continua sa crestem puternici, pe o piata in continua dezvoltare”, spune dr. Oana Taban, Fondator & Director General al grupului DENT ESTET.

DENT ESTET – pol de atractie pentru noi achizitii strategice

Dupa succesul inregistrat prin achizitionarea pachetului majoritar de actiuni al clinicii Krondent din Brasov, ale carei venituri au crescut in primele 3 luni de la tranzactie peste nivelul asteptat, managementul DENT ESTET a decis sa-si continue programul de achizitii. in prezent, exista negocieri cu clinici cu potential de crestere in orase considerate strategice pentru stomatologia din Romania.

Printre avantajele apartenentei la grupul DENT ESTET sunt aplicarea protocoalelor medicale si de management specifice, accesul la tehnologie de ultima ora si la programe de mentorat sub tutela medicilor certificati international.

Ne bucuram de interesul manifestat de alte clinici stomatologice pentru a veni sub umbrela brandului nostru. Pentru noi este o noua confirmare a faptului ca viziunea pe care am avut-o in urma cu 22 de ani de a lansa un concept unic la acel moment pentru stomatologia din tara noastra s-a dovedit a fi cheia succesului, fiind, totodata, un exemplu pentru multi jucatori din piata”, spune dr. Oana Taban, Fondator & Director General al grupului DENT ESTET.

Despre DENT ESTET

DENT ESTET este inca de la infiintare, din anul 1999, lider de piata in domeniul serviciilor de medicina dentara din Romania, fiind recunoscut pentru contributia la dezvoltarea domeniului stomatologic privat din tara noastra.

Grupul detine 11 clinici stomatologice multidisciplinare in Bucuresti, Timisoara, Sibiu si Brasov, destinate tuturor categoriilor de varsta, 3 divizii de excelenta unice in Romania (Implant Division, Esthetic Division si Advanced Orthodontic Division), primul laborator de tehnica dentara digitala Aspen si 3 studiouri foto digitale specializate Future Dental Smile.

Printre inovatiile majore aduse pe piata din Romania se numara DENT ESTET 4 KIDS (2008) si DENT ESTET 4 TEENS (2012), primele clinici stomatologice din Romania si din Estul Europei dedicate exclusiv copiilor si adolescentilor si, nu in ultimul rand, Asociatia Dental Office Managers (ADOM), sub umbrela careia se desfasoara cursurile primei scoli de manageri dedicati clinicilor de medicina dentara.

Din anul 2016, DENT ESTET face parte din grupul MedLife, cel mai mare operator privat de servicii medicale din Romania.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Inchide recomandarile
Vezi recomandarile noastre
Clinici, Medici si Servicii specializate
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Medici recomandati
+16
Vezi toti medicii
Mai putin